Ще можем ли да отидем на море и през септември?

Заетостта на един от хотелите е 70% в края на сезона
23 сеп 2023 09:55, Нели Христова
21
Ще можем ли да отидем на море и през септември?
Снимка: БГНЕС

Хубавото време дава шанс на българското Черноморие за късен летен сезон. Температурата на морската вода достига 25 градуса, а много хора избират това време от годината за своята лятна почивка.

В края на септември Южното Черноморие вече се посещава от летовници, които искат да почиват далеч от шума и навалицата. Цанка Йорданова от Пловдив идва за осма поредна година в „Слънчев бряг“, за да използва отпуската си.

"Сега е по-спокойно, идвала съм когато е сезонът и хората са много, повече деца има, по-трудно се почива. Аз съм почивала и август месец и ми е излизало някъде около 1000 лева, сега е 500 лева", казва тя пред bTV.

На същото мнение са и гости от Сърбия, които са отседнали в хотел на първа линия в курорта. Смятат, че септември е изключително подходящ за почивка на морето.

"Тук почиваме за 25-ти път. Били сме в Хърватия, Черна гора, Египет, но тук ни харесва най-много. Хората са мили, учтиви. Септември месец и цените са по-добри. За двойна стая плащаме по 100 лева на ден с включена храна", казва Ненат Тасич, турист от Сърбия.

Туристи, избрали да отседнат в къща за настаняване вместо на хотел, отбелязват и минусите на късната лятна почивка.

"За съжаление, вече в този период са затворени много от заведенията. Даже търсихме днес на обяд , нямаше къде да хапнем", казва Ирен Димитрова.

Заетостта на един от хотелите е 70% в края на сезона.

"Повечето от туристите ни са хора, които повтарят при нас. По-голямата степен това са хора, които са работили цяло лято и предпочитат спокойна почивка, да няма много деца. Имаме поляци, малко унгарци по-възрастни хора, имаме румънци, сърби. Нашият курорт "Слънчев бряг" е изключително полезен за всички аудитории в зависимост от класациите на месеците", коментира Румен Мончев, собственик на хотел.

Татяна Гуджева от Украйна вече подготвя новогодишните си подаръци на плажа.

"Аз съм от Одеса и там морето е съвсем различно. Дойдохме група жени на българското Черноморие, за да си починем и да се разсеем. Септември е бархетният сезон. А на спокойствие започнах да подготвям и новогодишните подаръци", казва тя.

Очакванията на хотелиерите са сезонът да се удължи до средата на октомври.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
6
 
! Отговори
Истина преди 7 месеца
Изскарах :май ,юни,юли и август месец в Гърция на остров Тасос кристално чисто море,, превъзходна храна ,,изключително любезни и отзивчиви домакини и невероятно евтино защото бях за над 100 дни....
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Съвсем реалистично е и през Октомври да става за моренце. След като Юни отива на валежен, нормално
16
2
 
3
 
! Отговори
Дони преди 7 месеца
Некои вече бехме... Всъщност, 33 деня на родното море това лято сумарно - не е много купон, но си имаше хубавите моменти с готтини мадами, изкл морска храна, върнахме се с тен ала Монако. И това за същите пари, които бих изхрчил в софето...
15
2
 
5
 
! Отговори
Отдих с приключения преди 7 месеца
В украинско обкръжение с плуващи бомби, фантастични цени, злобни келнери, лъжещи хотелиери и алчни таксиметърджии с незавършено 4 -то отделение! Ако успяхте да прочетете всичко до края без псувня, значи сте готови и не ви пука! Приятна почивка в България, аз съм в Швейцария!
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
То може да отидете и през януари....
13
2
 
12
 
! Отговори
Честен хотелиер преди 7 месеца
Идвайте, вече успяхме пак да заровим тръбите от канализацията по плажовете, пържолите ги намалихме от 150лв на 100лв бройката. Имаме и други промоции - безплатна тоалетна хартия, безплатна чешмяна вода и пр. Очакваме ви
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Таз свинка-хрюшка на снимката с два комплекта бозки ли е? ;)
11
0
 
6
 
! Отговори
морски преди 7 месеца
И октомври ще работя. Наздраве !
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ЗЕЛЕН ЧОРАП/ЧЕРЕП ДА ВДИГА ЮМРУКА ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ/ЧЕРЕПИТЕ/ ДА ВАДЯТ КИСИИТЕ А ВСИЧКИ НИЕ НА ПЛОЩАДИТЕ, СЪБОТА И НЕДЕЛЯ НА ЕСЕННО ГРЪЦКО МОРЕ- ТАКА БЕШЕ 2020Г- ВИЖ ГУГЪЛ- ТОЙ ПОМНИ, ЗАЩО И 2023 ДА НЕ Е ТАКА.
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ами укрите си се плицикат все още на Безплатния олинклузив , после ги местят на Спа -Банско,Велинград,Павел баня,Хисаря и тн Пак Безплатно - Стотици хиляди !!! А българина дгдх - Предаден Продаден Лъган и Мамен !
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Винаги можем да отидем на море, стига да има пари. Морета, океани и острови бол. Хващаш самолета и отиваш. Не е като през комунизма да сме запрени в кошарата.
7
4
 
11
 
! Отговори
Петров преди 7 месеца
Платена публикация с манипулативна цел
6
1
 
8
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 7 месеца
За украинките наистина в Слънчев бряг им е много хубаво през септември. Една украинка ми каза, че са свикнали да плуват в Одеса в морето на 18-19 градуса. В сравнение с тези температури, тук дори септември водата им се вижда много топла.
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Септември свърши.
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нямам пари за море
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
What the hell е бархетният сезон? Може би Кокаински най-сетне ще свали киpливата си зелена фланелка?
2
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В Гърция да, ще ходя пак.
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Стига да има начин!