Задържаха спасителя след боя за чадър на плаж в Поморие

Прокуратурата ще поиска оставането му в ареста за постоянно
30 юли 2023 17:57, Красимир Ангелов
42
Задържаха спасителя след боя за чадър на плаж в Поморие
Снимка: БГНЕС

Предявено е обвинение за нанесена лека телесна повреда по случая с инцидента на плаж “Поморие - Запад“, при който е пострадал френски гражданин, заяви на брифинг в Бургас окръжният прокурор Георги Чинев.

Има образувано досъдебно производство, разпитани са свидетели. Има достатъчно доказателства за виновността – предявено е обвинение за лека телесна повреда по хулигански подбуди, нанесена с особена жестокост, каза той.

Предвиденото от закона наказание за подобно престъпление от общ характер е лишаване от свобода до три години.

Още по темата
“По искане на прокуратурата бе постановено задържане до 72 часа, ще искаме и задържане под стража“, каза още прокурор Чинев. Свидетелски показания са снети на мястото на инцидента, станал на 24 юли, посочи от своя страна директорът на Областната дирекция на МВР Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

“На потърпевшия бяха дадени указания да посети съдебен лекар, за да се установи характерът на телесната повреда. Той е предоставил експертизата на 25 юли. Два дни по-късно полицейската преписка по случая е докладвана на прокуратурата“, каза ст.ком. Калоянов.

По думите му, пострадалият и част от свидетелите са дали противоречиви показания за случилото, което е забавило работата на полицията. За пълното изясняване на детайлите ще бъдат разпитани още свидетели. Неясно към момента е и кой точно е предизвикал спречкването на плажа и дали към побоя има съпричастност на двете страни.

Днес в официална позиция до медиите от фирмата концесионер на поморийския плаж "Ауто фактор" обявиха, че се разграничават от действията на своя служител.

"Не толерираме подобни действия на саморазправа, но предвид обстоятелството, че тези действия са извършени от служителя не по повод изпълнение на служебните му задължения и в извън установеното работно време, работодателят няма отношение към инцидента", посочи фирмата-концесионер.

На 24 юли тази година в местното полицейско управление в Поморие е получен сигнал за инцидент, при който след словесно пререкание се е стигнало до сбиване между български и френски гражданин. Дошлите на място полицейски служители установили, че причина за спречкването е наличието на свободно място за поставяне на плажни принадлежности извън платената зона, за което претендирали и двете страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
Татул преди 9 месеца
Да се пусне веднага човека. Остригаха и нарязаха момиче, направиха му 400 шева лекарите, за да го закърпят и няква мазна съдийка пусна престъпника все едно е оскубал кокошка с лека телесна. А заради този нагъл французин ще вкарат спасителя в затвора защото му е забил един шамар. Еб'ати правосъдието. Май други са за затвора.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Те за чадър се сбили,а писаха,че за обикновено место колкото за 1-2 хавлии на припек извън зоната за шезлонги и легла за персони искащи закуски,коктейли,манджи,бири,питиета на увеселителна цена,е на кого е бил чадъра заради който се сбили,значи бил препълнен плажа,защото местото било запазено,понеже спасителя викал,че мястото е запазено как за него,че от там започнала свадата,а шефа защо не си наглежда плажа щом неговите пажове дават место с чадър на 2-*** различни души да се настанят под чадъра.
24
0
 
10
 
! Отговори
Възмутен преди 9 месеца
Загубена,долна и пропаднала територия!Хаос и беззаконие навсякъде!Ония 240 тоулупа територията извън Софето никак не ги интересува и всичко е оставено на самоуправство и самотек!
23
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Французите не си ли плащат шезлонги те..
22
4
 
2
 
! Отговори
ГРЕВИО преди 9 месеца
Сигурен съм, че наказанието щеше да е съвсем друго, ако пострадалият беше жена! На това му се казва ДИСКРИМИНАЦИЯ!
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя спасете и правосъдната ни система хубаво ни рекламират в туризма.
20
2
 
5
 
! Отговори
статистиката преди 9 месеца
Само французите и поляците се борят за справедливост . Ако е немец дори и да е прав , ще си замълчи. Англичанин е на половината може и да реагира може и да премълчи . Ако е от Русия спасителя ще подвие опашка.
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този спасител е явно доста унижена низша мутра щом налита бой вместо просто да си премести чадъра както правим останалите хора когато слънцето се измести!
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Над спасителя е имало чадър. Бадъм тссс
17
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това франсе за два шамара орева цяла България .Целият ,,побой" е траел 5-6 секунди.Сега понеже франсето е от Висшата Каста , мутрето -спасител ще лежи евективно 3години +десетки хиляди евраци обезщетение за французина.Ако пострадалият беше българин ,въобще нямаше да бъде отразено от местните медии ,камо ли от национални!
16
8
 
16
 
! Отговори
ТУСК преди 9 месеца
тоя спасител да ми беше паднал наистина щеше да се нуждае от спасяване. Бива да си нагъл ама тоя напаво ще яде бахура и то с право. Ще го тнакарам да захапе асфалта и ще му скачам на главата.
15
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Направо го вкарваъте за 3 години
14
4
 
43
 
! Отговори
Я па я..! преди 9 месеца
Три години бива, ама нада ли .Видяхме снимката на бития французин. Размазал му е главата от бой. Можеше да мине с един шамар , но това е садизъм.Този спасител като нищо може да пребие и някой спасен от него , че му е нарушил спокойствието.
13
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И да триеш, и да не триеш това си е чиста антиреклама пържоли, чадъри и после защо българите ходят на море при комшиите.
12
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
У нас е пълно с такива патрЕотари с татуси и с ножчета.
11
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И аз ако намеря някой под моя чадър и аз ще го набия
10
9
 
30
 
! Отговори
Don Draper преди 9 месеца
Биячът от Стара Загора - фен на възраждане и чеченците, двете съдиики - на путин. Този спасител, който бие туристите да го познаем ли какъв е? Нужен ли ни е профилът му във фб??? (:
9
4
 
29
 
! Отговори
Мазохисти преди 9 месеца
Елате на нашето море за да ви окрадат , пребит и още нещо.
8
5
 
30
 
! Отговори
Умен спасител преди 9 месеца
Гледах интервюто на спасителя по новините .В национален ефир признава че се бил саморазправил с французина ,по сред бял ден пред свидетели извършва престъпления .Високо ниво на интилигентност показва спасителя спор няма.Сега до три години затвор ,заради 10 лв за един чадър .
7
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мале, мале... Тоя кльощак спасител да ми налети сигурно ще го убия с 1 удар (2 дела имам след подобни сцени, прочее, невинен, разбира се). Може да съм програмист с 2 деца, ама разни селяци, като тоя спасител, не понсасям. Бой до смърт. После съдът решава. Един прострелях навремето, добре че адекватни съдии бяха. Тоя бих го закопал.