Рухна къща в Пловдив, съседи помислили, че е земетресение

Сградата е в Стария град, необитаема
24 апр 2024 17:30, Петър Бойчев
7
Рухна къща в Пловдив, съседи помислили, че е земетресение
Снимка 24 часа

Необитаема къща в Стария град на Пловдив се срути около 14,30 часа днес. "Помислихме, че става земетресение. Жив късмет е, че няма жертви", обясни Хайк Гарабедян, който живее в района. Той обясни, че къщата е в лошо състояние от около две години, пише "24 часа".

Хората се притеснявали, че може да се срути по всяко време, и избягвали да минават близо до нея, защото падали керемиди. Съседите изпращали редица сигнали до градската управа.

По думите на Гарабедян кметът Костадин Димитров и заместниците му в ресорите "Култура" и "Строителство" Пламен Панов и Тошо Пашов са запознати със случая.

На място идвал и кметът на район "Централен" Георги Стаменов, който я огледал. "Явно процедурите са бавни", каза още Гарабедян, който се надява на бързи реакции и някой да поеме отговорност.

На място дойдоха служители на пожарната, които оградиха с ленти района и забраниха преминаването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от Видео прогноза
Студен фронт носи дъжд с гръмотевици утре
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Законите на Гроб б доведоха до събарянето и ограбването на бащините къщи от ДПС. А градската управа е като щраус - заравя си главата в пясъка, за да се скрие от опастността. Например моята бащина къща беше най-хубавата в района. Останахме наследници аз и племенника ми и майка му. Аз имам 5/6от къщата, а те общо имат 1/6. Аз като човекът, който държи най-голям дял - нямам право да я продам, въпреки, че никой не живее от 25 години там. Искам да я дам на някой, който да се грижи за нея, но законъ
4
1
 
3
 
! Отговори
Kmeta преди 1 седмица
От кога е чакаме тая къща да падне , сега вече не е паметник на културата и ще построим каквото си пожелаем!
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Една по-малко. Сега цените на другите ще се вдигнат още.
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами като е в стария град защо не е реставрирана,в старото Толедо всичко е реставрирано,дори дюкянчетата за произвидство на саби, мечове, доспехи и всичко от тази епоха се изработва там днес,в такива дюкянчета са произведени много дубликати за филми,а в България се занимаряват и срутват,а сме много преди Толедо съществували в Европа,не може българинът да прави пари и да си уважава миналото,историята дава много повече пари от хотелите по морето и горите, стига да има държава с интелигентни политиц
1
3
 
8
 
! Отговори
Гринго преди 1 седмица
Съборетина.Как се строи без скелет?То пак сме щастливци,че тук няма земетресения.