Детски площадки: Нарязани катерушки, кал, тук деца вече не играят

В Helpbook зачестиха сигналите за започнати и недовършени ремонти
30 апр 2024 18:30, Анисия Иванова
16
Детски площадки: Нарязани катерушки, кал, тук деца вече не играят
Снимка: Helpbook

Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info зачестиха сигналите за започнати и недовършени ремонти на обществени места.

Писаха ни относно неизпълнено преустройство на детска площадка, намираща се в кв. "Дианабад". В едната част вече са поставени съоръжения за игра, но в другата й част старата настилка е била изрината, като са направени само две пътеки и при всеки дъжд всичко става в кал.

"Тук деца вече не играят, защото катерушките бяха нарязани, а нови няма. През тази детска площадка минават деца ежедневно , отивайки до близкото училище и към съседните блокове. Възстановете цялостната площ на детската площадка, както беше до преди нейното унищожаване, за да има смисъл и от осветлението, което беше направено по старите териториални размери на площадката", се настоява в сигнала.

Получихме сигнал за опасна детска площадка, намираща се в район „Красно село“. Настилката е в окаяно състояние и спешно трябва да бъде подменена. Нашият потребител твърди, че по време на престоят му всички играещи деца се спъвали и някои са се оказали с травми.

В район „Слатина“ е предприет ремонт на тротоар, като повече от седмица е готов за полагане на настилка, но постепенно започнали да изчезват бордюрите и плочките.

В същия район друг тротоар е изровен до неузнаваемост. От изпратените снимки е видно, че е абсолютно невъзможно да се върви по него, бордюр липсва, а гледката е като лунен пейзаж- с възвишения и дупки. „Настоявам да се вземат спешни мерки и наистина да има тротоар, по който хората да могат да се движат спокойно,а не да е в това трагично състояние от покатерени коли и дупки върху него“.

Наш потребител ни съобщи, че липсват антипаркинг колчета на най-опасното кръстовище в столицата, според него. Локацията е на ъгъла на ул. "Хенрих Ибсен" и бул. "Черни връх".

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точнот оместоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от Страната
Отвориха за движение моста за "Нестинарка" в Царево
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 15 Ало,отворения.Детските площадки са приоритет на общината и се изграждат с европари отпуснати на общината за тази цел.Като ги откраднат естествено че няма да има такива площадки.Какви доброволци сънуваш?!?!?!Това отдавна вече не е държава а територия зависима от САЩ и ЕС и управлявана от изпечени КраДци и маФиОти!!!
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Спасявайте се но да, тук доброволци да ремонтират площадка не съм виждал, всеки седи и чака на държавата докато я краде всячески, после като *** - държавата се разпада сестра ми емигрира!
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
С Главочи и тикви държава не се прави!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Спаси София от Спаси София!
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Старите здрави катерушки верероятно са нарязани по сигнал за опасност от престараващи се родители. Пластмасовите заместители са негодни за игра, безполезни за упражнения, опасни и много скъпи! Деца не играят, но и общината доволна, и родителите доволни!
10
0
 
3
 
! Отговори
В София преди 2 седмици
Кой смее да пусне децата си да играят навън. Ела виж в малкото градче където живея- след 5 парка пращи по шевовете.
9
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
и какво като няма деца, нямало деца
8
1
 
8
 
! Отговори
Шаши преди 2 седмици
На тези в Столична община им е все тази за децата. При техния секс не се раждат деца. Новите служители са все ки.ф.ли и кифлоци.
7
2
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 2 седмици
До Анонимен,как да няма виновни,виновен е народът,че е е алчен,мързелив,крадлив и некадърен,тези площадки се направиха с европейски средства,но после Европа е виновна,че *** 40 е наредил така плочките,че ги е почупил,че не знае да пази,но така е като ви пада от небето всичко и не цените,ако бяхте работили щяхте да оцените,както е казано краден хляб не се услажда,такава ви е цялата работа
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Въй гумените плочки наредени върху филца. Те трябва да се лепят върху бетон, или друга устойчива основа. Върху асфалт дори не се редят, щото омеква от топлината и като се стъпи върху гумена плочка, която е върху омекнал асфалт и става дупка.
5
2
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 седмици
може да се каже, че клавиатурата на дежурния по дискусии е една своеобразна детска градина, щото пак има кал. ушна.
4
2
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 2 седмици
Абсолютно. Последните данни на нси показват че децата в цялата държава са паднали под 1 милион което на фона на 6.4 милиона население е просто катастрофа. Отделно че и малко деца които има вече не играят навън. Кварталите са празни. Никъде не се виждат деца. Дори и лятото като залезе слънцето градовете са като от постапокалииптичен филм. Пълна тишина, няма жив човек. А навремето децата играехме до до 10-11 часа навън.
3
2
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 2 седмици
счупените клони още са по дърветата миналогодишната шума е по платното наулиците около кофите не се мете каруците се движат с голяма скоростстава въпрос естествено за люлин не се коси и пръска срещу кърлежи какво е работното време на хората от чистотата няма ли контрол
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пак няма виновни. Просто както винаги.
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За какво са ви детски площадки в България. То деца няма. Всички се изнасят в чужбина от диктатурата.