Трима души са загинали, двама са ранени при пожари за ден

При 26 пожара има преки материални щети
24 яну 2024 09:32, Елка Василева
1
Трима души са загинали, двама са ранени при пожари за ден
Снимка: архив, БГНЕС

Общо 56 пожара са ликвидирани в страната през изминалото денонощие, съобщи Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ на МВР. При пожарите са загинали трима души, а двама са ранени.

Мъж на 56 години е загинал при пожар в къща с пристройка в село Дебнево, община Троян. Възрастни мъж и жена са загинали при пожар в апартамент в жилищна сграда в Габрово.

Дете на девет години е пострадало при пожар във фургон на брега на язовир Ракита, село Ракита, община Червен бряг. То е с изгаряния по тялото и обгазяване, транспортирано е в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ в София.

При пожар на газова бутилка в къща в село Козарско, община Брацигово, област Пазарджик, е пострадал мъж на 63 години. Той е с изгаряне от I-ва и II-рa степен на 30% от тялото, с опасност за живота, откаран е в клиника по изгаряния в Пловдив.

През изминалото денонощие пожарникарите са реагирали на 86 сигнала за произшествия. С преки материални щети са възникнали 26 пожара, от които 11 в жилищни сгради и осем в транспортни средства. Без нанесени материални щети са възникнали 30 пожара.

Извършени са 26 спасителни дейности и помощни операции, от които три са били при катастрофи в транспортни средства.

Регистрирани са четири лъжливи повиквания. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Безотговорно поведение на привърженици на Възраждане кметовете трябва да издадът предписания да се проверят коминните тела на старите селски къщи то от пиене само кой ще плати сметките на пожарната?