Намаляват задръстванията и улесняват паркиранията в София

Това става с изцяло нова наредба, която регламентира трафика
14 юли 2023 10:09, Росен Стойчев
36
Намаляват задръстванията и улесняват паркиранията в София

Един от вечните проблеми за столицата остава натовареният трафик и условията за паркиране. Общинските съветници вкарват нова наредба за транспортното обслужване. Пред Bulgaria ON AIR председателят на Комисията по архитектура и градоустройство към Столичния общински съвет арх. Ивайло Петков обясни какви са промените и какво представлява единният базов транспортен модел.

"Това не е промяна, а изцяло нова наредба, която регламентира трафика в града чрез създаване на единен базов транспортен модел.

Още по темата
Това е работа, започнала преди пет години, направени са всички анализи, спазени са всички препоръки. Това означава, че ще се знае целият трафик на града - какви невралгични точки създава, какви тапи създава. Основата цел е, когато започне ново инвестиционно намерение, независимо в какъв вид, ще трябва да бъде съпроводено с трафик анализи - ще трябва да се вмести в предвижданията и прогнозите на единния трафик модел", поясни арх. Петков в студиото на "България сутрин".

"Може да се окаже, че новата автобусна линия трябва да бъде разширена улица или трябва ново локално платно. Може да се даде препоръка на инвеститора, че трябва да ограничи етажността, например. На базата на единния базов модел конкретният транспортен анализ ще даде  препоръки как е най-щадящо да се изпълни инвестиционното намерение", заяви гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
12
 
! Отговори
А какво правим преди 9 месеца
със съществуващото положение, като например небостъргачите точно пред ДНСК, където е предвиден торотоар от 1,5 м. и по Ботев вървят и трамваи и коли и има кръстовище, локално и престояване за завой. Ще ги взривяваме ли?
13
0
 
18
 
! Отговори
сина преди 9 месеца
800 метра Ломско шосе - прав участък без подлези, надлези и други съоръжения - ПРАВИТЕ ГО ВЕЧЕ 2 ГОДИНИ - МЪЧИТЕ ХОРАТА С ТЕЗИ ЗАДРЪСТВАНИЯ - НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ФАНДЪКОВА ? ГЕРП ? НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ 800 МЕТРА ДА ПРАВИТЕ 2 ГОДИНИ !!!!!!!! КРАДЕТЕ И ГОЗА СИ КРАДЦИ ДОЛНИ!
12
1
 
32
 
! Отговори
aaa преди 9 месеца
Дрън, дрън, само вземат заплати и резултата е никакъв. Проблема с паркирането се решава като се строят паркинги, парко места, гаражи, махат се изоставените коли и тн.
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А кога ще бъдат възтановени тротоарите в кварталите за да станат използваеми от пешоходците, инвалиди и майки с детски колички? Районния кмет е инДЖенер но биографията му започва от селата!
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А...то било от поредицата "ще".
9
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако прочетохте, според наредбата някакви чиновници ще имат правото да ми ограничат "инвестиционното намерение", ако съм строител, като например ми намалят етажността. Амиии... какво да кажа? Всички знаем как в България се оправят такива проблеми и изведнъж О Чудо! Получавам максимално добри показатели да си строя! А чиновникът получава нов апартамент или два, в зависимост колко е голям проектът и за какви милиони става дума...
8
2
 
26
 
! Отговори
Язе преди 9 месеца
Жълтите павета са у вечен ремонт - пререждат първо тях после тротоарите и обратно. Пълни неспособняци работят в общината. Сега чакаме и новия кмет, дето ще върши зулумите без заплата(по негови думи)
7
0
 
23
 
! Отговори
... преди 9 месеца
Това го слушам от повече от 15 години.
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до 2: селянче, не можеш да стъпиш на малкия пръст на Младост, Дружба и Люлин! А ако забранят колите в центъра, ти и останалите селяни от Вадите и Ливадите няма с какво да дойдете до Столицата, защото там Градски транспорт няма!
5
3
 
7
 
! Отговори
Сифилиско преди 9 месеца
До АнонименСкъпа зона навсякъде, без болниците (там друга схема да си имат), и малко промени по адресните регистрации и изведнъж ще изсветлят и хората под наем. И това е приложимо в цяла България.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Намаляват друг път.
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
т.е. едни хора са взели едни пари и са направили един проект и от него нищо няма да произтече.
2
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като за начало да забраним на провинциалистите бачкатори да влизат в центъра с бракмите си. Кола БЕЗ Евро 6 категорично без достъп по-далече от гетата Люлин, Младост, Дружба, Обеля и подобни.
1
4
 
4
 
! Отговори
Сифилиско преди 9 месеца
Препоръка...