Триумфално посрещане за Нургюл Салимова

Посрещнаха я като герой
Обновена: 27 авг 2023 06:57 | 26 авг 2023 23:50, Росен Стойчев
80
Триумфално посрещане за Нургюл Салимова
Снимка: БГНЕС

С транспарант, който гласи "Благодарим ти, Нургюл! Ти си нашата гордост!" - така местните хора посрещат в родното село Крепча шахматистката Нургюл Салимова.

Още по темата
С представянето на Световната купа по шахмат за жени в Баку, младата жена накара света да заговори за нея, за България и за Опака. А съгражданите си направи горди и изпълни с емоции при завоюването на сребърния медал, съобщи Bulgaria ON AIR.

Стотици хора от областта и региона се стекоха, за да поздравят Салимова. Шахматистката бе обсипана с цветя, с рисунки с образа ѝ от малки художници, със стихове за нея. Тя получи в дар две стихотворения, написани за нея, тъй като с представянето си е вдъхновила авторите - Златина Ганева и Ахмед Емин Атасой. В своя стих Атасой нарича девойката от Крепча "момичето на света".

"Ти, скъпо дете, със сигурност си повод за гордост и удовлетворение не сама заради постигнатите успехи и престиж, но и заради ежедневните, всеотдайни и неуморни усилия, които положи в продължение на години. Ти накара цяла България и целия свят да говори за нашата община и нашето село!", пише кметът на Опака Мехидин Кадиров в поздравителния си адрес, предаде БНР.

"Аз не играя шах за първи път. Играла съм хиляди турнири и съм печелила. За моя изненада този турнир започна да се отразява много късно в медиите. Смятам, че същата подкрепа трябваше да я имам още от първия кръг, тъй като съм в ТОП 40 в целия свят. Надявам се, че занапред ще продължи", коментира Нургюл Салимова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: успехНургюл Салимова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как се ходи на хиляди турнири, баща й да не е някакъв земеделски цар там.
45
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да съберем дарения и да пратим момичето на световно . Напук на злобарите от федерацията.
44
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
От момичето на България стана момичето на света и после момичето на Турция.
43
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кючюк Мейлез президент
42
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Другия път да знае момичето, че ако ще ходи някаде требва да вземе делегация от поне 10 фигуранти от федерациите, че и те да се облажат, не требва да ги игнорира и те искат безплатно на екскурзия да и правят сянка :))
41
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Къде го видяха това триумфално посрещане? Не че момичето не го заслужава. Двама души я посрещнаха на Лесово, а в нейното село хората се радват и както могат са и направили посрещане. Триумфално беше посрещането на Божков, ВИП, навалица, журналисти, охрани, ще кажеш, че е американския президент или някоя световноизвестна звезда. Нургюл се е справяла досега и без държавата, но сега се навъдиха бая мераклии да споделят славата и.
40
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Момичето е представяла България не е представяла Турция, ко злобеете толкова еничари :)))
39
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Браво на Нургюл. Позор за управниците ни, че има пет федерации. Народните месни деликатеси като се върнат от ваканция ще искат да си вдигнат имиджа. Очаквах баце, като виден шахматист да прати поне една поздравителна нота.
38
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Момичето на пръв поглед ми изглежда свястна, но отмъщението на 5те федерации по шах не закъсня, не е взеха за Полша :)) Пътувала на собствени разноски без да се облажат от федерациите... :)
37
5
 
4
 
! Отговори
фишер преди 8 месеца
Като малък на село играехме много шах . Беше много шумно и баба постоянно ни се караше че вдигаме много прахоляк и сме си късали црвулята и белели колената. Веднъж даже при един такъв шах сцепихме с една цепеница главата на брат ми.
36
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А какво ни интересува това нас нормалните хора?
35
2
 
24
 
! Отговори
Спасов преди 8 месеца
Държавата няма никаква заслуга за успеха на това момиче. Държавата изгони най-кадърните в чужбина, а на тези които останаха предлага мизерни заплати за Бог да прости. Сега уж ще пишат закони за високи заплати "Нареждаме да давате високи заплати!" Макар че няма оборот и икономика. Всичко е в разпад, г-н Пеевски.
34
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Браво на това невероятно момиче! А чумата за България са т.нар. патриоти-русофили, които мразят по поръчка.
33
15
 
5
 
! Отговори
до 40 преди 8 месеца
До Анонимен:Защото така са и наредили.Нали ще променят Конституцията.Втори официален език ще бъде турския.Затова вдигнаха врява и показност по медиите.А това е края на страната ни.После ще искат и автономия.
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 9 месеца
46 по коментара,ти си разбира,кой е дива
31
14
 
7
 
! Отговори
Веско Топалов преди 9 месеца
Все сме виждали сме световни шампиони в шаха, но просията трябва да бъде забранена със закон ! Някои малцинства няма мярка!
30
16
 
9
 
! Отговори
До 44 преди 9 месеца
Турците са най-обиновени диваци като нас. Стряскаща разлика между интелектуалци в големите градове и разни бедняци плямпалници, като тебе. У нас в прованса е страшно. Брутална неграмотност. Същото и в турския прованс. Само европейски Истанбул става и има интелигенция и чат- пат в големите градове. Ако турците бяха умни, нямаше да има 40 милиона аутсайдери бачкатори бедняци емигранти из ЕС. Същите като нас. Бедни неграмотници.
29
11
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 9 месеца
Тя е Внучка на Империалисти .......Повечето от вас Ми се Струва - Не Са Виждали Турци на Живо - А Само на Картинки......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА....Турците са Много Умни и Комбинативни .....600 години Империя - не се държи лесно - СССР Рухна за 50 години , а САЩ за 60 години......
28
6
 
6
 
! Отговори
Dis преди 9 месеца
Bravo Nurgulche...Malko povod za gordost ..che sme bulgari...Ama politicite ti se lepyat yako....gadinite ! Kogato ..vue imahte nujda ot pari....nikoy n'a horizonta
27
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нищо и няма на момичето просто се нуждае спешно от уроци по български език и литература