Започват проверки за незаконно къмпингуващи в Бургаско

Ще бъдат почистени силно замърсени терени
12 апр 2024 10:12, Анисия Иванова
14
Започват проверки за незаконно къмпингуващи в Бургаско
Снимка: БГНЕС

По инициатива на областния управител на Бургас Пламен Янев от днес започват проверки за нерегламентирано разположените каравани.

Ще бъдат почистени силно замърсени терени от едрогабаритни отпадъци, ще бъдат поставени забранителни табели на плажната ивица за навлизане на превозни средства и др.

Областният управител Пламен Янев уточни, че проверките не търсят конфронтация с гражданите и налагане на санкции, а да се ограничат незаконните къмпинги. Те целят вече разположените каравани да бъдат премахнати още преди започване на активния сезон.

Проверките ще се извършат съвместно с представителите на 9 институции, сред които Областна администрация Бургас, Община Созопол, РИОСВ, ОД Земеделие, ПБЗН, ОДМВР.

Всеки, който е решил да къмпингува, може да направи бърза справка тук за вида и собствеността на имота, към който се е насочил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от Видео прогноза
Слънчево ще е днес, температурите между 24° и 29°
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 седмици
При соца нямаше каравани и кемпери. И климатици нямаше.И банани и тоалетна хартия , па оживяхме.
12
0
 
1
 
! Отговори
Помня преди 2 седмици
Не съм любител на социализма , но тогава имаше повече свобода.
11
0
 
2
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 седмици
Крайно време беше да ги разкарат оттам тези нечистоплътни Робинзоновци предимно от Сливен,Ямбол,Стара и Нова Загора:):):)За мъжете както и да е,обаче кви жени трябва да ходят там на къмпинг без WC и баня направо нямам думи:):):)
10
0
 
0
 
! Отговори
до 8ми, Отлично преди 2 седмици
знаеш какво имам в предвид. А и не си ти човека, който определя кой къде ще почива, моля, моля. И без категоризации кой какъв е, технически погледнато в България е забранено и да си просяк и да живееш на улицата или дори в колата си, но както виждаш има достатъчно и от тези хора. По отношение на това кой прави катун където къмпингува е по-скоро въпрос на възпитание, от колкото на социален статус.
9
0
 
4
 
! Отговори
Мото преди 2 седмици
Ако видите на Вромос , от Нова година ги наредиха караваните ,че и палатки има целогодишно опънати , да си пазят място , щото ги дават под наем , нали се сещате че тая горичка там ще изчезне , секат клони , храсти , тревата се мачка , а гъби имаше там даже , унищожава се всичко , ново дръвче няма шанс да порасне , *** по храстите , но се виждат зимата когато няма листа , шишета , найлони .Пълна мърлящина , и това било свободно къмпингуващи , ама печалбари се оказаха , ***
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нещо няма резервации в хотелите, а ? Липсата в резервации не е заради палаткарите , хората вече се осъзнаха и си дават парите в Турция, Гърция, Испания, Хърватия... Когато родните "хотелиери" предложат услуга съответсваща на исканите пари ще се напълнят и хотелите, а не да искат за 3 месеца да избиват годината. До тогава хората ще пълнят чуждите курорти въпреки опашките по границата, а тука да си приютяват социално слабите западняци и стиснатите румънци.
7
1
 
11
 
! Отговори
до 7 преди 2 седмици
Мне, няма да ми ходиш на спокойния плаж с мизерното си къмпингуване! По цял свят това е ЗАБРАНЕНО! Освен на определените затова места. Идват ми някакви осморазрядни аутсайдери с вонящите си катуни и превземат спокойния плаж. Киснат по цяло лято. Айде МАРШ! Плажът е за всички, а не някакви да опъват катуни, които висят по 6 месеца там.
6
7
 
9
 
! Отговори
Я дефинирай какво е преди 2 седмици
"незаконно къмпингуващ". Нека отгатна - всеки който не ще да плаща в "нашите" хотели и комплекси е незаконен къмпингар. Ама дали ще му дойде на ума на някой, че тези т.н. "места за отдих" не са никакви места за отдих, защото са се превърнали в гигантски бардаци и казина и в края на краищата хората затова ходят на по-тихи места, които стават все по-малко и по-малко. Навсякъде бетон и гранитогрес, чалга, алкохол, наркотици и проституция - вземи тая почивка!
5
8
 
9
 
! Отговори
Браво преди 2 седмици
Значи писнало ми е от разни хипи к лош ярчета да ми опъват палатки където им падне, да дрънкат на китарки и да употребяват наркотици безразборно навсякъде по хубавите плажове. Аз съм отишъл да си почина малко сред хубавата природа а те ми окупирали всичко и го превърнали в катун. Айде марш
4
0
 
7
 
! Отговори
Nik преди 2 седмици
Препратката към сайта не работи. Директно се отваря сайта с грешка 404.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да напълним хотелите на мутрите, а?
2
3
 
24
 
! Отговори
Ужас преди 2 седмици
Поредната лудост,всичко е в бетон и унищожени дюни а те с къмпингуващите се занимават?!
1
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хващаш незаконно къмпингуващия. Порязваш го веднъж-дваж. После го закачаш на една от ония куки, големите, на които окачват цели телета. Пъхаш острото на куката близо до таза, прекарваш я покрай целия гръбначен стълб и вадиш края до шийните прешлени. Повдигащ незаконно къмпингуващия с куката и го подчертаваш още веднъж. Снимаш всичко и го пускаш по кинопрегледите, че да го видят всички.