Голям трафик към Сърбия, Румъния и Гърция

Модернизират Калотина
16 авг 2023 10:01, Росен Стойчев
5
Голям трафик към Сърбия, Румъния и Гърция
Снимка: БГНЕС

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) със Сърбия, Румъния и Гърция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) - МВР, на сайта си. Информацията е към 6:00 часа тази сутрин.

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП „Калотина“ за леки автомобили на изход. Граничните проверки на пункта се извършват на шест работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи леки коли.

Още по темата

На пункта се извършват строително-монтажни дейности за реконструкция и модернизация. Това налага временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни организацията на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. От ГДГП съветват пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“, пише БТА.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Кардам“ за товарни автомобили на изход. До 18 август Национална компания „Пътна инфраструктура“ на Румъния ще извършва дейности по поддръжка на пътните платна на трасетата на ГКПП „Гюргево“за товарни автомобили, влизащи в Румъния. Движението на товарни автомобили на ГКПП „Русе“ при излизане от България ще се осъществява на старите трасета. Тази временна организация, предвид по-малкия брой трасета за преминаване, ще доведе до известно увеличение на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Калотинаавтомобили
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хейтърите са болни хора, не им обръщайте внимание, отнасяйте се с разбиране към тях, въпреки, че е трудно!
4
1
 
6
 
! Отговори
?!? преди 8 месеца
А към България що няма трафик? НЕкой турист нЕма ли да дойде на кафявоморието? Или да посети културните забележителности в Шоплука? Не иска ли да види древноримски разкопки в центъра на морската столица или баклава-сарая на почетния хидроинжинерЪ? А уникалните жълти павета нареждани с любов и внимание към детайла?Легендарната 50-г. магистрала Хемус,строена с много грижа и старание? А резерватите с древните индиански племена,запазили културните особености на етноса си векове наред... Еххх...
3
1
 
0
 
! Отговори
Статистик преди 8 месеца
Колко време свързват София с Гърция, Сърбия и Варна?Без пътища не става.
2
1
 
6
 
! Отговори
Пътуващ преди 8 месеца
Къде спаха в спокойните месеци, защо в най-натоварения месец решиха да правят ремонти да ни псуват тея дето са се излъгали да минат през родината ни.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Изпразни се таз държава, ей! Ефекта Бойко