21-годишен скиор загина след удар в дърво в Чепеларе

Младежът изхвърчал от писта за напреднали
7 фев 2024 09:32, Анисия Иванова
34
21-годишен скиор загина след удар в дърво в Чепеларе
Снимка: БГНЕС, архив

21-годишен скиор загина, след като изхвърчал от писта за напреднали в Чепеларе.

Младежът е от Костинброд и бил с голяма компания и баща си на почивка в града под Мечи чал. Засечен е от камера при последното спускане малко след 16 часа вчера. В долната част на пистата, след като приятелите му не го видели, подали сигнал на ПСС.

Веднага е организирана акция в района, в която са участвали седем планински спасители. Подаден е бил и сигнал в полицията. Акцията продължила около шест часа, съобщава БНР.

Младежът е открит под писта 1С. Според първоначалния оглед вероятно е карал с висока скорост, ударил се е в дърво и е изхвърчал от пистата. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: Чепеларескиорзагинал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз пък виждам на снимката някакво заграждение за безопасност...долу в ниското...а около гората няма нужда те там дърветата заграждат и пазят.
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Случва се. Айде - продължавайте си по пътя!
28
1
 
5
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 месеца
Поредната нелепа смърт на млад човек. Бог да го прости и съболезнования на семейството му!
27
1
 
1
 
! Отговори
SlackWare преди 2 месеца
Айше тръгва надолу, съответно никакъв контрол върху ските, ръкомаха с ръце, ама те ските не завиват с ръце. ***, (нейният инструктор) се засилва надолу, съответно без ски, по анцунг и маратонки. Айшето директно към опашката с начинаещи деца и по-големи хора, които чакат за паничката.. Добре, че нямаше много хора и не осакати някое дете. *** след нея се пързаля и управлява маратонките и скоростта с пети.Никой нищо не може да им каже. България!!!
26
0
 
2
 
! Отговори
SlackWare преди 2 месеца
Нито мислим за нас, нито уважаваме тези около нас.За това и страдаме. Дали ще си на море или планина, няма значение. Всеки си мисли, че всичко му е позволено. Онзи ден на Боровец една тумба Айшета, три поколения, застанали на средата на пистата за начинаещи, снимат се, бутат бебетата с шейни. По едно време Айшето решава, че иска да се спусне със ските. *** я издърпва нагоре и я пуска.. Айше е по анцунг, няма каска, няма ръкавици.. нищо. все едно е на мегдана с кебапчетата.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Maxence muzaton, а не италианец, направи онзи прословут "пирует" след като скочи грешно от бабуната през 2021-ва.Професионалист.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поправка: Преди няколко години даже гледах един на ски слалом какво завъртане направи след скок от бабуна. Професионалист.Продължение: Завъртя се грешно след скока, падна грешно със голяма скорост и завърши, но си изкълчи коляно или не знам какво. Още го има видеото в нет-а не мога да се сетя името му обаче, италианец май беше.Искам да кажа, че това се случи на професионален скиор с голяма скорост на пистата. А нашите "големи" скиори развиват скорост без да могат да управляват ските добре
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В България няма "глупавоустойчиви" заграждения. Безмислени са, защото всеки който кара "шус" по пистата надолу с безумна скорост се смята за много добър скиор. И да, понякога среща дръвче. Даже и Шумахер срещна, а той знае как да контролира скоростта. Да си добър скиор не е въпрос колко скорост ще развил по нанадолнище, а дали може да управляваш тази скорост и да караш технически. Преди няколко години даже гледах един на ски слалом каквомзавъртане направи след което скок от бабуна.Професионалист
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой квот си направи цяло село не може да му го направи.
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да се подцениш не е добре, но да се надцениш понякога е фатално. Особено в края на деня краката са уморени,спестяваш си приклякания, навеждания, има и болка понякога и точно тези малки детайли са фатални. Бог да го прости!
20
4
 
10
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 месеца
Добре, че не е претрепал някой човек по пътя си!
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ДЗИ да плаща 1 милион застраховката :)))
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какви са тези дървета насред пистата? Няма ли обезопасяване, мрежи? Където живея снега го гледам от поне 150 км разстояние от брега на морето и 20оС през зимата. Та изобщо нямам представа от ски, нито влечение, но логичното е на писта за клиенти да има някакво обезопасяване. На английски термина е дъмпруувт (глупоустойчив?). Всякакви ще се пускат и тези, които са надценили уменията си, трябва да имат някаква защита? Не може на платена писта да влезеш здрав и прав и да те търсят с часове излетял
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не е ли чувал аз Шумахер, то вече е късно де.
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Снимката ви е от Картала сменете я
15
34
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ПОСЛЕДНИТЕ МУ ДУМ БИЛИ: УРА ЗА ПУТИН! И ТОЧНО ТОГАВА ЕДНИ КЛОН МУ СЕ ЗАБИЛ ВЪВ ВРАТА ! ПИСТА ЗА НАПРЕДНАЛИ И ШУМАХЕР КАРАШЕ НА ТАКАВА :D
14
0
 
35
 
! Отговори
Веско Георгиев преди 2 месеца
Жалко за момчето и съболезнования на семейството ! След 16 ч снегът стяга и няма удържане на кантовете ....
13
0
 
5
 
! Отговори
До мдам от Стената преди 2 месеца
Няма да е по - тегава от терана под лифта на кой да е курорт. Там е истинският Кекс. Карането по писти е скучна работа. Момчето определено не е владеело спирането на кант и е надценило възможностите си.
12
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Горкото дърво аман от напреднали
11
5
 
9
 
! Отговори
Който преди 2 месеца
неможе да плува , да не се съблича