300-метрово знаме понасят в Стара Загора за Трети март

В градския транспорт ще звучат патриотични песни
26 фев 2024 12:39, Петър Бойчев
82
300-метрово знаме понасят в Стара Загора за Трети март
Снимка БГНЕС

Националният празник на България – 3 март ще бъде отбелязан в Стара Загора отново с паметното шествие "За Свободата… Да развеем българското знаме!“. В 10.15 часа, по повод 146 години от Освобождението, пред паметниците, посветени на 3 март, ще бъдат поставени венци и цветя в знак на признателност.

Ритуалът за издигане на Националното знаме на Република България ще започне в 10:30 часа на площада пред Община Стара Загора. Паметното шествие с 300-метровия трибагреник ще тръгне в 11.00 часа и ще пристигне в 11.45 часа на Мемориалния комплекс "Бранителите на Стара Загора“. Там е предвидена и специална музикална програма.

Разнообразни и тази година ще бъдат съпътстващите празника събития - Регионалният исторически музей ще работи с вход свободен, а изложби ще украсят стените на експозиционните зали в Стара Загора. Училища и детски градини отново ще подготвят свои събития, с които да отбележат Националния празник, а в автобусите и тролейбусите на градския транспорт ще звучат патриотични песни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
4
 
! Отговори
До Коки преди 2 месеца
Тъжно е да си русороб.Знамето на Украйна е там в знам на подкрепа и съпричастност.Състезанието най-дълго знаме и най-висок пилон са силно комплексарско мерене на п.шки.
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 50 - и защо тоя БТР не те спаси от предишното наводнение? О, прашасваше в склада, забравен от Бог! И защо давайки пари за оръжие това да е "предателство"? Не следва ли един патриот да се гордее със силна национална Армия? Вие петинофилите обаче ни искате голи и невъоръжени. Подобно на дедите си - комунисти! И ще спасиш "родилка или дете затрупано от лавина" с вехт БТР?!? Ти нормален ли си човек? Я пак изчети какво си написал? БТР на пистата в планината?! Ехааа!
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Коки - по интересно е Коки, затова ли ще те "уважава" Европа? Защото си развял флага един ден, изпил си кило вино и си нагънал метър наденица и си пял в несвяст "юнашки" песни, чиито смисъл не отбираш? Патриотизма Коки не се мери с дължина на флага! Обаче, ако трябва да ти го обяснявам - то смисъла е изпуснат! Апропо, Коки - руската Имперска армия е била на "земски" принцип! Тук, в България са воювали най много украинци - най близко до нас като отстояние. Защо имаш проблеми с това?
46
3
 
5
 
! Отговори
Партия 3 март преди 2 месеца
Това знаме от партия 3 март ли е ушито?
45
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Значи ревяшите Джендеропитеци се загрижили от къде някой имал пари за 300 м знаме. По-добре било за здраве и култура да се дадат? Това Джендеропитека е висша форма на националемн предател! Него го дразнят само националните символи - 3 март, знаме и Герб. Но е безкрайно е щастлив РОБА когато се дават млрди за оръжие, вее се Парцала на Осссрнайа и се дарява техника, амуниции и гориво на Лунатик! Един БТР може да спаси от наводнение, от пожар, да спаси родилка, болен или дете затрупано от лавина!
44
4
 
5
 
! Отговори
Коки преди 2 месеца
Изумително елементарни коментари, какъв ви е проблемът с българското знаме? А че украинското две години се вее в центъра на София, това е европейско...С този продажен манталитет никой няма да ни уважава.
43
3
 
5
 
! Отговори
До Анонимен преди 2 месеца
Простако, знаеш ли колко украинци са участвали в боя на Шипка...и не само.
42
4
 
6
 
! Отговори
До Virtuozzo 39 преди 2 месеца
Теб не знам кой те е освобождаваш но на Русия не сме и длъжни. Всичко сме си платили скъпо и пре скъпо. Кой според теб взе да "съхранява" златният резерв на България. Защо най-великите възрожденци са били против Русия? Не, че очаквам смислен отговор , но поне може да се замислиш.
41
3
 
1
 
! Отговори
Аааа преди 2 месеца
Върви ли Перемогата? Върви ли?
40
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само гледайте на трети март да не споменавате пак за устната Украйна и Зеленски,че ще ви вземат мътните продажни ***
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Чоко Tи от къде си, че да искаш?? Ми направете си у ваше село и 2300, ако толкоз много искате.
38
2
 
8
 
! Отговори
Стеф преди 2 месеца
Аууу страхотно нещо са направили. Каква е тази велика комплексарщина .Вместо да се влагат пари и усилия в нещо смислено и нещо, което би било полезно на хората седнали да шият байраци. Най-висок пилон, най-дълго знаме...и за чий са ни тези неща? На кого и с какво помогнаха? Какъв е смисъла?
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Има ли войнички?
36
2
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 2 месеца
Много по патриотично е да имат повече хора достъп до здравеопазване,по малко бедни,по малко смърт по улиците.... Но пък е по лесно да опънеш един байряк, да се тупаш по гърдите и да крадеш като за последно, визирам и този кмет...
35
5
 
2
 
! Отговори
не мога да ви дишам преди 2 месеца
30% жалещи по отоманската ера, 30% гръкомани, франкофони, и англофили, 30% русольольовци. 90% фирА/подгb3ypчващи. 10% българи по съзнание - дори не е задължително по произход да са такива. познавам сърби и роми, които са по-българи от повечето от вас, дето все някой нещо ви е взел и ви е измамил. б0тове, дронове без съзнание.
34
6
 
7
 
! Отговори
Virtuozzo преди 2 месеца
Българското знаме е като свята вода за краварските натовски българофоби !Нека се гърчат !РУСИЯ НИ ОСВОБОДИ ФАЩ НИ ПОРОБИ !
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 35 - това понятие се нарича още "патриотарство"! Принципно, е много тъжно когато патриотизма е свързан с един, два или пет дни в годината, които се обръщат на пиене на вино и лапане на мръвки, докато се вее най големия флаг, на най-големия пилон и т.н. Обикновено, както си отбелязъл - от хора без принос към Обществото, открито мразещи Родината си /поставили се в услуга на чужда/! Същите хора, които те убеждават, че да се жартваш за Родината си е "старомодно"!
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нашите си ги носим на Шипка!
31
2
 
15
 
! Отговори
Чоко преди 2 месеца
Защо само триста метра. Трябваше да е 1300 метра.
30
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В общия случай българският флаг се развява от бачкотещи бачкери в сивия сектор, които НЕ НОСЯТ НИЩО на общество и икономика. Наглеци, укриващи данъци, но имащи се за първи патриоти. Русофили, разбира се. Редом до нашия флаг се вее този на нагла голташка поробителка и грабителка на България- Русия. Открадна ни азбуката, изнесе ни държавата. Това е.