Ще си загубим енергетиката? Широко лансиран страх

Експерти за кризата в сектора
5 окт 2023 21:32, Росен Стойчев
34
Ще си загубим енергетиката? Широко лансиран страх

След срещата с работодателите премиерът акад. Николай Денков увери, че за работниците, които се чувстват застрашени, има по-добри възможности.

"Инвеститорите могат да се привлекат с една добра стратегия и бизнес план, който да може да покаже първо прозрачност и второ - възможностите на дадените региони.

Още по темата
Стара Загора е един от регионите, разполага и има възможност за всякакъв тип инвестиции, тъй като е в центъра на България", каза председателят на Соларна академия д-р инж. Веселин Тодоров.

По думите му има както липса на комуникация, така и липса на национална стратегия.

"Алтернативната заетост беше започнала да се дефинира още в първия вариант на териториалните планове за справедлив преход. Българската държава постави тогава условието, че иска да отдели част от тези средства за рекултивация. Първоначалната идея на комисията беше всичките 1,7 мрлд. евро да бъдат фокусирани върху този процес - създаването на работни места. Това е само и единствено справедлив преход по отношение на работните места - нови компании, нови сектори, които извеждат работниците от миннодобивните дейности, от всички свързани с тях сектори и създаване на нови работни места", коментира ръководителят катедра "Регионална и политическа география” към Софийски университет доц. Косьо Стойчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че по регламент не се допускаха и големи предприятия.

А твърдението, че ще си загубим енергетиката, доц. Косьо Стойчев коментира така: "Това е широко лансиран страх, който е от десетилетия. При извеждането на мощности винаги има определен риск, който е реален. Възможно е да внасяме електроенергия за известно време, ако имаме нужда от такава.

Д-р инж. Веселин Тодоров припомни, че ние и в момента внасяме електроенергия от чужбина, доц. Стойчев пък се съгласи с думите му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: енергияBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вече от лъжите на тия ми писна.Щели да се преквалифицират и кога това отнема минимум година а през това време какво ще ядат, а вярно щели уж да им дават пари, дано да не е както дават пари по европроекти тоест 99,9 процента от парите за политици и рушветаджии, а за хората пари да не умрат от глад.Пълна простотия оставка незабавно.
27
1
 
0
 
! Отговори
Ванката преди 6 месеца
Че то сме я изгубили вече
26
2
 
1
 
! Отговори
Дреме ми..... преди 6 месеца
12-соларни панела в двора или на покрива на къщата и ше бием дуспата на ЕНЕРГОТО...ХАХАХА ....
25
1
 
1
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 6 месеца
ЩО ДА НЕМАМ ПАНЕЛ ЗА ТОК НАД КЪЩАТА....ХАХАААУ ГЕРМАНИЯ ТЕЗЕМЦИ, ЛИ СА ТА ПРАВЯТ СЪЩОТО И ТОКА ИМ Е ЕВТИН...ХАХАХАААА
24
1
 
1
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 6 месеца
ЩО ДА НЕМАМ ПАНЕЛ ЗА ТОК НАД КЪЩАТА....ХАХАААУ ГЕРМАНИЯ ТЕЗЕМЦИ, ЛИ СА ТА ПРАВЯТ СЪЩОТО И ТОКА ИМ Е ЕВТИН...ХАХАХАААА
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да, правилно е държавният ТЕЦ да инвестира 4 милиарда лева в нови технологии. Нали те ще правят Преход. Частните куччетта чакат да им хвърлят кокала и вият. Тецът да се диверсифицира. Това предложение да се връчи на Денков. Как така затварят държавно предприятие и го заместват с частни незнайници, които не могат да гарантират работни места и ще избягат след усвояването на парите.
22
1
 
1
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 6 месеца
БОЛКАТА Е, ЧЕ НЯМА ВЕЧЕ ТОК ЗА ИЗНОС---от който се гушеха партийните каси и се облагодетелстваха определени политически личности и олигарси на БКП. ПИТАЙТЕ Р.Овчия, от какво забогатя, та ходеше на плаж. У БРАЗИЛИЯ, ДОКАТО ЦЕЛА БЪЛГАРИЯ БЕШЕ БЕЗ ТОК!!!!
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Африканска енергетика ще имаме. Един панел на покрива на колибата за лед фенерче за туземеца.
20
0
 
0
 
! Отговори
vale_karo преди 6 месеца
Кога започна масовото използване на соларни панели ,кога успяха да открият соларна академия.59
19
0
 
0
 
! Отговори
Много експерт преди 6 месеца
много нещо в тази държава. А според тях защо внасяне а, щото имаме нали? Щото затвориха АЕЦ, и щото приключиха "Чаира", Всички тези платени експерти трябва да се подведат под съд защото лъжат и манипулират обществото. За 35 години демокрация, в България се разруши абсолютно всичко, което е създадено предишните 35 години. От индустриална държава ни направиха държава от третия свят.
18
4
 
3
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 6 месеца
Енергетиката нищо не губи---САМО ТЕЯ ГДЕТО ПРОТЕСТИРАТ, ЩЕ ЗАГУБЯТ"МИНЬОРСКИТЕ СИ ЗАПЛАТИ"..защото изобщо не полагат миньорски труд и лъжат народа!
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да се чете "Включиха се платените експерти..."
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Айде, включих апелативните експерти д а убеждават,как било в наш интерес. Я дайте ведомостта на Козяк и всички от там директно да заминават към Белене.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Най ми звучи като едни фирми ще вземат едни пари за да замажат очите на едни бачкатори, че уж вече са "рекултивирани" каквото и да значи това. Сигурно понеже не съм химик и като ми заговорят за култивиране не сещам за земеделски процеси. И след усвояването все си мисля, че или ще фалират или ще обявят, че задачата е изпълнена успешно, ще издадат по един диплом за завършено рекултивиране и ще щракнат по една снимка с щастливите рекултивирани със синьо флагче на звездички за отчет - после чао.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
*Д-р инж. Веселин Тодоров припомни, че ние и в момента внасяме електроенергия от чужбина, доц. Стойчев пък се съгласи с думите му.* -до къде се стигна, добре че Турция е до Бг, всичко внос от там.
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Откритите мини на Марица-Изток се експлоатират отпреди 60г. като за това време усилено са изкопани големи кратери от които са извадени голям обем въглища и откъде този голям обем изкопани въглища ще бъде заменен с голям обем земна маса,която трябва и да е утъпкана много добре до необходимото предишно естествено повърхностно ниво щом казват за рекултивация на плодоносния хумусен земен слой,като този общ обем и повърхност на кариерите кратери се равнява на няколко големи язовири,що има в страната.
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
От износител на ток ще ни направят вносител.Естествено,че като се внася ще е по-скъпо.Този на снимката ли ще ни плаща сметките?!
11
3
 
7
 
! Отговори
Академик преди 6 месеца
Този и като химик ако е бил такъв тапир.бaХ го в академика ***
10
3
 
6
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 6 месеца
ДАВАТ СЕ РУШВЕТИ, ЗА ДА РАБОТИШ У ТЕЦ-а, ЗАЩОТО ТАМ ЗАПЛАТИТЕ СА ГОЛЕМИ И САМО СЕ" ВОДИШ НА РАБОТА"--ЗА МИНЬОР, А МАШИНИТЕ ВЪРШАТ ВСИЧКО...ХАХАХАААА
9
4
 
6
 
! Отговори
СТИГА ЛЪЖИ, БЕ.... преди 6 месеца
ТОК ИМА И ЗА УМРЕЛИТЕ У БЪЛГАРИЯ----'САМО ГДЕТО ДАЛАВЕРИТЕ В ЕНЕРГЕТИКАТА ВЕЧЕ ШЕ СЕКНАТ И ИМ СЛАГАТ КРАЙ!БОЛКАТА Е ГОЛЕМА, ЗАЩОТО ТОВА СА "ПАРИ ЗА НИЩО"--ЗАЩОТО ТАМ НЯМА " МИНЬОРСКИ. ТРУД "ИЗОБЩО, А ВСИЧКО Е МЕХАНИЗИРАНО!