Служебно правителство трябва да има само в екстремен случай, смята Борисов

"Много му хареса две години и половина еднолично да управлява всичко в държавата", заяви лидерът на ГЕРБ
Обновена: 30 юли 2023 19:53 | 30 юли 2023 18:30, Красимир Ангелов
92
Служебно правителство трябва да има само в екстремен случай, смята Борисов
Снимка: БГНЕС

Служебното правителство е нещо, което би трябвало да го има само в супер екстремен случай в една парламентарна република, каза в отговор на журналистически въпрос в Каспичан лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според Борисов парламентът е мястото, където трябва да се решават всички въпроси. „Служебното правителство в нашата конституция е заложено в някаква случайна неразбираемост между партиите“, посочи Борисов.

"Много му хареса две години и половина еднолично да управлява всичко в държавата и накрая да каже, че са били добри служебните министри и правителство. Две години и половина ми кажете едно нещо направено в държавата, освен повтарянето от всички – хаос, мизерия, чудовищна инфлация, обраха ви с по един лев от нафтата и бензина, стопиха ви приходите и спестяванията, е това са успешните му правителства", каза още Борисов, визирайки президента Румен Радев.

Борисов отбеляза, че за да стигне до Каспичан е минал с автомобила си по автомагистрала „Хемус“, „по-точно по нямащата я магистрала. Сега щеше да е готова до Велико Търново и да е подминала Търговище“, посочи лидерът на ГЕРБ. Е това ви донесе това служебно правителство, стотици знайни и незнайни премиери, министри от никого неизбрани, посочени еднолично от един човек“, заяви Борисов.

"За кметски избори ГЕРБ ще говори след 15 септември. До тогава текат събранията, номинациите, хората в градовете и структурите ни предлагат по няколко кандидата и тогава вече Изпълнителната комисия на партията, където има спор, ще го реши", каза още Борисов.

"Беше важно да се приеме законът за домашното насилие, промените в Наказателния кодекс", каза още той коментирайки случая с малтретираното 18-годишно момиче в Стара Загора, за която днес полицията задържа повторно обвиняемия.

Случаят в Стара Загора Бойко Борисов определи като „чудовищен акт“ и допълни, че реакцията на обществото само може да го радва. "Бих се радвал повече, ако, когато има такива случаи и още не са станали зверствата, обществото може да се намеси със своите институции, с общественото мнение", допълни Борисов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На местните избори ГЕРБ отива в канала и ще запее друга песен.
15
5
 
22
 
! Отговори
Д*лен преди 9 месеца
Как не те е срам да говориш, Бойко??? Радев "вдигна юмрука" защото мутрите нахлуха в Президентството да го "респектират" като от латино-крими филм и защото многохилядните протести НИКОЙ не ги отразяваше, докато ПРЕЗИДЕНТЪТ не слезе и ги легитимира! Ако не беше той, ти още щеше да си на власт! Ако нямаше служебни правителства, ти щеше да си на власт или Киро още да търси да купи 5 депутата от Слави! Никой нямаше да ви разбере далаверите, щяхме да сме без газ, с високи цени и блокирала държава!
14
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Много му хареса две години и половина еднолично да управлява всичко в държавата"--------------------Много тежка шизофрения е налегнала Тиквата и Киртака. Този клоун след 12 години на еднолично управление тръгнал да обвинява Радев в еднолично управление, а бандата на Киро не е спряла да сочи този и онзи като чужди агенти на фона на изтеклите записи за самите тях.
13
5
 
20
 
! Отговори
Ей, бойчо преди 9 месеца
Кажи, бойко, и подгласниците: 1. Радев ли иска да управлява или е ли ЗАДЪЛЖЕН по Конституция, когато ПАРТИИТЕ НЕ УСПЕЯТ да излъчат правителство? 2. Трябваше ли Радев да наруши Конституцията, за да сте доволни лапачите? 3. Служебното правителство по Конституция има ли всички права на правителство или трябва да седи за украса, да даде парите за избори и държавата да е на пауза? 4. Имаха ли Служебните правителства (особено последното) по-високо одобрение от последните няколко редовни взети заедно?
12
2
 
21
 
! Отговори
НеРазбрал преди 9 месеца
Какъв по екстремен случай може да има от положението, в което се намираме? Над 2 милиона българи са напуснали страната, което прави над 30% от населението ни. В добавка- една от най-старите страни в света, и сега сме на път, да бъдем заличени от картата. Може да се добавят и още много факти, говорещи за лошото и безнадеждно състояние, мама е малко това?
11
5
 
24
 
! Отговори
В. преди 9 месеца
Тук не е прав! Служебно правителство гарантира честни и почтено нови избори!
10
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако гербаджия беше президент, тази фурнаджийска лопата щеше да обяснява колко хубаво е, че можем да имаме служебно правителство по всяко време.
9
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Борисов е като спасителя с чадъра от Поморие, завършена мутра.
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На Тиквата са му виновни всички служебни правителства. Но той не създаде и едно правителство въпреки че имаше възможността. Да не се сърди на служебните правителства а да се сърди на себе си. Относно магистрала Хемус няма право да упреква служебното правителство защото тя се строи от времето на Живков. А за инфлацията тя е в целия свят. И горивата след Лукойл ще станат 5 лв.Защо трябваше за еди ден да развалят дерогацията с Лукойл. Така е наредено от посолстваТА.За да се построят американски БЕЗ
7
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако не беше Радев никога нямаше до такава степен да ти се осветлят далаверите... затова го плюеш толкова злостно. Хубаво ти беше при плевналиев, нали?!
6
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя борец, мутра, мафиот, комунист, кога ще ми го махнете от лицето, че не мога са го гледам вече. Гади ми се като го видя тоя агент на ДС.
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В една парламентарна република екстремен случай е падане на правителство и липса на ново. Супер екстремен случай не съществува.
4
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И на него му харесаха десетте годинки и трите правителства управление. Ако можеше завинаги да продължи това... Истина е, че ако не бяха Ковид, парламентарната република, ИТН и служебните правителства, никога нямаше да се отървем от него. Той беше станал като Лукашенко и си печелеше рутинно изборите по неговия си начин. Сега като се появява по интервюта, коментирайки държавни дела е отвратително, но като си представя, че още можеше да е премиер разбирам, че можеше да сме много по-зле.
3
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Правилно. Ще се опитат да ви скарат двете партии. Правете компромиси и работете заедно в името на България. Така се прави и така теябва да бъде.
2
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Радев се ояде, но Ганито си го подкрепя, защото толкова му е акъла....
1
5
 
23
 
! Отговори
По същество преди 9 месеца
Има си хас да смята друго. Окупирал се е във властта като на'ц'ист в Киев и не пуска.