Наше село към рекордите на Гинес с пътни знаци през 5 метра

В Узунджово табелите са над 100
52
Наше село към рекордите на Гинес с пътни знаци през 5 метра
Снимка: Pixabay

Хасковското село Узунджово е напът да кандидатства за рекордите на Гинес,  като населеното място с най-много пътни знаци. Още с влизането в село Узунджово, пътните знаци, наредени и от двете страни на пътя, правят впечатление.

Екипът на bTV преброи 110 пътни знака само на главния път в село  Узунджово. Някои от тях са буквално на 5 метра един от друг.

„Над 100 са, обаче хората не ги спазват, това ми е направило впечатление“, казва Божидара Пашкова, жител на селото

„Пътят не е оправен, ама знаци има“, казва друг жител на Узунджово Станислав Божинов.

„Аз мислех даже, че ще слагат лампи. То се оказа, че знаци“, коментира учуден Милко Кирчев.

От Пътната агенция съобщиха, че вертикалната сигнализация на пътя Хасково- Симеоновград, част от който е Узунджово включва 468 пътни знаци и табели. Проектът,  на стойност над 320 хиляди лева е  одобрен от технически съвет към Областно пътно управление.

„Проектът се преглежда от сектор „Пътна полиция“ и на базата  на тяхното одобрение идва в Областно пътно управление за съгласуване“, заяви инж. Соня Атанасова – ОПУ - Хасково.

От „Пътна полиция“ отговориха, че те съгласуват само пътните знаци по отношение на безопасността на движението, но не и броят им. И че поставянето на повече знаци не е в нарушение на закона. Така мисли и кметът на селото.

„Аз се радвам, че има на всяка пресечка знак и ще кандидатствам в Гинес за село с най- много пътни знаци“, заяви Димитър Ничев – кмет на село Узунджово.

От полицията съобщиха, че след поставянето на новите знаци, в селото не е станало нито едно пътно-транспортно произшествие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: пътселоУзонджово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
9
 
! Отговори
Боко с дупето широко преди 3 месеца
Това е отдавна. Имаше репортаж на господарите. Общо взето фирма свързана с гербавите е трябвало да усвои едни пари.
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вчера гледам по пътя знак на човешки боздуган и карайки колата, моят се надигна и аз започанах да търся с очи знака "УУУттттКааа - ()"!
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз единствено гледам по пътя къде има дупка за да намаля скоростта и да я мина. Но никъде не виждам да има знак за дупки! Единственият знак, който спазвам е знака стоп и знака за предимство и знаците в дясно и в ляво.... Останалите знаци ги оставям за печелившите фирми продициращи знаци за да има милиционери! Веднъж питам един полицай ... какъв е този знак на табелата и той ми отговаря: Не знам...виж и потърси в енциклопедията!
32
1
 
4
 
! Отговори
Ром"с преди 3 месеца
То ако бе само ова село ..аз като си ходя на село ,то нас едно градче има околовръстен път който е направен преди 3-4 годинии и там странична улица асфалтирана 2-3 метра и знак и знаци навярно над 50 ..а коли минават в час 5-15 бройки зависи от времето.Сигганите лАжат,бълггарите крадат..страшна комбинация се получило на таз територия и искаме да за заживеем като цивилизована държава и държавата ни да просперира.(
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ххахахахахаха!!!! Ако ще и 1300 знака да има, като няма улици и тротоари, а кратери и кал в столични квартали и цяла България, боли те фар@
30
0
 
10
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 3 месеца
Ми имало е да се усвоят едни пари и не е вървяло да ги усвоят с 5-10 знака, та са измислили това.
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И в двете ведомства е пълно бавноразвиващи се.
28
1
 
3
 
! Отговори
gg преди 3 месеца
Да дойдат да видят Нова Загора - Гинес ще трябва да приготви награда за град с най-много паркирали неправилно коли, както и такива, които пресичат непрекъсната линия. Почти всяка уличка в града има непрекъсната линия и съответно почти няма улица, където две коли да могат да се разминат нормално. С други думи - всеки паркира в нарушение и всеки се движи в нарушение.
27
0
 
18
 
! Отговори
Нора преди 3 месеца
Махнете знаците в Узунджово.Предайте ги на вторични суровини.Направете селски банкет и произшествия пак няма да има!!! Проект за 320 хил.лв.,малоуммнна държава?Крадене,крадене и пак крадене
26
0
 
5
 
! Отговори
Нора преди 3 месеца
Махнете знаците в Узунджово.Предайте ги на вторични суровини.Направете селски банкет и произшествия пак няма да има!!! Проект за 320 хил.лв.,*** държава?Крадене,крадене и пак крадене
25
0
 
17
 
! Отговори
. преди 3 месеца
Kaто сметнете колко струва 1 знак ще разберете защо са слагали слагали слагали ....
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Проектът, на стойност над 320 хиляди лева е одобрен от технически съвет към Областно пътно управление.------------------------------------------------------------------Проверки до дупка, разследване и наказания, тук просто смърди на корупция и любимата дума на герберите - усвояване
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До хахаХайде сега си отвори гугъл, както и всичките, които са ти харесали коментара и вижте дали е нова дума и как се пише.
22
2
 
11
 
! Отговори
Абсурд преди 3 месеца
Авторът на тази статия също е за Гинес. Няма и една снимка от селото, сякаш е отнесено от торнадо....Колко ли е трудно да окачиш снимка от едно населено място? Хубава работа , но българска. Нашенско ТЕГЛО.
21
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Аха, ясно.как пък го реши, че съм роден 2000 г ? Т.ролска му работа....Но няма значение кога е роден човек, хубаво е че повече хора започнаха да се осъзнават, а най-хубавото е ако младите научат истинат и не им се промиват мозъците от разни соц-носталгици и платени т.ролчета
20
2
 
6
 
! Отговори
Аха, ясно. преди 3 месеца
И ти си роден 2000-та година и имаш достъп до тази "истинска" история?
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До до 19-тиПоне нещо смислено да беше казал, т.ролче възрожденско
18
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Че се готвим да променяме учебниците по история, за да паснат на новата ни геополитическа ориентация - не се учудвайте ако се окаже, че България е създадена 89-та година----------------------------------------------------Копейка, връщаме се към истинската си история, която слугите на СССР брутално изтриха и подмениха, особено що се касае за периода 1878-1944
17
3
 
5
 
! Отговори
до 19-ти преди 3 месеца
не зная кои са "вашите уши", но си личи, че нищо няма между тях...
16
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Че се готвим да променяме учебниците по история, за да паснат на новата ни геополитическа ориентация - не се учудвайте ако се окаже, че България е създадена 89-та година. Че махаме ключови литературни творби като "Аз съм българче", за да е по-удобно за мигрантите у нас. Прекъснахме отношения с Русия, за да купуваме руски газ и нефт от трети страни, разбира се по-скъпо--------------------------------------------------------------------Рев и вой на копейки - музика за нашите уши :D