Трети ден протести: Земеделци затвориха магистрала "Тракия" край Стара Загора

Движението бе ограничено за 45 минути
51
Трети ден протести: Земеделци затвориха магистрала "Тракия" край Стара Загора
Снимка: БГНЕС

Протестиращите земеделци затвориха автомагистрала "Тракия" в района на Стара Загора. В следствие на това се образуваха тапи в двете посоки на аутобана, съобщава БТА.

Движението беше ограничено за около 45 минути и малко след 13:00 часа беше възстановено. Причината е недоволство на земеделците в района.

"След вчерашната среща в Министерски съвет излязохме неудовлетворени от това, което правителството предлага. След като информирахме нашите членове, напрежението се покачи допълнително", заяви пред медиите Радослав Христов, председател на Тракийското дружество на зърнопроизводителите.

Той подчерта, че "целта на проявата е властта да чуе, че това, което предлагат, не ни удовлетворява, дори и частично".

Още по темата
От думите на Христов стана ясно, че предвиденият за утре протест ще се проведе и ще започне в 10:00 часа. "Дали ще има затваряне на автомагистрала "Тракия" ще разберем утре. Но очакваме с нетърпение утре да дойде 16:30 часа и да се проведе среща с премиера Николай Денков. Наистина се надявам двете страни да бъдем разумни. Тъй като ние направихме доста компромиси“, каза той.

Председателят на Тракийското дружество на зърнопроизводители подчерта, че зърнопроизводителите в България не са получавали директно подпомагане на площ от 2011 година. „Тринадесет години сме проявявали разбиране към други сектори и фиска на държавата, но този път искаме държавата да прояви разбиране към нас“, заяви той.

Радослав Христов се извини на гражданите, които са затруднени от протестите. Докато беше блокирана магистралата бяха пропускани автомобили с малки деца или пътуващи за прегледи.

По-рано земеделците за трети ден блокираха с тежка техника движението и по главния път Стара Загора – Димитровград.

Земеделци блокираха за трети ден и пътя към "Дунав мост 2" при Видин. Предните два дни за повече от седем часа беше спряно движението на товарни автомобили от и към граничния пункт с Румъния.

Основните искания на земеделските производители са законодателни промени, гарантиращи сигурност в бранша, промяна на условията на Зелената сделка и финансова помощ от 20 лв. на декар във връзка с войната в Украйна.

За трети пореден ден и земеделските производители от Пловдивско блокираха кръговото кръстовище до село Труд в знак на протест срещу държавната политика в бранша.

Десетки фермери изразиха своето недоволство като запалиха бали със слама, изляха туби с прясно мляко и разсипаха на пътното платно част от своята продукция - ябълки, сливи и малини.

Протестиращите отново заявиха намерението си да увеличават времетраенето на протестните си действия, докато исканията им не бъдат удовлетворени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дано Ви изгорят нивите и нямате добив да фалирате, тогава 2 милярда да бъдат вложени в икономиката защото богата земеделска държава няма,има Индустриална такава
41
1
 
2
 
! Отговори
Не спете народе преди 2 месеца
Събудете се ЕС И САЩ ВИ ОТНЕМАТ ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА!!! РЕФЕРЕНДУМ ТРЯБВА ДА ИМА,А ЕВРО НЕ!!!ЗОРА ИМ Е ДИГИТАЛНАТА ОБЩА ВАЛУТА ТОГАВА ВРЪЩАНЕ НАЗАД НЯМА!НЕ ГЛЕДАЙТЕ ПРОПАГАНДНИТЕ МЕДИИ БТВ,НОВА И БНТ ИСТИНСКАТА МЕДИЯ Е 7/8ТВ ТАМ СЕ ГОВОРИ ИСТИНАТА!!!
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оставка на министър Вътев!!
39
2
 
5
 
! Отговори
Грях преди 2 месеца
Тиквун с парите за ковида им изплати всички кредити към банките и ги яко захрани.
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Каква помощ от държавата,какви пет лева,нали сме пазарна икономика,произвеждаш и продаваш своята стока на цени каквито решеш а оттам печелиш и колкото поискаш,какъв е тоя рев държавата да ти пълни гушата?
37
1
 
11
 
! Отговори
Водач преди 2 месеца
Какво чакат собствениците на камиони, та не реагират? Те са най-ощетени от действиятя на алчните милионери.
36
1
 
11
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 месеца
много ми е интересно кой ще плати ремонта на пътищата след тия "спонтанни протести"
35
1
 
19
 
! Отговори
Утр преди 2 месеца
Няма как зърнопроизводителите да са нуждаещи се от помощ.Само вижте стандарт на живот и ще ахнете колко са лакоми
34
2
 
7
 
! Отговори
Емигрант преди 2 месеца
Става все по-смешно, излиза, че Тиквуний Първи ви построи пътища за да "цъфтят" схемите "ремонт на ремонта на ремонта", бързият превоз на "имитиращи хранителни продукти" и не на последно место да има къде да се развихрят стачните действия на опростаченото от него и Чалгаря население за ПРОСИЯ на милиони на "спасението" ! Как да ви смятат в ЕС за качествено население ?
33
1
 
4
 
! Отговори
Емигрант преди 2 месеца
Става все по-смешно, излиза, че Тиквуний Първи ви построи пътища за да "цъфтят" схемите "ремонт на ремонта на ремонта", бързият превоз на "имитиращи хранителни продукти" и не на последно место да има къде да се развихрят стачните действия на опростаченото от него и Чалгаря население за ПРОСИЯ на милиони на "спасението" ! Каква ви смятат в ЕС качествено население ?
32
0
 
3
 
! Отговори
Емигрант преди 2 месеца
Става все по-малко, излиза, че Тиквуний Първи ви построи пътища за да "цъфтят" схемите "ремонт на ремонта на ремонта", бързият превоз на "имитиращи хранителни продукти" и не на последно место да има къде да се развихрят стачните действия на опростаченото от него и Чалгаря население за ПРОСИЯ на милиони на "спасението" ! Каква ви смятат в ЕС качествено население ?
31
2
 
14
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 2 месеца
Мързеливи селяни , мързеливи управляващи, мързеливи работници и чиновници, а бизнесмените и банковите служители , прокурори и съдии алчни, заядливи и безкрупулни крадци . Това е съвременна България с нейните " деца на социализма " .
30
1
 
10
 
! Отговори
Емигрант преди 2 месеца
До 31"анализатор"-напълно си прав но никой не иска да ги попита тези рекетьори след като работят на загуба, след като са стигнали до"просешка тояга"/така се изрази един протестантин/толкова ли са оглупели,че не си сменят бизнеса за да не работят на вятъра?Всеки умен и разумен човек след като губи в бизнеса го сменя,или"хлопва кепенци"и чака по-добро време,но нито е нормално,нито човешко държавата да спасява частник!В този ред на мисли при тази беднотия тогава би следвало, да се спаси суверенът !
29
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво , така се прави ! После като няма и реколта , ще се понапрегнат и хората , щот няма да има какво да ядат! Дано нещата ескалират , та да стане както трябва !!!
28
1
 
18
 
! Отговори
анализатор преди 2 месеца
Това не са земеделски производители,а субсидопроизводители!Готованци и крадци.Родил съм се и съм израсъл на полето.Всичко ми е ясно,за разлика от неразбиращите.НЯМА ЖИВОТНОВЪД И ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ ДА Е НА МИНУС.ГОВОРЯТ ЛЪЖИ.ХАРЕСА ИМ ДА СМЪКВАТ ПАРИ И ОТ ДЪРЖАВАТА,ЗАТОВА ВИЯТ.НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ И НИЩО НЕ ИМ ДАВАЙТЕ.ЛЪЖЦИ!
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ДАЛИ СА ОТ ГЕРБ! ПАРИТЕ НА ЗОРОВ СА ОТ ОНЕЗИ РАЗДАВАНИТЕ ОТ БКП! ПИТАЙТЕ ВРАЧАНИ ЗА ПЪРШЕВИЦА И СОАРЕТАТА НА ПЪРВАНКАТА В ХОТЕЛА И РЕСТОРАНТА ДО МАНДРАТА!ЗА ДПС Е ЯСНО-ПО ВРЕМЕ НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ И ПРАВИТЕЛСТВО НА БСП МИНИСТЪР НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО ОТ ДПС!КОЙ ПРЕДЛОЖИ ПЕЕВСКИ ЗА ШЕФ НА ДАНС! БСП
26
2
 
19
 
! Отговори
Румба преди 2 месеца
Всички тези с лъскавите лимузини и трактори такива са длъжници на държавата и всички останали български граждани, защото през последните три години се изсипа огромен финансов рисурс към тях, нещо да се е променило в цени и качество! съгласен съм за подкрепа на малките и средни стопансва, а не Зоров, Синапов и т.н
25
6
 
12
 
! Отговори
Емигрант преди 2 месеца
Някой коментиращ разбра ли сега, че тези протести се ръководят от ДПС и ГЕРБ в моменти когато всичко в тази сглобка се обърка и когато "активистите" ТИКВУН и НАМАГНИТЕНИЯ влезнат в спор с ПП ? Не оправдавам с никакъв случай ПП, но наглите престъпници Тиквата и Пеевски използват опростачения суверен и раздават "полезен" акъл на чалгарщина, копейкаджии, помаци, мангYсти и всякакъв вид неграмотни малко умни екземпляри ! Вървите контролирано към заличаване като народ !
24
1
 
10
 
! Отговори
Ха ха преди 2 месеца
Флашките им изядоха хляба.
23
1
 
9
 
! Отговори
Муха преди 2 месеца
Всички тия бизнесмени единственото, което произхождат е контролиран вот. И сега се договорят, на кой да предлагат услуги си.