Ден на траур в Царево, жертвите на потопа са две, трима се издирват

Ще отслужи молебен за здраве и спасение
73
Ден на траур в Царево, жертвите на потопа са две, трима се издирват
Снимка: БГНЕС

Ден на траур в памет на жертвите от наводненията е обявен в Царево за днес.

До момента са потвърдени две жертви. Има информация и за още трима души в неизвестност, предаде БНР.
От община Бургас обявиха, че празничният концерт по случай Денят на Съединението на България се отменя. В морския град българското духовенство ще отслужи молебен за здраве и спасение.

Община Приморско отмени сценичните прояви по повод Деня на Съединението на България заради бедственото положение в съседната община Царево, съобщиха от пресцентъра на общината. Планираната за утрешния празник сценична програма се отлага за честванията на 22-ри септември.

Още по темата

6-и септември ще бъде почетен в Приморско само с церемония по поднасяне на венци на паметника на Васил Левски.

От РЗИ - Бургас обявиха, че се преустановява къпането в морето за следващите 48 часа заради замърсявания, а питейната вода от водопроводната мрежане трябва да се използва за пиене и готвене, а само за битови цели.
Всички пътища на Община Приморско са проходими и отводнени.

Междувременно е възстановен токът в странджанското село Бродилово, а Ахтопол, Синеморец, Резово, както и къмпингите "Арапя" и "Нестинарка" остават без ток, в резултат на бедствието днес. На място са изпратени екипи на електроразпределителното дружество, но засегнатите от наводнението трафопостове към момента са недостъпни.

Министерството на труда и социалната политика пусна на сайта си електронна платформа за изпращане на сигнали за бедстващи хора след наводненията в община Царево.

Експерти на ведомството вече са на място, за да извършат огледи на пораженията и подготовката на помощи за пострадалите, обяви след заседанието на кризисния щаб премиерът Николай Денков.

"Едната е в свързана с нарушаване на сградите там, където живеят хората. Помощта е до 1512 лв. еднократно и  отделно има друга помощ, която е свързана с електрически и други уреди, покъщнина, която е повредена. Там е допълнителна помощ до 2500 лв. По този начин бяха подпомогнати хора от Северозападна България покрай дъждовете, които бяха по-рано през годината", каза той.

Екипите на социалното министерство ще съдействат на пострадалите хора да подадат заявления за кандидатстване за помощите след оттичането на водата, каза още премиерът. Той очаква пострадалите да получат средствата до 1-2 месеца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: наводнениеЦаревотраур
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
10
 
! Отговори
Пука му на Бойко !!! преди 8 месеца
Рекет даден ! Рекет приет ! Или фалит.
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Борисов и Доган в продължение на 15 години безнаказано изсичаха и изнасяха гората. Това са последиците.
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Питайте кмета на Царево (ГЕРБ) кой изсече гората, запълни деретата и не е почиствал коритата на реките? Как пък един журналист не се сети да му зададе тези въпроси?!?! Явно всички са на софрата заедно.
42
1
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 8 месеца
изсекоха горите и сега бързат с траура да се представят преди изборите таковалице-ме-рие мислете по изборите виждате какво сте избрали сега и доброволцитърсят
41
8
 
5
 
! Отговори
Тихо там ти ве преди 8 месеца
Сурикат ще викаш на Копейкин, който е точно такъв. На Денков ще му казваш г-н Премиера и ще козируваш. ЯСНО ЛИ Е, ЧЕРВЕН БЕЗРОДНИК? ЧЕРВЕН НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ! КOМУНИСТ! БOЛШЕВИК!
40
5
 
5
 
! Отговори
Cogito ergo sum преди 8 месеца
IT-тата окрадоха бедния български народ.
39
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И да не вземете да си помислите че масовата сеч е виновна.
38
1
 
5
 
! Отговори
отдавна казано преди 8 месеца
Един гледа сватба, друг - брадва.
37
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Слушайте премиера какво каза, да не влизате случайно в кафявата вода, а той днес ще си празнува Съединението и ще се прави, че нищо не се е случило, сега разбрахте ли защо ги наричам мацепродваци и небългари с Киро?
36
0
 
5
 
! Отговори
морски преди 8 месеца
Извода: Идвате ли на морска почивка, носете спасителни жилетки при силен дъжд.
35
0
 
4
 
! Отговори
Амстердамеца е преди 8 месеца
Сърбия празнува празника на България. А и няма как да е иначе. Съседни държави сме си. Специално за г-н Йосич. С песните на г-н Влади Марков. Тези, политиците ни, не стават за нощо. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ. Ние сме си сърби и българи. За разлика от тях. Те не си знаят имената. За разлика от нас. А той е г-н СРЕТАН.
34
1
 
6
 
! Отговори
Ефрейтор от УБО преди 8 месеца
Специални поздрави за г-н Сретан Йосич и г-н Ангел Тинчев. Все пак, празник на Българията ни е. А те са от нашите си специални служби. Особено пък г-н СРЕТАН. Ние с него сме си приятели. Той е от сръбските, а аз от българските. Сърбия си е съседна държава на БЪЛГАРИЯТА НИ. ПРАЗНУВАЙ, СРЕТАНЕ. Празник ни е .
33
1
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 8 месеца
Какви са тия помощи? Нямат ли застраховки?!
32
2
 
21
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 8 месеца
Важното е , че американския сенат реши да купими за 3 милиарда лева нови чертежи за БТР. Това ,че нямаме техника за бедствия, разчитаме на доброволци и нямаме медициснки хеликоптер не е важно. Агедемик Денков каза д ане се къпем в морето дв дни и всико ще е наред.Слава Украине!
31
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Спрете строежите на нови блокове, хотели и молове.Трябва да се съдят дървета.Такива наводнения се случват поради липсата на дървета.
30
0
 
5
 
! Отговори
НЕЩО СТАВА преди 8 месеца
ОД МВР Бургас каза, че има една жертва и две жени се издирват, след като МПС-то им е паднало във водата, според очевидци. Но странното е, че мъжът, който е починал е работил в къщата на двете жени. Т.е. говорим за много странни съвпадения. 3 човека, свързани, загиват на две различни места в един и същи ден. Поне според това, което твърди ОД МВР Бургас.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Раев е .лобист, не е професор.То днешните ни учени до едни такива, йезуити.На черното бяло викат.
28
0
 
6
 
! Отговори
Дезинформация преди 8 месеца
Защо подвеждате? Има една жертва и две жени се издирват.
27
1
 
12
 
! Отговори
Ужас преди 8 месеца
Най-отгоре на цялата тази трагедия са се изсипали 15 *** да броят колко жертви имат. ОД МВР Бургас им каза 13 пъти, че има 2 жени за издирване и 1 починал, а те не спират да питат дали нямало още някой... facepalm
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пускам сАлза. Ежедневие за сума крайбрежни държави, паднала малко водица в едно село у нас и край. Нищо интересно. Който е застрахован, даже по-хъбава къща ще вдигне. Който не, не ме вълнува грам.