Съдът насрочи дело за касиране на изборите в Габровница

Член на СИК зачертавал бюлетини
3 ное 2023 22:30, Стела Стоянова
10
Съдът насрочи дело за касиране на изборите в Габровница
Снимка БГНЕС

Административният съд в Монтана насрочи на 6 ноември дело за касиране на изборите за кмет в Габровница.

На видеоклип се видя как член на секционната комисия в монтанското село зачертава бюлетини от общия куп за общински съветници.

Образувано е административно дело №682 oт 2023 година срещу ОИК-Монтана по жалба на Ваня Младенова, която е втори по гласове кандидат за кмет на село Габровница. Съдия-докладчик по делото Бисерка Бойчева. Делото е насрочено за 6 ноември от 10:30 ч.

Пред БНТ Ваня Младенова заяви, че при броенето на гласовете за кметове на село Габровница в СИК е имало редица нарушения, като това, че спечелилият изборите кандидат Рангел Иванов от Партия на зелените, е попълнил сам протокола на секцията.

Освен това Ваня Младенова твърди, че бюлетините, с които е гласувано за опонента ѝ не са били щателно проверени за пропуски и грешки, които биха ги направили недействителни. Според нея в чувала с бюлетините за избор на кмет на село Габровница има със сигурност една, в която е гласувано с черен химикал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 6 месеца
забрана на етнически партии търсете генезиса на проблема
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
При такива нарушения меко казано в нормална държава много хора да са били за години в затвора, при нас нищо. Що за народ сме да търпим това?
5
2
 
3
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 6 месеца
Тези золуми се виждат на записите, а золумите с мадуровките никой не ги вижда, но това не значи че ги няма. Щраусова логика...
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Интересно , защо ДАНС не касира целите избори , а само изборите с хартия....хийихи
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В Гълъбово кмета вече 20 години нагоре го( преизбират) жевее във Виена управлява от там в момента е спрял тока на няколко села гласували за опонента му въпреки че е спечелил с 80% като наказание
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всичките тези, които ги видяхме цяла България какви фалшификации вършат, са за затвора.
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Направо целите избори да ги касират.Видя се докъде ни докараха с хартийките.500 000 невалидни бюлетини и още толкова поне купени гласове!Това избори ли са?