Учениците в Англия все по-невъзпитани – плюят, хвърлят столове

Всеки пети учител на Острова е бил ударен или обиден от ученик
28 мар 2024 21:53, Елка Василева
129
Учениците в Англия все по-невъзпитани – плюят, хвърлят столове
Снимка: архив, БГНЕС

Почти всеки пети учител в Англия е бил ударен или обиден от ученик тази година, сочи проучване, поръчано от Би Би Си. Плюенето, ругатните и хвърлянето на столове са сред нещата, които се случват често, предаде кореспондентът на БНР.

Учител заяви за Би Би Си, че справянето с поведението на учениците е една „безкрайна битка“. Профсъюзът на учителите цитира свои членове, че положението се е влошило още повече след пандемията от Ковид-19. Министерството на образованието пък обяви, че е инвестирало 10 милиона паунда в поведенчески центрове в подкрепа на училищата.

Учителка в начално училище в продължение на 35 години заяви, че дори децата в предучилищна възраст плюят, псуват и хвърлят столове в класните стаи.

Ако имате три или четири деца с такова поведение в клас от 30 ученици е много трудно да въведете ред, посочи учителката.

Друг учител разказа за случай, когато изгонен от клас ученик се е опитал да нахлуе обратно в стаята с бухалка за крикет.

Проучването показва също, че се засилва и разправата на родители или настойници с учители и директори. Има сведения и за физическо посегателство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
8
 
6
 
! Отговори
Диктатор Радев преди 1 месец
Не мога да разбера какво ни касае нас, българите, състоянието на учениците в Англия. Като че нашите проблеми са ни малко... С някаква пропагандна цел ли се пускат тези статии? Един вид ни се казва "Вижте колко е лошо на Запад, стойте си в България при мутрокомунистите и не се оплаквайте".
34
0
 
7
 
! Отговори
Фърлят фасове преди 1 месец
Спринцовки
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малките *** възмъжават.
32
0
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Положението в Бг училища с нищо не е по-различно. ОГРОМНА е вината на родителите. Тотално на много деца им липсват първите 7 години, понятията като добро и зло, обноски, култура и възпитание. Да не говорим, че има родители, които адмирират и насърчават наглото поведение на отрочетата си с идеята, че такива по се оправят в живота.
31
3
 
12
 
! Отговори
До предн коментар преди 1 месец
Вярно и киро е учил в англия затова троши шишета явно е някаква традиция там на по тъмните англичани
30
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе,лошо уж в GB,но не спират да се натискат от цял свят да се уредят там.Добре са си.
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А канадците? Това, че Киро троши шишета по време на преговори с Бойко, в Канада ли го е научил.
28
3
 
5
 
! Отговори
ИМАТ ПРАВО ДЕЦАТА преди 1 месец
ПУТИН И ПРИГОЖИН ФЪРГАТ БОМБИ И СНАРЯДИ
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никога не бих си пуснал детето на училище с араби и чернокожи.
26
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вкарайте още културно обогатяване и само гледайте колко по-зле може да стане. Какво си мислехте, че държавните граници са някаква абстрактна отживелица ли? Културните граници съществуват и не могат да бъдат заличени с гол оптимизъм. Надали децата на милионерите учат в училища със смесен контингент, където това обогатяване тече и в двете посоки. И това е само началото, за съжаление, но вече е много късно.
25
8
 
6
 
! Отговори
УЧЕНИЦИТЕ В РУСИЯ преди 1 месец
ПУТИН НАПРАВО ГИ ПРАЩА В ОКОПИТЕ
24
0
 
12
 
! Отговори
Дани педала преди 1 месец
Важното е, че комунизмът падна. Той е виновен за всичко.
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Там където хауса в класната стая е пълен,някой от тези сополи влиза с автомат, след което настъпва голямата тишина.
22
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А в северна корея, и Просия, люлката на демокрацията как е?
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това не трябваше да го оповестявате, че наште да не са по назад, че правят същото. Мислете малко преди да пускате такива работи
20
0
 
25
 
! Отговори
681 преди 1 месец
Великобритания бързо се превръща в *** държава и всеки който е ходил там, може да го потвърди. Пред тях са само французите...
19
1
 
9
 
! Отговори
Избирател Пп преди 1 месец
Щом не мятат яйца и развалена риба не виждам проблем
18
2
 
22
 
! Отговори
Видимо преди 1 месец
Промяната на етническия състав не прощава!
17
4
 
12
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
Хората изкукаха след пандемията. Слаби психически са, дебели физически, изнервени, яко се набалбукали с кредити. Единият колега ми казва как не можел да спи, че всеки месец плаща кредити и го е шубе да не ни съкратят. При мен е песен, кредити нула, спестявания, инвестиции. Казвам, дано ни съкратят да изляза една година в почивка и да обикалям света.
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Белите ви деца от преди 50 години са били цивилизовани и култивирани едни 10 000 години в Европа Днешните ви индивиди в детска възраст току що са паднали от дървото, където майкиите им са ги снессли и все още живеят и са ги пуснали в същото училище, вместо да ги пратят на полето да берат памук или захарна тръстика (а някои дори за това не стават и само в зоопарка ще ги приемат, но и там няма място и опашката чак до Африка стига с кандидати. Те на масата не могат да седнат на училище ходят.Стол?