Селфита, клипчета... Стотици нарушения в новия тунел "Железница"

Засечени са и над 500 случая на превишена скорост
55
Селфита, клипчета... Стотици нарушения в новия тунел "Железница"
Снимка: БГНЕС

Новооткритият тунел "Железница" е първият у нас, който отговаря на всички параметри за подобно съоръжение. Той е най-дългият и най-скъпият и това явно предизвиква интереса на шофьорите.

Само за седмица камерите на "Пътна полиция" са заснели над 560 нарушения, като някои от тях са не само странни, но и много опасни.

Шофьор е засечен да кара назад в тунела, като се оправдал пред униформените, че така му "казала" навигацията. Други трима водачи си позволили да спрат в тунела. Шофьори и пътници пък излизали да си направят селфи или да заснемат клипче.

Иначе очаквано най-много са нарушенията за превишаване на скоростта в тунела, която е ограничена до 80 км/ч. Случаите са над 560 за седем дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: тунел железница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
12
 
! Отговори
Тонелен Торизам преди 3 месеца
"Какво ще правиш през уикенда" - "Ще ходим с жената и децата и приятелско семейство да видим тОнела Железница" (българска реалност)
32
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Промяната е факт
31
1
 
2
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 3 месеца
До "усвоявне" 30: Щеше да има и аварийна лента, примерно, както по-старите тунели.
30
0
 
3
 
! Отговори
BokLuk преди 3 месеца
До Азимовискал си да кажеш 14км, а не 40км ... лъжец.
29
4
 
6
 
! Отговори
"усвоявне" преди 3 месеца
Този тонел при баце нямаше да изглежда така!
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Азимов - Да сравняваш България с Турция е като да сравняваш волска каруца с космическа совалка.
27
6
 
13
 
! Отговори
Тунелен Туризъм преди 3 месеца
Хиляди българи пътуват до тунела Железница, за да го видят. Радват се на нещо, построено както трябва. Невиждано за 18 години ГЕРБ. Цели поколения не знаят що е то добър път/тунел/мост.
26
1
 
15
 
! Отговори
... преди 3 месеца
истината е, че на кой път в БГ да поставих камери и за 2 дни ще има над 100 нарушения! Ако ли пък сложиш камери по целия път то нарушенията ще са хиляди! Причината за това е, че наказания няма никакви! и даже да им някакви предвидени от закона наказания, то те НЕ се прилагат! Имаме стотици милиони НЕ взети от глоби! в градовете се кара с над 280 км в час заснемат се клипчета даже и се изпращат на полицията даже и пак няма виновни! Та когато има обесени тогава тия неща ще намалеят! Инак НЕ!
25
4
 
11
 
! Отговори
Азимов преди 3 месеца
В турция има тунел с дължина 40 км. ЧЕТИРИДЕСЕТ. построиха го за три години. Ние този двукилометров го строим от 6 г. и го пускаме в експлоатация още 3 г.
24
1
 
10
 
! Отговори
Shark преди 3 месеца
Ккаво ги пишете тези неща, четирицифрени глоби на нарушителите и следващия път доста ще си помислят дали ще си правят селфи в тунел!
23
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 18Да те светна, че парите за ремонт на падналите лампи са отпуснати при Тройната. Познай. Една лампа не бе смененена! Е, не може Бойко да оправи от раз занемарено 40-70 години. Когато паднаха лампите вече бе ремонтирана съседната тръба на тунела! От служебното сложиха осветлението за готовата траба на тази с инцидента! И сега ПП спряха всичко. И парите изчезнаха. Добре, че последното служебно подготви пътищата, че пак щяхме да караме в ями като при първото правителство на ПП.
22
2
 
6
 
! Отговори
Краси Радков преди 3 месеца
Бойко вече щеше да е открал половината пари с кмета от Симитли.
21
2
 
5
 
! Отговори
LOL OMG BOOMER преди 3 месеца
ремонт на ремонта. ГЕРБ,. помните ли ГЕРБ като "завърши" пътя към Рилския Манастир - стана свлачище в укрепено свлачище. WTF ROLF OMG
20
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Господиииии! Моля прибери си вересиите! Та този тунел го започна Бойко 2019!!! По нова австрийска тунелна технология. Със всички съвременни изисквания за строеж на тунел и съпътстващата инфраструктурата! Абееее! Разбирачи! Кой ремонтира трите тунела по Хемус между София и Ботевград? Как изглеждат. Колко десетилетия не бяха пипани! Ами виадуктите между тях. И завършена магистрала Хемус щяхме да имаме. И Русе Бяла щяхма да имаме вече. Кой отпуши строежа на метрото и завърши Тракия? София -Перник?
19
3
 
5
 
! Отговори
:) преди 3 месеца
Само тролoвете на герб са качествени :):):)
18
4
 
9
 
! Отговори
Красота! преди 3 месеца
Тунел достоен за Европейска България - завършен от кабинета Денков. (ПП/ДБ) Това при боко още щеше да се строи, като спортната зала в Бургас. Дето боку направи цял сериал какъв строител е, а тя още не е завършена to this day!
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако беше строено от Баце, вече щеше да има 2 жертви от паднали лампи вътре.
16
6
 
7
 
! Отговори
Mitaka преди 3 месеца
Тоя ако не 100% то поне 95% по времето от Герб и Бойко ако искате.Беше готов още по тяхно време, просто три годии не искаха да му изкарат разрешително за ползване защото отказваха да дадат пари на фирмие да го завършат.
15
1
 
10
 
! Отговори
Ивайло преди 3 месеца
Нормално, това ще е единственото подобно съоръжение за този век в България. Радват се хората.
14
4
 
7
 
! Отговори
Борисов преди 3 месеца
Борисов по-добре да не довършва нито една магистрала и тОнел, да излиза в пенсия. Предпочитам да карам по черни пътища пред това да се върне ГЕРБ и да краде парите ми.