Уилям Болдуин идва в България

Той ще е част от журито на Синелибри
24 авг 2023 23:20, Росен Стойчев
10
Уилям Болдуин идва в България
Снимка: БГНЕС/EPA

Американската кинозвезда Уилям Болдуин ще се срещне с българската публика в рамките на 9-ото издание на Международния кино-литературен фестивал Синелибри през октомври.

Популярен актьор, сценарист и продуцент, участвал в десетки филмови продукции с различна жанрова характеристика, известен и като един от четиримата братя Болдуин, той пристига у нас в качеството си на президент на журито, което ще излъчи лауреатите на награди в основния конкурс: за най-добър пълнометражен игрален филм по литературна творба!

Още по темата
Партньори на Болдуин в тази нелека задача ще бъдат: уважаваният канадски кастинг-режисьор и продуцент Бруно Розато („Фрагменти от живота на една жена“, „Мафия Inc.“, „Самопризнанията на един опасен ум“); френската кинорежисьорка и актриса Леа Тодоров („Новата жена“, „Руска утопия“, „Спомен за болката“), дъщеря на световноизвестния философ, литературовед, семиотик и културолог Цветан Тодоров; нашумялата испанска телевизионна и киноактриса Карла Нието; българската театрална и филмова звезда Иван Бърнев („Обслужвал съм английския крал“, „Полет над кукувиче гнездо“). Журито ще избира измежду единадесет силни конкурсни заглавия, повечето от които с премиери на фестивалите в Кан, Венеция, Берлин, Торонто.

Победителят ще бъде обявен на 20 октомври в зала 1 на Националния дворец на културата - това ще е единствената възможност зрителите да се срещнат, а по желание и да се снимат, с представителите на международното жури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: фестивалУилям Болдуин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
хюго капет преди 7 месеца
Не можаха ли някой от по-известните Болдуини да докарат, а Уилиям
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Визов режим веднага !! В краварника едвам оцеляват . Затова идва
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И какво ?
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ще ни стреля ли :})))
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Айде нема нужда. Чул е че тук белото и крвите са евтини най вероятно