Милошев: Цените на чадърите са фиксирани, няма спасители

Големият проблем си остава липсата на кадри
18 май 2024 11:00, Стела Стоянова
29
Милошев: Цените на чадърите са фиксирани, няма спасители
Снимка БГНЕС, архив

Цените на чадърите и шезлонгите са с фиксирана цена според концесионните договори и договорите за наем, заяви министърът на туризма Евтим Милошев пред Би Ти Ви. Концесионерите искат да се преразгледат, но това не е направено и няма основание да се случва.

Въпрос на търговска политика, която не подлежи на регулация, са цените на хотелите. Има от висок клас хотели до по-обикновени легла за почивка.

Министърът призна, че има трудности и една от тях е липсата на медицински специалисти. Според него сегашните концесионери и наематели вече са в заварено положение по старата наредба. "Надявам се да има позитивно решение до края на май, за да продължи сезонът по регулацията за водно-спасителна наредба", допълни Милошев. Особеното е, че затрудненията идват от липса на кадри.

Той уточни, че не става дума да се отмени наредбата, а да се продължи сезонът по предходната, защото вече са започнали правоотношенията. Ако има нарушения, ще се санкционират.

Няма достатъчно спасители, призна Милошев.

Огромният проблем си остава липсата на кадри за сезона. Това, че пазарът има нужда от работници от трети страни, не е каприз, екстравагантно решение, а неоходимост.

23 сини флага за плажове у нас тази година е признание за чистотата на нашето море. "Много пречи, че се говори, че е мръсна водата. Чиста е. Не бива да си измисляме проблеми, които не съществуват", категоричен е министърът.

Много от големите хотели наемат лаборатории и показват резултатите, за да се знае, че водата е чиста.

Не мисля, че проблемът с избора на гръцкото море е драстичен, защото основно на нашето Черноморие си остава нашият, български турист. Тук е нашето място, тук е нашата емоция, тук е прекрасно, завърши министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от Страната
Интензивен трафик на границата с Румъния
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоя е най слабия министър до сега,ко стана с виетнамците ,и индъйците ,че работят ли за 700 лв чисто)
25
0
 
1
 
! Отговори
КВИ СПАСИТЕЛИ ,БЕ... преди 2 седмици
Спасявайте се сами от това скапно наше черноморие .....там е за аборигени и мигранти !
24
0
 
2
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 седмици
В ГЪРЦИЯ , НЕ СЪМ ПЛАЩАЛ НИТО ЗА ЧАДЪР , НИТО ЗА ШЕЗЛОНГ......КВО , ДА ПРАЙМ НА НАЩО МОРЕ ,БЕ....
23
0
 
3
 
! Отговори
Софиянец преди 2 седмици
Събирачката на пари винаги работи, нищо че някои от чадърите са като ударени от гръмотевица, в същото време нормални заплати и условия за работа за персонала няма! После защо нямало карди, ами то тепърва няма и да има.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Морето у нас е за 2-месеца....останалото време е хотел за бежанци и мигранти за социални грижи!
21
0
 
7
 
! Отговори
$$$$$$$ преди 2 седмици
Защо никъде другаде по света туристите не плащат за чадъри и шезлонги??? Също и за паркинг. Отдавна не съм ходил на море у нас ,но като чета и ми се отщява.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Никой нормален няма да отиде на това б0клучаво море! Работата е жива подигравка откъм заплащане. как ще ги намерите тез кадри?
19
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
Гласувайте за Нинова, ще ви води на почивка в хотела си в Халкидики!
18
2
 
5
 
! Отговори
До 14 преди 2 седмици
Чудно в Гърция къде ли си изхвърлят отходните води ????
17
3
 
4
 
! Отговори
До 15 преди 2 седмици
Гласувайте за Нинова....ше ви докара още руснаци СОБСТВЕНИЦИ на терени по морето.
16
7
 
1
 
! Отговори
До 16 преди 2 седмици
Арендаторът е платил милиони на държавата за тоя плаж.....как да ги избие и да има нещо за него.....да спре държавата да взима милиони за плажовете и таксите ша отпаднат...
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Министърчето с грозния мустак и грозните скафандри като очила веднага направи "случайна" реклама на едни негови съдружници, че нямали "незаконни" зауствания и всичко им е тип-топ, но хората прекалявали. Иначе е поръчал да издокарат една евтина снимка от интернет с едни квадратчета и разни хотели тук-таме, че бил ги описал в син списък. Ама синьото има нюанси, пък и ако са ги проверили през зимата ще трябва да ги впишат в списъка с девствените терени. Искаме днеска да им направят едно измерване.
14
1
 
6
 
! Отговори
Край преди 2 седмици
Шезлонгите и особено шатрити дето се правят по плажовете трябва да бъдат забранени. Хората могат да си купят на дуваеми дюшеци и да си лежат по тях като не искат върху пясъка.
13
0
 
8
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 седмици
Няма спасители. Няма проблем. Винету ще ви докара още непалци и индианци! Вие само гласувайте пак за него. Това се иска от вас. От вас не се изисква да мислите.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоалетни има ли? Къде ще уринираме и дефекираме?
11
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всеки, който е ходил на някакви дори банални места като Испания, Франция и Италия например знае, че българското море и туризъм е светлинни години назад. Сега с Шенген от София ми е по-бързо и лесно да стигна на плажа в Барселона отколкото на слънчака, нема връзка тоя министър.
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
15.8 градуса е водата на слънчака. Приятно къпане. Около Кипър водата е 21-23, което вече става за къпане.
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дали водата е чиста... Едва ли. За сметка на това, пък още е доста студена. Става за къпане на... моржове.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Със собствен чадър и шезлонг--винаги можеш да се печеш на слънце , навсякъде по брега на морето...ха,ха,хаааааа....ДОРИ И НА СКАЛИТЕ!
7
1
 
11
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 седмици
КУПЕТЕ СИ ЧАДЪРИ И ШЕЗЛОНГИ ЗА МОРЕТО---така ще си спестите от тяхната цена , ако ги наемете на плажа за седмичната си почивка!...ОПРЕДЕЛЕНО Е ПО-ЕВТИНО!