Клиент изтегли 28 бързи кредита, без да има доход да ги покрива

Лихвите се повишават
28 юли 2023 20:00, Росен Стойчев
21
Клиент изтегли 28 бързи кредита, без да има доход да ги покрива
Снимка: БГНЕС

Имаме нов рекорд с клиент, изтеглил 28 бързи кредита, но доходът му не позволява обслужването им и не можахме да му помогнем.

Още по темата
Toва каза кредитният консултант Тихомир Тошев за Нова Нюз.

Той посочи, че лихвите бавно се покачват от година насам. "Ръстът не се забелязва заради промоционалните оферти на банките, така че оставаме с едни от най-ниските лихви в Европа. Вероятно наесен ще има ново покачване на лихвите с 0,1- 0,3%. Не очаквам сериозно покачване на лихвите като в Румъния, където от 2 отидоха на 8 процента. Ще имаме леко и плавно покачване. Юни беше рекорден по изтеглени ипотечни кредити", подчерта Тошев.

По думите му лихвите са между 2,2-2,6%, до края на 2023 г. може да достигнат до 3%. "Това означава месечна вноска на изтегления кредит с около 40-50 лева повече. Това ще е за хората, които тепърва ще теглят кредити. По изтеглените кредити лихвите ще тръгнат нагоре след средата на следващата година и то с минимален ръст", отбеляза той. И допълни, че изтеглените суми в бързите кредити стават все по-големи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: клиентТихомир Тошев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
8
 
! Отговори
Хммм преди 9 месеца
Преварил ме е. И аз обмислям нещо подобно. Понеже са в ход нещата по трайното ми заминаване в чужбина и защото нямам и керемидка на мое име тук, едни 30 кредита по 1000 лева изобщо няма да са ми излишни. Родителите ми са в чужбина от десетилетия, аз изобщо не планирам да се върна в България в следващите 15 години, пък нека ме търсят дебеловрати да ме тормозят в чужбина. Адреса си ще им дам. Само дето там похватите им не минават.
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Теглят,после на машинките в Ефбет. Пак теглят пак казино. И за месец-два ей ти 28 кредита. Държавата отдава трябваше да гласува закон според който да се дава кредит на човек според дохода му. Иначе зависимите нямат измъкване. Родата после плаща колкото може и пак не могат да ги спасят. Щото тези пак теглят. И политиците много добре знаят тази схема
18
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Спестявайте пари а не взимайте кредити защото после с кредита излиза по-скъпо. Стоките на изплащане също се оскъпяват много.
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нали уж сме в ЕС там заемите не са като нашите по добри са и ксто теглиш заем за жилище не ти излиза три пъти по скъпо
16
2
 
28
 
! Отговори
обективен преди 9 месеца
Банките грабят народа ни като башибозук.Само за три месеца са увеличили печалбите си с над 370 милиона само от такси.Правителството на невзрачния академик Мухъл е техен съучастник.
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Супер утре всички дето имат доход да идат да теглят кредити
14
9
 
13
 
! Отговори
Банкеръ преди 9 месеца
Банките са наблъскани с пари за 1000 години напред. Народа е наблъскан с имоти за 1000 години напред. Заеми никой нормален не тегли, няма за какво.
13
2
 
10
 
! Отговори
до 12 преди 9 месеца
От какво пиле какви млека, бре... Всеки човек с персонален банкер щраква с пръст и след 2 часа има 100к... Вече, ако си чистач с 1.5к заплата и искаш 40к, сигурно има проблем.
12
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И как става това без вътрешен човек? От мен искаха и от пиле мляко за 40к...
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Относно бързите кредити- не ме грее. Инструмент за хора с пари под масата. Никой нормален няма да вземе кредит с лихва 50% на година, вместо такъв с 4% от банка. Освен някой с недеклариран доход. Сив сектор. Спестил пари от осигуровки, върнал ги стократно като лихви. Въпрос на избор. Относно ипотеките- моите са фиксирани на 1.8% за 10 години напред. Щракам с пръсти, защото имам ликвидност да погася всичко, ама при тия ниски лихви и високите наеми няма смисъл никакъв. Парите ги въртя по фондове.
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не рязбрах този какъв е, че не можал да помогне на клиент, който бил изтеглил много бързо лредита?!? И той ли раздава кредити?!?
9
1
 
20
 
! Отговори
Мда преди 9 месеца
То и държавата се е наблъскала с кредити за милиарди, които не може да ги върне.
8
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Чул е, че ще свършва светът и е решил, че нема за кво да ги изплаща.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Я па тоя!
6
2
 
18
 
! Отговори
Та преди 9 месеца
Шак държава
5
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В България не се покачват лихвите по кредитите, защото има балъци които държат парите в банките на 0% лихва и банките работят в парите им, като раздават нисколихвени кредити на сууульо и пульо. Ако всеки си изтегли спестяванията от банките и се подложат банките на стрес тест ще видите как веднага ще увеличат лихвите както по кредитите така и по депозитите.
4
7
 
17
 
! Отговори
Новозеландец преди 9 месеца
Избягах от мутрите-чорбаджии и спя спокойно , и даже мисля да звънна на някой от старите шефове да ги поздравя от Нова Зеландия и да им кажа, че тяхното предложение никога не е било най-добро то е най-добро в територията България в която оцеляват хората като в джунгла.Поздрави Ню Лунн, Окланд , Нова Зеландия
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 1 - И това го има. Ама има и яка перачка.Що даде ба Асен 90000 лева? Ми щот *** кефи. Миндобре, ама не си ги търсилот 5 години и онуя ден си му ги опростил. А псоле във FB видяхме снимки на тебе и цялото ти семйество е Дубай.
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хората теглят кредити за ЖИЛИЩЕ без покритие. Няма нищо на свое имае, 2000 лева доход за миналата година - На ти мyxльо 250000 лева, да го даваш под AirBNB тодщс апартаюент. На тебе и 10000 други мyxлярника. И когато нормален човел реши, да взима жилище - БУУУУМ 400 БОНА ЗА 67 КВАДРАТА
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Едва ли тия дето дават бързи кредити ползват лихва 2,2 - 3 %, това се знае от всички. И те умишлено не искат доказване на доходи, понеже над 90% от клиентите им не могат да ги докажат. Разчита се тия които не плащат да ги посещават яки момчета, на тормоз и заплахи по телефона, на съдия изпълнител... Рядко остават с празни ръце