Авария остави два квартала в Перник без топло

Тя все още не е отстранена
12 яну 2024 19:52, Александър Попов
7
Авария остави два квартала в Перник без топло
Снимка: БГНЕС

Авария на топлопровода остави без топла вода и парно половината жители на пернишките квартали „Изток” и „Мошино”. Топлоподаването е нарушено от 6.30часа тази сутрин и към момента все още не е възстановено.

От „Топлофикация Перник” обясниха, че аварията е сериозна и не се ангажираха с точен час за отстраняването й. Екипите работят и веднага след като проблемът бъде решен топлоподаването ще бъде възстановено, казаха от дружеството, но добавиха че е необходимо технологично време, за да се усети топлина в жилищата.

Освен жилищните сгради в двата квартала, разположени на север от булевард „Юри Гагарин“, без парно и топла вода са и няколко училища и детски градини. Въпреки мразовития ден, липсата на парно не се е отразила на учебния процес. Училищните сгради са санирани, температурите в класните стаи са следени и не се наложило часовете да бъдат намалени, казаха от 13 ОУ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: перникавария
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Оф отпървом прочетох, че Австрия оставила два квартала в Перник без вода и си помислих, че са ни нападнали австрийците. )))
6
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Червен Владимиров, вече от ГЕРБ. Група фашистчета-кметове.
5
5
 
1
 
! Отговори
ПЕРНИК преди 3 месеца
Перник е забранена Зона за Медиите .Това е град в Територията на България .Историята показва че е единствената Област която не е била под Турско Робство .Явно е неглижирането на ДПС , ДБ , ГЕРБ към нашия Град . Другия Проблем е НИНОВА - тази жена *** мамата на БСП - Партията на Народа .
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не е нормално това посред зима. Да се случва в Русия разбирам, ама в европейска България.
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ама как така в България няма парно при минусови температури? Нали според публикацията от онзи ден, това се случва само в Русия. Дали световните медиите ще отразят тази шокираща новина, както отразиха аварията в Подолск до Москва?
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Перничанина е соц. тарикат . Ще се оправи с топлото и няма да плати . Не му е за пръв път. А да ли е авария или умишлено е спрени от дружеството . Никои не знае .
1
4
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 3 месеца
е как така ,нали само в Русия се случват такива работи