Великденското завръщане: Тежък трафик по магистралите с леки инциденти

Няколко леки катастрофи има на АМ "Тракия"
50
Великденското завръщане: Тежък трафик по магистралите с леки инциденти
Снимка: БГНЕС

Много сериозен е трафикът по автомагистрала "Струма". Днес е последният почивен ден от няколкото поредни по Великден и 1 май.

От МВР обясниха, че трафикът към София е много тежък, но това е очаквано. Към момента няма тежки пътни инциденти, добавиха от ведомството.

Серия от инциденти са станали на магистрала "Тракия" в последните часове, като движението е много натоварено.

Има няколко блъснати коли и други, които са аварирали, за радост щетите са само по автомобилите.

Трафикът по границата ни

Трафикът е интензивен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) за леки автомобили, на вход, по границата с Румъния. Информацията е актуална към 18:00 ч.

Трафикът е интензивен на на ГКПП "Видин" и ГКПП "Кардам" за товарни автомобил, на изход. Румънските гранични власти няма да пропускат камиони над 7,5 тона през ГКПП "Дуранкулак"/"Вама веке" през празничните дни, включително и днес до 22 часа.  

Изключително интензивен е трафикът за леки автомобили на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе, съобщиха за БТА от граничния пункт.

На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа" за леки автомобили, на вход. През граничните пунктове "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

По границата с Република Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празнчните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: трафикпътуване
Още от Страната
МВР спипа девет души зад волана, употребили дрога
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Радослав (23) Политиците тавариш са това което е народа, сиреч тИ !! А именно, гллупави и крадливи. Така че сами сте си виновни. Стига с тия Бойко Борисовски номера че някой друг е виновен!! Вие сте ВИНОВНИ !!! Всички българЕ до последният тУфлек!!
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Който не знае как е в Линяно Сабиа-намКоСи да ви кажа че е италианското Приморско .Селяния до шия и водата е като в отходен канал. За бълггарраци обаче е супер.Цените на имотите по 10К за м2. Да се чуди човек колко глОпав трябва да си за да плащаш такива пари буквално за НИщО. И не ме разбирайте погрешно, в Бг на море няма начин да ми тропне крачето та ако ще да не видя море повече.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен (16) Мдааа, минах от там случайно миналата година за един ден транзит. Бих казал че и куче не бих пратил на почивка там. МО за мЕризливи българЕ е супер.
23
1
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 3 седмици
С инфраструктура на 50+ години, кратки отсечки които се водят магистрали перманентно в ремонт е така. Отделно, че политиката на държавата от 100 години е централизация и всичко живо се вре в 2-3 града, а останалото е пусто. Всичко тръгва от политиците и завършва с тяхната пословична крадливост и некадърност! Ако се разпръснат всички министерства из цялата страна много бързо София ще се разтовари, хората ще се разселят много по равномерно из държавата и този проблем няма да го има.
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аууу, селянЕте прииждат на туммби къмСофия. Ужас!!
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не се спря този народ - пътуват като изоглавени наляво-надясно. Побъркаха се. Уж намалява народа- 6 милиона и половина - а пътищата навсякъде задръстени от коли.Представям си, ако бяхме 9 милиона.
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Едно време при бай Тошо никога е нямало задръствания след Великден.
19
0
 
4
 
! Отговори
до 16 преди 3 седмици
Така си е! Или пък зимата е по-евтино да караш ски в Алпите, а не в Боровец.
18
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
тези дни в софия беше прекрасно. все едно са върнали софийското жителство. За съжаление се връщат...
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То това за трафика е нормално - чудо голямо. Ама как пък никой от нашите мутро-хотелиери не се запита защо всичките тия хора са предпочели Гърция, а не мутро-хотела му? Защо ако кажеш, че отиваш да почивка в собствената си страна и все едно имаш печат на челото и*ди_0т? Последно някакъв роден хотелиер каза, че българите нямали пари. Ама имат за Гърция? Странно. Или имат избор и предпочитат да не ги лъжат мyтpи?
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За Гърция не знам, но в Италия е по-евтино да прекараш плажна почивка от колкото на нашето море. За Линяно Сабиадоро говоря.
15
1
 
7
 
! Отговори
До Йо преди 3 седмици
Сигурно има и такива като описаните, но като цяло не виждам защо е това разделение. Има много мегаполиси по света и е същото като в София. Така се развива светът, но е трудно да се обясни на някои
14
1
 
11
 
! Отговори
Йо преди 3 седмици
Винаги съм обичала Великден. Посрещаме го семейно и сме си в София. Толкова е тихо и спокойно. Аз нямам против хората от провинцията да се местят тук. Лошото е, че част от тях въобще не са щастливи тук и се държат неадекватно и агресивно, все едно някой на сила ги кара да идват в София. Тези хора правят града кофти, другите за мен са добре дошли.
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хубавото е, че хората се заредиха с приятни емоции покрай празниците, задръствания има всеки ден.
12
8
 
5
 
! Отговори
Ppp преди 3 седмици
Т.нар. софиянци да си седят у шопско, те за другаде не стават. Не им е виновен някой, че ги е яд, че други техни съграждани са ходили в чужбина
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
2 часа висяхме в края на магистралата за да видим защо става задръстването.Сложили един с бела фуражка и ръкомаха като луд за да спъва трафика.По-тъъпо решение не бях виждал.Все съм висял в задръствания,ама тоя счупи тъъпомера!За диригент да го бяха взели по-добре от колкото да руководи движението.
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Събаране на магисралите и без това няма печалба от тях.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Когато в началото на 20 в. пътуването с кораб станало модно, един капитан, стар морски вълк, пуснал във вестника обява, че срещу 20 цента дава гарантирана рецепта срещу морска болест. Клиентът получавал луксозна опаковка с листче, на което пишело с красиви букви: останете си в къщи.
8
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Прибирам се от Малдивите отпочинала, с бронзов загар и искряща усмивка на лицето... Митничарят на летището гледа в мен, гледа в паспорта ми, пак в мен, пак в паспорта от къде се връщам и намусен пита:- Каква е целта на вашето завръщане? - Картофите трябва да се вадят, розобера започва,
7
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Селянити хоиха по Гърция