Всички се питат: С каква скорост се е движил автомобилът на Кирил Петков?

Дъщерята на жертвата твърди, че той е летял със 150 км/ч
17 май 2024 11:00, Нели Христова
448
Всички се питат: С каква скорост се е движил автомобилът на Кирил Петков?
Снимка: БГНЕС

С каква скорост е карал шофьорът от НСО при катастрофата с Кирил Петков край Аксаково в четвъртък, в която загина мъж, а жена е с опасност за живота. Това се коментира широко в социалните мрежи и от експерти, пишат от "24 часа".

Тежката катастрофа стана около 17:30 ч. в четвъртък на входа на Аксаково. От "Продължаваме промяната" съобщиха, че колата на НСО е ударила автомобил, излязъл откъм път без предимство.

От снимки се вижда, че туарегът, в който е пътувал Кирил Петков, се е врязал в "Ауди А4" от шофьорската му страна. Ударът е бил толкова силен, че е запратил Ауди-то в канавката и е смачкал лявата му страна до неузнаваемост.

Още по темата
В цивилната кола са пътували мъж на 60 години, който загина и 58-годишна жена, която е в болница с опасност за живота. В социалните мрежи се коментира, че там има ограничение от 60 км/ч заради кръстовището, а очевидци твърдят, че колата на НСО се е движела с много над ограничението. Някои дори твърдят, че са били изпреварени от автомобила преди катастрофата.

Военната прокуратура в Сливен ще разследва катастрофата заради участието на НСО, които са част от въоръжените сили. Ръководителят на Военно-окръжната прокуратура в Сливен Христо Тинев коментира пред БНР, че е възможно служебният автомобил да се е движел с по-висока от допустимата скорост.

"Елементарна математика:

120 км/ч, 100м видимост = 3 секунди => катастрофа+смърт

60 км/ч, 100м видимост = 6 секунди => всички са ок", това пише във Facebook Тома Николов.

Четиримата участници в катастрофата, сред които и Кирил Петков, са разпитани.

Днес предстои да бъдат разпитани свидетелите на инцидента от други автомобили, както и да бъде направена аутопсия на загиналия шофьор. Ще бъде взета и кръвна проба за алкохол, съобщи заместник-военноокръжният прокурор подполковник Георги Василев.

Във фейсбук жена на име Татяна Тодорова пише:

"Уби баща ми. С 150 километра са карали при разрешени 50".

Мнозина смятат, че автомобилът на НСО има вина, въпреки че се е движел по път с предимство. Някои направиха аналогия с катастрофата на Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе.

Инцидентът с Местан стана на 14 април 2019 г. край село Загорски. Политикът опитал да се включи в главния път за ГКПП Маказа, отнел предимството на автомобил, идващ от Кърджали и последвал сблъсък. В катастрофата загина бебе на 6 месеца, което е било в колата, идваща от Кърджали.

Обвинени бяха както Лютви Местан, че е отнел предимство, така и бащата на загиналото бебе - карал с превишена скорост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Още от Театър
Мега спектакъл на Шкумбата и Стенли в Плевен
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
415
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По принцип до сега не сам срещал шофьор от НСО да кара нормално винаги са се чуствали като властелини на пътищата.недосегаеми
414
0
 
3
 
! Отговори
Абе преди 1 седмица
Личи си с каква скорост са се врязали в човечеца ! За Затвор е Кирчу , ама нали не е от народа, ще го препишат всичко на мъртвия човечец !!!
413
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кога българинът ще разбере, че е управляван от убийци, които се чувстват всевластни?
412
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тръгнете за морето и ще ви настигнат поне 2 пъти със светлини и отцепване от пилотна кола и винаги със 150-170 км ч! Кой не го е виждал това? И кикито седи като чувал с картофи и не можело да му каже да спре да кара проосташки! И защо ще се вози в кола на нсо и ще му плащаме ние бензина?!
411
0
 
3
 
! Отговори
Коментатпр преди 2 седмици
Какво стана с делото срещу Красимир Катев?
410
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вероятно зад волана на НСО колата е бил Килър Петков. Чичото на Киро - Отец Георги разказва как Киро обичал да кара с над 150 км.ч., но му взели канадската книжка, а българска нямал. Килър имал много актове за превишена скорост. Актовете изчезнали. Нищо чудно да се е кефиш зад волана. Той е инфaнтилен. За това ще изкарат покойния шофьор виновен, въпреки, че е бил професионален шофьор.
409
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пак е имало кристали
408
1
 
7
 
! Отговори
Обикновената скорост преди 2 седмици
Е за обикновените хора !
407
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
417 - А ТИ ВИЖДАШ ЛИ ЗНАКА СТОП? - ВЧЕРА ЖЕНА РАЗКАЗВАШЕ ЧЕ ТАМ Е ЗАВОЙ И ТРЯБВА ДА СЕ КАРА БАВНО. А НА ПРО100 КИРО КОЛАТА ДА УДАРИ ДРУГАТА ОТСТРАНИ ЯВНО НЕ СА МОГЛИ ДА ВЗЕМАТ ЗАВОЯ.
406
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И четиримата да идат на крак да се извинят лично на шофьора. Па ако от там успеят да се върнат тука значи нямат вина.
405
1
 
8
 
! Отговори
Нанайко Пицин преди 2 седмици
Кичо не е виновен! Путин е виновен!!!
404
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
160 км в час
403
0
 
24
 
! Отговори
Няма значение преди 2 седмици
Няма никакво значение с колко са карали и кого са убили. Това е държавна кола , караща един от тия дето ни управляват. Полицията е тяхна. Съдът е техен. Прокуратурата е тяхна... Кой да ги съди ? Арменския поп ли ? Това бяха и статиите по темата. Повече нищо няма да чуете са тази случка. Станалото- станало. Амин.
402
0
 
15
 
! Отговори
Ббб преди 2 седмици
Да питат шофьофа и пътниците за скоростта. Нека всички знаем по какви правила се движат тези, или карат на Всичко коз. Вместо да са за пример.. Нали те измислят правилата за движение. Ако ще е така, да ги закриват. Как може държавен автомобил да убие човек.. То линейка и пожарна не карат така, да сте чули за убити от тях, а те отиват да спасяват живот. А тия за къде бързат, сигурно за жена на легло че ги чака..
401
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Най-лесно е да обвиниш мъртвия - той няма възможност да се защити! Мpъcни пoдлeци са тия некадърници от НСО. ВСЕКИ месец правят катастрофи, но чуваме само за тежките такива... другите ги крият за да не уронят "престижа" на тая кликa!
400
0
 
15
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 2 седмици
И на мен ми се е случвало,ЛЕТЯЩ моторист да ме удари от страни. Тези от НСО са летели ,и съм сигурен,че ТЕ са виновни!
399
0
 
14
 
! Отговори
Партия ПтП преди 2 седмици
Няма вискока скорост... няма катастрофа... няма да има наказани... Ще обявим за виновен умрелия.
398
0
 
16
 
! Отговори
Супер нюз преди 2 седмици
Жипа почти спрял е бил. Даже никой не се е возил в него. Тицин и киро случайно са минавали от там докато се разхождали . И чули че била станала някаква катастрофа.
397
13
 
9
 
! Отговори
Чудно преди 2 седмици
Аз не питам с какво скорост се е движила колата на НСО , а защо професионалния шофьор на Аудито не е спрял на СТОП ?
396
3
 
16
 
! Отговори
ЕКСПЕРТ преди 2 седмици
Никаква математика не Ви трябва, на всяка кола даже и от ВРЕМЕ-ОНО километражът на колата е проектиран да спира на скоростта при първоначаният удар.Сложете и 20-30 отгоре за спирачен път и ХОП ето Ви я скоростта.Но няма да Ви го покажат защото сте Бееее,ББебебебе, Беееее