В събота идва студен циклон и носи дъжд и сняг по високите места

Днес остава топло, от сряда захладнява
Обновена: 14 ное 2023 09:28 | 14 ное 2023 09:28, Камелия Цветанова
2
В събота идва студен циклон и носи дъжд и сняг по високите места
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От сряда започва захлаждане, а през уикенда се очакват мощни валежи. „Вчера ме питаха кога да си слагам ботушите – събота е много удобен момент, защото ще вали“, каза климатологът професор Георги Рачев пред bTV.

Прогнозите за вятър и обилни валежи важат почти за цялата страна, а с най-голяма сила - за южните райони. Захлаждането ще започне около четвъртък, а от петък вечерта до неделя ще премине във валежи.

По планините над 1000 м ще вали сняг и ще се оформи първата сериозна снежна покривка. В събота по високите части ще има мъгла, силен вятър и затудяване и няма да бъде подходящо за туризъм.

Топлото време и слънцето в София ще се запазят и днес. Температурите ще бъдат около 16 градуса. Захлаждане се очаква в четвъртък и петък, а през уикенда ще паднат 10-20 мм валежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: снягвреметоРачев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Общо взето професор Георги Рачев винаги казва, че има два модела за прогнози - Американският и Европейският. Обикновено единят дава, че ще вали, а другият обратното. Професорът е в ролята на страничен наблюдател и чака да види кой от двата модела ще познае.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В сайта на НИМХ - метео бг, нищо такова не пише. Този е някакъв самозванец, прави впечатление че никога нищо не познава :))