Полиция ще охранява Рилския манастир на Голяма Богородица

През летния сезон интересът към светата обител е засилен
9
Полиция ще охранява Рилския манастир на Голяма Богородица
Снимка: БГНЕС

Мерки за сигурност по време на големия християнския празник Свето Успение Богородично обсъдиха директорът на полицията в Кюстендил старши комисар Светослав Григоров, областният управител Александър Пандурски и игуменът на Рилската света обител Адрианополският епископ Евлогий, съобщиха от областната дирекция на полицията.

Срещата е била в Рилския манастир по покана на игумена на манастира. Епископ Евлогий каза, че през летния сезон интересът към Рилския манастир е засилен и твърде често се оказва проблемно паркирането в района, когато трафикът се засилва. Той призова за засилване на мерките за спокойното протичане на празника Свето Успение Богородично утре, информират от полицията.

Директорът на ОД на МВР увери епископ Евлогий, че в района на манастира ще бъдат командировани достатъчно сили и средства, за да се улеснят както миряните и гостите, така и домакините. По време на срещата гостите се запознаха на място и с възможностите за паркиране в районите на Бачкова чешма и Кирилова поляна.

Набелязани са конкретни задачи относно дейността на служителите от полицията, жандармерията и осъществяването на пътния контрол. Изпратено е и писмо до Община Рила за оказване на съдействие при почистването на района около манастира и местата, които ще посетят миряните и гостите.

Областният управител акцентира върху рисковете от пожари, а игуменът напомни, че има заповед, която забранява паленето на огньове на територията на Природен парк "Рилски манастир". Ще бъде засилен контролът и по това направление, като абсолютно е забранено паленето на огнища, съобщиха още от полицията.

Директорът на полицията увери, че до края на натоварения сезон и по време на предстоящите за Рилския манастир празници ще има засилено полицейско присъствие, за да не се допускат инциденти и нарушения на реда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
1
 
! Отговори
Богородица преди 8 месеца
На Светия Дух му е 28 см!!!
8
2
 
1
 
! Отговори
Димитър преди 8 месеца
Мястото, където църквата и комерсиализма най-силно си стискат ръцете!
7
1
 
2
 
! Отговори
Цветан Камелий : преди 8 месеца
Бях решил,че жълтопаветните ши33ита ще събарят и манастира след като разрушат паметника... Няма да се учудя обаче,ако го направят :)
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Добре искам 6-ца от тотото :)))
5
2
 
5
 
! Отговори
Успение Богородично преди 8 месеца
15 август е празникът Успение Богородично - денят, в който Пресвета Дева Мария е починала. Празникът е известен с народното име "Голяма" Богородица, за разлика от 8 септември - Рождество на Пресвета Богородица, който е известен като "Малка" Богородица. Ако се помолите с вяра и любов на Пресветата Дева тази вечер, а утре в 9 ч. сутринта отидете да Я почетете на литургията в църквата, Тя ще ви изпълни желанието.
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Попа ше дава кебапчета и бира :)))
3
1
 
4
 
! Отговори
Индо-пакистанец преди 8 месеца
Всички бразилци отиваме утре на манастира!
2
4
 
5
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 8 месеца
Жънете си " успехите" на възпитанието и културата на вашите " деца на социализма " . Борете се с тях сега и занапред . Каквото сте си наплодили сега ще си го берете .
1
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ква е таз Голяма Богородица