До 360 лв. скача нощувката на човек "ол инклузив" през август на морето

Изгодни оферти има до средата на юни, 79 лева на Слънчев бряг
13 май 2024 22:51, Анисия Иванова
53
До 360 лв. скача нощувката на човек "ол инклузив" през август на морето
Снимка: БГНЕС

Евтини ваканции предлагат отворилите рано заради Великден сезонни хотели на Златни пясъци. До средата на юни ол инклузив нощувки се предлагат масово между 50 и 70 лв. В най-елитните хотели с модерни СПА-центрове на брега на морето ултра и ол инклузив изхранване цените достигат до 180-195 лв. Повечето хотели дават за този период и промоция от 1 безплатна нощувка при резервирани 6.

От средата на юни, когато ще отворят и хотелите във вътрешността на курорта, цените скачат от 75 до 260 лв., а след това до 20-24 август най-евтините оферти започват от 110 лв. и достигат до 360 лв. за нощувка. Най-скъпо е на първа линия, но там в пакета влизат 2 шезлонга и чадър на плажа, за които иначе туристите от други обекти броят по 30 лв. на ден. Независимо от категорията на хотела, на Златни пясъци престоят с кола навсякъде е платен, предупреждава "Труд".

Паркирането е между 15 и 20 лв. на ден, а в голям неохраняем паркинг към апартхотели на първа линия е 25 лв., но и с опция за час от 3 лв.

Изгодни цени предлагат отворилите хотели в най-големия курорт по морето - Слънчев бряг. През юни има нощувки за 79 лева, като в тази цена влиза и ползването на басейн и на паркинг.

222 лева е нощувка за двама в четиризвезден хотел плюс аквапарк и ол инклузив. 238 лева струва студиото, толкова е и стая за двама със страничен изглед море. Апартамент с изглед море е вече 298 лева.

В Бургас нощувката в тризвездните хотели в момента е 74-96 лева. Срещу 58 лева за нощ може да се преспи в стая за гости.

След основно почистване градските плажове във Варна ще бъдат открити на 24 май. От празничния ден по ивиците ще започнат да дежурят първите спасители и плажни медици. Това лято чадърът и шезлонгът ще се продават за 6 лв., след като през последните 10 г. цената им бе закована на 5 лв. Повишение се очаква и на останалите ивици по Черноморието, тъй като таксите, които държавата изисква от концесионерите, са се повишили с 25 на сто за последните 2 г.

Без стопани и това лято ще останат част от популярните плажове в региона. За най-посещаваните 10 областната администрация вече обяви обществена поръчка за осигуряване на спасители. Прогнозната ѝ стойност е 270 000 лв., а избраният изпълнител ще трябва да разкрие 10 поста с по най-малко двама спасители, които да работят ежедневно от 8 до 18 ч до 15 септември. Осигурени от държавата гардове ще има на Фичоза, Буните, Камчия, Шкорпиловци, Карадере.

Във Варна туристическият сезон ще бъде открит официално в Европейската нощ на музеите - 18 май. Концертът “И лятото дойде” започва в 19 часа на входа на Морската градина при вход свободен. Шоуто ще бъде подсилено с лазерно шоу и специални ефекти, съобщиха от Общината. Преди концерта, от 17 ч ще има тематична безплатна туристическа обиколка с професионален гид, посветена на старите варненски хотели. Желаещите ще чуят интересни детайли за гранд-хотелите “Ню Йорк”, “Мусала”, “Лондон”, “Париж”, чиито здания днес са архитектурни паметници. Турът ще продължи през пристанището, морските бани и ще приключи до ресторант “Морско казино”.

Летният туристически сезон в Бургас ще бъде открит на 1 юли, когато всички посрещат Джулая.

Спасители на ивицата ще има месец по-рано - още от 1 юни. Първоначално, морските стражи ще бъдат двама - една обходна двойка, която ще бди за сигурността на първите плажуващи. До края на месеца, ще заработят всички постове на ивиците в залива.

Все още не е уточнено работното време на спасителите. До дни ще стане ясно дали то ще е от 8 ч до 18 ч, или от 9 ч до 18.30 ч. На Северния плаж в Бургас и това лято ще има общо 11 поста, както и много атракции - джетове, плажен тенис, плажен волейбол и куп магазини за сувенири.

Очаква се силен сезон и много гости от страната и чужбина. На летището нон-стоп вече кацат самолети от Полша, Великобритания, Германия и много други държави, от 1 юни трафикът се засилва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от Страната
ПСС: В планините е облачно и мъгливо, с превалявания от дъжд
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
за българите преди 1 седмица
До 360 лв. скача нощувката на човек "ол инклузив" през август на моретоА за чужденците до 50% по евтино в разгара на сезона, макар да отказват на българи резервации направени с чужди туроператори - тема премълчавана
39
1
 
1
 
! Отговори
"/" преди 2 седмици
Ултра ол инклузив в Анталия 5* (н-броя) хранения, супер хотел,вносен алкохол,седем нощувки,прекрасна храна и анимация,чартър самолет от-до.1240 лева на човек.Не стъпвам на нашето черноморие от години.
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Трябва да те апат много петлите са да идеш в БГ курорт. Ако по някаква причина Гърция не е вариант, то тогава човек може прекрасно и не особенно скъпо да си изкара в Бургас!
37
0
 
5
 
! Отговори
######## преди 2 седмици
Хаха , бедни сме били.....Не сме бедни а сме умни. За тези пари ще получа мнооогооо повече в Турция и Северна Африка. Няма такива неща като паркинг , шезлонг , чадър. Освен това се чувстваш важен и желан турист. Най богатите са най пресметливите. Балъците са на изчезване....
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За 36 ще си помисля, но не съм сигурен че ми харесва.
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
НА ГЬОЛ НА ЦЕНА ПОД 3600 НЕ ОТИВАМ...
34
0
 
3
 
! Отговори
моля ... преди 2 седмици
направете цената 870 лв на ден без ДДС .. :) ...
33
8
 
2
 
! Отговори
Нашите морски преди 2 седмици
Курорти не да за мизерници.
32
0
 
8
 
! Отговори
морски преди 2 седмици
Разбира се, че по брега чорбаджиите-изедници са поДСтавени лица на ДС. И като се залага на количеството - качеството пада, разбира се. Важното е да се перат много милиони.
31
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дори смотано двузвездно хотелче на морето е напълно заето за лятото ама вие си опявайте как нямало да идвате, няма да идвате защото ви миришат краката , друго е да напълниш една торба на Лидл или Кауфланд и да се качиш на каруцата и да спиш на пътя в Гърция . Не че там няма закони ама ти се правиш на *** и че не разбираш
30
10
 
1
 
! Отговори
Дедо преди 2 седмици
Вече ставате банални с тия коментари,че няма да идвате на българското черноморие. Разберете ,че хотелиерите и ресторантьорите,отдавна са ви отписали и основните им клиенти са чужденци. Всяка година са на печалба ,колкото и да не ви се вярва.
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
То много има кой да работи наемат украинци и сириици.
28
5
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 седмици
До Олимпий Панов === Ами всъщност да. Прав си за някой неща със самолетите и гостите. Аз като живях една година в Англия и ги разбирам принципно англичаните защо идват в Слънчев бряг. Живеех в източен Лондон, в квартал Стратфорд в началото известен като беден квартал пълен с емигранти. После се махнах де, но си спомням как на първа заплата решихме с приятели да идем на кръчма. Пихме халби с бира и пускахме вътре шотове с уиски (бърбън всъщност) с Джак Даниелс. Не пихме кой знае колко и платихме 500 паунда. За толкова в Сл.бряг ще се наcepeш
27
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"ултра изхранване"...тия мутри чупят ***.
26
0
 
17
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 седмици
"Очаква се силен сезон и много гости от страната и чужбина. На летището нон-стоп вече кацат самолети от Полша, Великобритания, Германия и много други държави, от 1 юни трафикът се засилва"-Самолети кацат с Нато-вска техника!
25
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Замразяват заплатите и пенсиите и увеличават тока, парното и бензина. ГЕРБ се завръща. Честито, материален!
24
2
 
27
 
! Отговори
Общ преди 2 седмици
С бюджет 720лв(360евро) на ден за двама, където и да е по Южна Европа от Гърция до Португалия ще си прекарате повече от добре. Със настаняването, през ресторантите и разходките насам-натам. Тия нашите честно, незнам на какво разчитат.
23
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Брей,печелбарите че правят пачки,а реват че нямат персонал ,е как че има като им плащат минималната или 700 лв чисти ))))
22
4
 
31
 
! Отговори
Away преди 2 седмици
360лв. лошо няма щом има желаещи да заповядат. Ако ще и на 160лв. да го направят аз нашето море отдавна съм го отписал. За последен път бях 2007г. Оказа се че има къде къде по евтини и прилични места извън България. Това в което превърнаха нашето Черноморие просто не ми харесва и не ми е вече по вкуса. Кой каквото иска да говори, но аз решавам за себе си къде ще изхарча парите си. Точка.
21
4
 
23
 
! Отговори
Eee преди 2 седмици
Не плувам с кафяви акули, не стъпвам!