Круизните кораби са новата мода

Интерес към тези пътувания
31 юли 2023 17:38, Росен Стойчев
5
Круизните кораби са новата мода
Снимка: БГНЕС/EPA

Един от все по разпространените и луксозни начини за ваканция са круизите. През последните две години интересът към круизните пътувания нараства и този сегмент от туризма е във възход.

Само за сравнение, по данни на Асоциацията на гръцките пристанища посещенията на круизни кораби в 48 гръцки пристанища през 2022 година е нараснал на годишна база с над 130 %, а броят на пътниците с над 200 %.

Още по темата

В същото време някои пристанищни градове поставиха въпросът за ограничаване на круизните кораби, съобщи БНР.


Говори се за култура на пътуване и култура на потребление. Могат да бъдат намерени данни, че всяка година приблизително около 5 милиона души са били на круиз.

Това са все по-модерни плавателни съдове с около 8 -9 хиляди души на борда. Някои пристанища като това във Венеция и Барселона обявиха, че толкова много хора, които изведнъж слизат на брега са нежелани. Как става зареждането на един круизен кораб.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: модатуристикораб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
НЕ НЕСА!
4
0
 
1
 
! Отговори
Алоооу, преди 9 месеца
ми$$ирките?!? В кой век живеете :) По време на пЛандемията,големите круизни компании масово разпродаваха кораби за да оцелеят.Заради огромния отлив на пасажери имаше отлив на читав персонал,който напусна и потърси спасение на сушата.В Папенбург забавиха с година и нещо пускането на новия хиперион клас в нашата компания и отказаха следващия проект.Самите вие,днесове писахте статия през 2021,за всичко което съм изброил... Сега реклама ли правите,фантазирате ли,измисляте си сензацийки ли нещо?!
3
0
 
8
 
! Отговори
Кочо преди 9 месеца
Глупости ! Нито е нещо ново, нито е мода. Напаст за туристическите дестинации.
2
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бедни нашественици, които ядат, пият и спят на кораба, а после зяпат и пълнят улиците, където ги стоварят за разходка. Масови мизерници.
1
1
 
6
 
! Отговори
Ново увлечение преди 9 месеца
Да. Тези кораби са предпочитани и от нашите служители на Бг съдебна система.Парите спечелени по нечестен начин отиват за тези екскурзии.Проверете и ще се убедите.