Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли

В следващите три месеца прогнозата може да се промени
28 мар 2024 14:42, Петър Бойчев
8
Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли
Снимка БГНЕС

От 1 юли парното и топлата вода в Пловдив трябва да поскъпнат с 13% според моментните разчети на EVN, които притежават Топлофикацията в града, предава БНР.

В следващите три месеца прогнозата може да се промени, но ако ситуацията се запази, през предстоящия отоплителен сезон парното на пловдивчани ще струва близо 157 лева за мегаватчас.

От EVN, които снабдяват с ток Югоизточна България, посочиха, че не могат да кажат на битовите си клиенти какви ще са цените на електроенергията от юли, тъй като още не е готова нормативната база за частичното преминаване на битовите потребители към свободния пазар.

Все още не е обявена и базовата цена, която вече ще се определя от правителството, а не от енергийния регулатор, както досега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Пловдивпарнопоскъпва
Още от Балкани
Тонове пластмаса се носят във водите на Дунав
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Парно в Пловдив?
7
0
 
1
 
! Отговори
хи-хи-хииии...... преди 4 седмици
Ооооо.....нЕма страшно, тогава е жега!
6
0
 
1
 
! Отговори
Теди преди 4 седмици
НАЛИ ТРЯБВА ДА УДАРЯТ КЬОРАВОТО КАКВО СЕ ЧУДИШ НОМЕР 5
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не мога да разбера как така качват цената на парното без основание и цяла България мълчи. Как така данъците ни построиха ТЕЦ-овете, ВЕЦ-овете и АЕЦ-а и ще строят още, ама някакви навлеци седят и смучат паричките на народа без да са инвестирали 1 ст. в тая инфраструктура. Ако ние ще плащаме инфраструктурата, то цената трябва да е колкото струва суровината + поддръжката - 0% печалба. Ако искат ЧЕЗ,ЕВН,ЕЛЕКТРОХОЛД итн да печелят да си построят ел мрежа и централи и да продават ток! Готованяци!
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Повишението на цените винаги е точно след пролетта и преди лятото , за да не се усети веднага !
3
0
 
0
 
! Отговори
маалатъ преди 4 седмици
Не ми пиши с колку шъ поскъпне парното през най-горещия месец в годината - ЮЛИ, кажи с колку шъ поскъпне у началото на отоплителния сезон, щоту съм 101% сигурен, че ценатъ шъ скочи многу над 13%.
2
0
 
3
 
! Отговори
Масова смърт на млад преди 4 седмици
Масова смърт на млади жени в град Бобов дол, градът е осеян некролози на млади жени и от МВР нищо не знаели и неразбирали при запитване! Над 100 за 4 години!
1
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Понеже не ни трябват ефтините руски ресурси и сега дупе да ни е яко. То тепърва ще теглим от любовта ни към ЕС и НАТО. Не само ние. Очаква се много сушаво лято и пак урсулка с песен ще обяснява как да пием водица от тоалетната чиния. Чиста, питейна и напоителна.