Ковачев: РСМ да разбере, че е от нейна полза да се помири с България

ЕС е готов за разширяване на групата
31 авг 2023 13:49, Росен Стойчев
7
Ковачев: РСМ да разбере, че е от нейна полза да се помири с България
Снимка: БГНЕС

„От много време ЕС казва ние да сме готови да приемем нови членове в общността, да имаме възможност да се адаптираме към световните предизвикателства, да сме по-адаптивни”. Това заяви евродепутатът Андрей Ковачев в ефира на Нова Нюз.

Той цитира думи на председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, според когото в ЕС не трябва да влизат старите конфликти, трябва да има преди това помирение. „Обръщам се към съседите от Скопие, но и проблемите Косово-Сърбия, Борна и Херцеговина, с хърватите в Черна гора. Трябва да има помирение преди да бъде завършен акта на пълноправното приемане в ЕС”, каза Ковачев.

Ковачев е категоричен, че страните, които кандидатстват, трябва да свършат своята работа.

„Докато те не разберат, че е в тяхна полза да има помирение с България, то тогава могат да търсят съюз с Путин или с някой друг”, изтъкна евродепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да, но РСМ не разбира..
5
0
 
10
 
! Отговори
до ''Благо преди 7 месеца
Много четеш официоза на СЕВЕРНА Македония в.''Нова Македония''. Прави ли поне понякога впечатление каква злоба и омраза се сугестира всеки ден към България и българите. Цялата тази държавица е на анти-българска основа. Тя се топи, озлобява и затъпява много по-бързо от нас
4
9
 
4
 
! Отговори
София - Изток преди 7 месеца
София - Запад, насъскани от американските марионетки, играят стабилно за каузата на РСМ. Сега вече като казват, че сме фашисти, могат да се аргументират
3
31
 
5
 
! Отговори
Благоевград преди 7 месеца
От 1990 г.до нес България е осъдена в Съда в Страсбург цели 17 пъти за погазване и нарушаване Човешките права на етническите македонци в България.България да признае етническите македонци в България и българският съд да регистрира македонските Организации.
2
2
 
18
 
! Отговори
Помирение ?!? преди 7 месеца
Няма как РСМ да се "помири" с България. Това означава РСМ да се разпадне като държава. РСМ ще се помири, когато Белград и Москва дадат съгласие..
1
16
 
6
 
! Отговори
Петров преди 7 месеца
герберски гал фон с присадена коса, ама мозък не се присажда