Лятото продължава и тази седмица, от следващата градусите падат

Температурите ще се понижат с до 8 градуса и ще влязат в нормата
11
Лятото продължава и тази седмица, от следващата градусите падат
Снимка: Pixabay

„Тази сутрин температурата в София достигна 15 градуса. Даже моята кола показваше 16 градуса. Ще се вдигнат температурите. За днес има някакви страховити неща като сняг. Сняг ще има на Мусала, а иначе тази седмица октомврийското лято си продължава с пълна сила“.

Това каза климатологът проф. Георги Рачев пред bTV.

„До следващия вторник времето ще е топло. Продължава да бъде топло в цяла Европа. Студ ще бъде евентуално следващия вторник, но това не означава да правим снежни човеци или да ходим ушанки. Температурите ще паднат с до 8 градуса и ще влязат в нормата. Даже може да остана наднормално топло време“, обясни той.

„В София в средата на есента температурата ще е 24-25 градуса. Сандалът може и с малко по-дебело чорапче, по-вълненко. В Хасково от четвъртък ще бъде хубаво времето с много слънце. Лятото си продължава. Тази седмица – перфектно време“, коментира климатологът.

На морето температурата на водата ще е 21-22 градуса. Половината мъже могат да се къпят. Над 20 градуса е температурата на въздуха. Вятърът ще е слаб, югоизточен, като ще вдигне температурите“, посочи проф. Рачев.
В Русе и Плевен в събота и неделя температурите ще достигнат до 28 градуса.

В петък ще си говорим за следващата седмица, където се промъква идеята за по-хладно време, каза още климатологът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: времетоРачев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всеки си има камбанария. То администрацията и медиите като имат климатици и леки коли им се струва топло и слънчево , макар че сутрин и вечер е доста хладно. Има някакъв цинизъм в прогнозите за климата....
9
0
 
5
 
! Отговори
Пффф преди 7 месеца
Не знам къде е било в София 15 градуса, но в момента е 17. И духа вятър. Без яке сутрин и вечер вече не става. Не виждам летата, които сънуват тия хора, които се качват в некви коли, дето показват ментак градус.
8
3
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 месеца
Сандала може да са носи със по дебело чорапче...! Професора не знае че най отвратителното нещо за жените е, да видят мъж със сандали с чорапи. Сандалите се носят само на голо.
7
0
 
2
 
! Отговори
Nik преди 7 месеца
До 6Да, в София сутринта беше сравнително топло като за октомври. Термометърът показваше 16 градуса и подухваше както сега. Леко дискомфортно е
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Как бе в Сандански беше десет градуса сутринта в София 15,нещо не ми се верва!!!
5
1
 
5
 
! Отговори
Чук и Гек преди 7 месеца
Вие не си спомняте за коя година говоря, но упорствате! Да, последните зими са топли, но онзи януари бе суров! И този екземпляр вместо да посъветва хората да се запасят, с отопление - няма страшно, хайде на плаж! Съседката с едни сурови клони от сливата не може да си запали печката и се разплака, та се наложи да я отоплявам аз...! Ако не си вярваше, че е астролог, щеше да е чист мошеник! Но, защо получава трибуна този подлец!?
4
0
 
7
 
! Отговори
баси лятото преди 7 месеца
Тая сутрин в Пловдив беше 8 градуса!
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сандал с вълнено чорапче............
2
2
 
4
 
! Отговори
Ъ преди 7 месеца
Цял Януари беше 20 градуса бе, ка_тил!
1
11
 
5
 
! Отговори
Чук и Гек преди 7 месеца
*** човек! Измамник! не му вярвайте и се подгответе, че преди няколко години /по Никулден/ излъга, че зимата ще е мека, с градус - 2 над ,,нормалното", по Коледа никакъв сняг, по нова година ще прехвръкне някоя снежинка и толкова...! И по Стефановден снега ви затрупа, целия януари бе студ, дървата в гората и камиона ги донесе чак февруари, когато се стопли и пътя бе отворен! Игнорирайте такива ,,специалисти"!