Кметът на Кюстендил със 7500 лева гласувана заплата

Дебати и оспорвания нямаше
30 дек 2023 07:45, Петър Бойчев
57
Кметът на Кюстендил със 7500 лева гласувана заплата
Снимка БГНЕС

Заплата от 7 500 лева за месец за кмета на Кюстендил инж. Огнян Атанасов гласуваха общинските съветници. Това е 80 % от основната месечна заплата на министър и предизвика многобройни коментари в града, че е прекомерно.

Предложението беше подкрепено от 25 от общинските съветници. Четирима гласуваха "против“, а 8 се въздържаха.  Дебати и оспорване нямаше въпреки очакванията.

От ГЕРБ-СДС, чиято група е най-голяма - 11 съветници, бяха категорично "против", но се оказа, че не да гласували анблок.

На предходното заседание беше решено председателят на Общинския съвет да получава 90 % от възнаграждението на кмета на Общината. Съветниците гласуваха и предложението за собствените си възнаграждения. То е за 70% от средната брутна работна заплата в общинската администрация за съответния месец и на сегашния етап ще е около 800 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нищо особено, кметът на 18-хиляден Ботевград взема 4000 лв, отделно каквото падне от ремонтите на улици, участие в няколко проекти заплащани от правителството и пари раздавани на спортни дружества и от местното газоразпределително дружество. В общинското ръководство парите не капят, а текат!
42
0
 
1
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 3 месеца
То затова е борбата за власт
41
1
 
4
 
! Отговори
До анонимния 40 преди 3 месеца
Явно си някои от кюстендилските му съветници, гласували единодушно заплатките си. Ся, да го обясним по елементарно, ако е в ИТ сектора или има собствен успешен бизнес, да взима и 18000. Но когато *** чака на бюджетна заплата, събрана от местни данъци ще се съобразява със средния доход на хората в общината. Все пак не е кмет на Дубай или Бевърли хилс.
40
0
 
4
 
! Отговори
До 40 преди 3 месеца
Когато покаже резултати ,като управленец,може във края на всяка година от управлението да ги взема като бонуси!Но предварително,такава заплата за стандартите на България,без показани резултати е прекалена!Големи градове-кметски заплати по-ниски от тези които са по-малки?!Що ли?Сигурно има повече за усвояване-лично и на нашите фирми?
39
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Типичната злобна и завистлива тъпла от неудачници. Според вас всеки, който взима повече пари от вас е връзкар или престъпник. Това е средна заплата в ИТ сектора. Защо един кмет да не ги взима?
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сто бонки годишно.
37
0
 
2
 
! Отговори
Язък преди 3 месеца
А кмета на общината Тервел,че и земи взема със съпругата си??? Коя по ред не знам,а с нея удари късмет, председател на поземлената комисия в гр.тервел,де ядоха гъши бутчета при ...ей така се прави и гради семейство,където е келепира.
36
0
 
8
 
! Отговори
Големанов преди 3 месеца
Това гаранция ли е че няма да щипва пак и пак и пак?За тази заплата сутрин и вечер детектор на лъжата с два въпроса:Колко открадна днес?Каоква работа за гражданите на Кюстендил свърши?Ако настъпи мотиката при първият грешен отговор-конфискация на цялото му лично имущество,фирми сметки и т.н.В панделата до живот,да бачка и и да се издържа!
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вместо да се правят на ощипани, тия дето шушукали из града, да вземат да направят нещо по въпроса, отвъд ракията, салата, и туршията. Иначе все едно живеят в комунизма, или по турско....уж всички шушукаха срещу властта, а едните изкараха 50г., другите 500г.
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Некакви случайници искат да ни яхат за 8 бонки на месец! На народа почва да му писва.
33
2
 
8
 
! Отговори
МАТЕМАТИКА преди 3 месеца
Всяко дете , пенсионер , майка , баща , инвалид в Кюстендил трябва да плаща по 2 лева годишно за заплата на кмета .Навремето ОФ прибираха такава такса .Мутрите взимаха по 1 лев от човек .
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А кметя на Симитли ? :)))
31
1
 
6
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 месеца
гледам, че и тоя, като терзийката, се е заел първо да оправя движението и пътищата. герб беха лоши че "само пътища правели", днеска вече е модерно и прогресивно. дано 10те бона заплата му стигнат за нормален бръснар и сако дето не е от втората употреба
30
2
 
7
 
! Отговори
До 41 преди 3 месеца
Не бъркай футбола, те ако са на държавни или общински заплати 1000 лева ще вземат, това са частни пари, като имат да им дават, никой не ги кара! Айде, не изкарвай че кмета 4 години не спи, чак толкова всеотдаен човек няма на света!
29
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако си върши работата колко да взема? Над 40 хил.жители е Кюстендил!!! Ритнитопковци и тренери не можещи предварителните кръгове не евротурнирите да минат вземат между 15 и 40хил.месечно!!! А тук няма ден, няма нощ. Постоянно си на линия. Да взема около 900лв. и да го майносва всеки, дето нещо му е криво?
28
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нищо не е това, е за Кюстендил става. Програмист без опит в София почва на 12 в Западна компания (не за български мутрочоржаджия) Склададжия без образование и шофьорска книжка е на 4. Ако има категория С може и до 6 да изкара.
27
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това въобще не са много пари. Моята заплата е по- голяма и като тегля чертата, не е нещо особено.
26
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А си мислех че пернишкото кметче е крайно нагло и лакомо че иска 6800 лева заплатка да се разкрача прегърбен като глис по площада, а то Кюстендил бетер Перник!
25
10
 
10
 
! Отговори
Перник преди 3 месеца
Кюстендил е западна Германия на България нормално да му е висока заплатата на инженерчето...хахахаха
24
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма лошо, да взема. То вече всеки пр ъдл ьо, с малко крипто познания прави, към толкова на месец, ако не се алчнее. Пари вече се правят само с един телефон. Въобще не говоря за програмистчетата. Дори само два полета до Италия или Амстердам и си вързал десетарка. Нормално е кмет да взема и повече.