Котка-феномен предусеща смъртта

Енергийното поле на котарака Оскар му позволява да разбира кога някой болен ще умре
26 юли 2007 14:24,
21
Котка-феномен предусеща смъртта
Оскар в обичайната си позиция - пред болнична стая. Снимка: cnn.com

Чували сме не една и две странни истории за котки. Освен че им се случват почти невъзможни неща, котките имат и странни прояви и навици, повечето от които учените свързват с енергийното им поле.

Оскар е една от тези котки, които изненадват стопаните си с необичайна дарба. Двегодишният сибирски котарак, който от съвсем мъничък живее в медицински център за рехабилитация на стари хора, умее да усеща кога наближава смъртта.

На пръв поглед това звучи злокобно, но персоналът на болницата вече възприема поведението на Оскар като съвсем нормално. След като в началото котаракът започвал да се гали в някои пациент и след няколко часа той умирал, на всички им се виждало доста странно.

След повече от двадесет и пет такива случаи, в клиниката дошъл специалист, който внимателно наблюдавал движенията на Оскар.

Установено било, че той усеща кога някой ще почине и в последните му няколко часа не се отделял от него. Близките на пациентите отначало се стресирали от слуховете за странните способности на Оскар, но лекарите казват, че сега всичко е нормализирано и предупрежденията на котката дори помагат за по-пълноценното сбогуване с умиращия.

Учени са на мнение, че неутралното биополе на котките им позволява да извличат отрицателната енергия от хората и именно това е причината Оскар да предусеща наближаващата смърт.

„Той просто се опитва да облекчи болката на хората“, споделя д-р Николас Додмън, завеждащ катедра по ветеринарна медицина в Tufts University Cummings School.

„Обикновено пациентите, които са на смъртен одър, няма как да забележат присъствието на Оскар и по този начин е невъзможно самият болен да разбере за предстоящата си смърт“, сигурни са лекарите.

Оскар ляга в краката на умиращите обикновено от 2 до 8 часа преди края на живота им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
... преди 16 години
takiva hora kato kotkov sa bolni hora i to w prekiq smisl da nemoje da si predstavish da si na mqstoto na nqkoi koito strada ili da ne ralichavash dobro i losho si e bolest powecheto seriini ubiici sa takiva hora prosto ne se postavqt na mqstoto na jertvata
19
0
 
2
 
! Отговори
кики преди 16 години
ак да ги пребивате е нямало нужда, ама, че сте спасили животните е похвално! тва, обаче си е масова практика- родят ли се котета ходят да ги давят!!! кошмар!
18
0
 
2
 
! Отговори
fakir преди 16 години
abe toq kotkov da se pregleda pri nqkoi dobyr lekar 6toto ima mnogo seriozni psihi4ni otkloneniq tova e nai otvratitelnoto ne6to da ubie6 bezza6titno jivotno bilo to kotka ili ku4e az edin pyt vidqh edni *** na rekata se opitvaha da udavqt edna kotka s malkite i koteta koi o6te bqha slepi i se sybrahme za otricatelno vreme i gi prebihme gadnite ***
17
0
 
2
 
! Отговори
ПИЧ преди 16 години
Абе дайте я тая котка да я пусна на комшийте, че вече не се траят с техните ремонти!
16
0
 
2
 
! Отговори
snoopdogg преди 16 години
kato e tolkova pechena dali she se useti predi da i zabiq edin shut na taq kotka
15
0
 
2
 
! Отговори
foxi преди 16 години
е да винаги ще ги има и такиа комплексари кат котков...тва си е в реда на нещата.та нали за да има баланс на земята трябва да има по приблизително равно количество добро и зло.а за cat,много съжалявам за баща ти,явно е бил много добър човек щом толкоз е обичал животните.само исках да ти кажа че след инсулта явно се е изпълнил с доста отрицателна енергия и затова котката я е било страх.нормално е да бяга.тая в болницата просто е свикнала на това и се опитва да помага за тая енергия
14
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Kotkov, izrebvaj si komlekste, ne kotkite
13
0
 
2
 
! Отговори
girl преди 16 години
Котков, obarkal si jivotnite! vmesto kotki vzemi iztrepvai ky4eta, 6te e po-dobre!
12
0
 
2
 
! Отговори
yamakasy преди 16 години
Samo ne razbrah kakvo tehnologichno chudo ima v kotkata. Po-skoro za razdela "Ako shtete vqrvaite" e tazi statiika :)
11
0
 
2
 
! Отговори
Blah преди 16 години
Котките понякога обичат да спят с хора, а ако може хората да са по-неподвижни- още по-добре. Друго обяснение беше, че животинчето подушва умиращите. Май му се включвал инстинкта да чака животното да умре, та да започне да го яде. Не се казва дали Оскар си е отхапвал от бабичките:)Котките също усещат кога ти е кофти и се опитват да успокояват. Това си е доста готино. Ако взема да измирам, няма да е зле някой да осигури една котка. Която после да пожертва ритуално, та да ме последва в задгробния живот...муахахахахаха
10
0
 
2
 
! Отговори
cat преди 16 години
Котките предусещат смъртта, но обикновено бягат от хората, за които се отнася това. Пример- баща ми. Толкова много се обичаха с котката си, че дори след инсулта в болницата пита за нея. Две седмици след болницата го прибрахме у нас. Котката се скри, опитахме да я приближим до него, тя бягаше непрекъснато. Ужасена. След още две седмици татко почина. Чак после ни казаха, че котките обикновено предусещат смъртта и странят от нея. Добре, че не го знаехме по-рано...
9
0
 
2
 
! Отговори
Котков преди 16 години
Редовно ги изтребвам в квартала
8
0
 
3
 
! Отговори
Бети преди 16 години
ОБОЖАВАМ КОТКИТЕ! Те са невероятни животни - имат интуиция, самостоятелни са и въпреки всеобщото мнение могът да се привържат към определен човек и да страдат за него ако го няма. Моят котарак поне е такъв. От малък предусеща по някакъв начин кога се прибирам и без значение дали е зима или лято ме чака пред вратата и не се прибира ако не го прибера аз дори и да има кой да му отвори.Бях заминала за 1 месец и той беше подивял от мъка. Не случайно котката е едно от малкото животни, които са били обожествявяни в миналото. (напр. в Египет)
7
0
 
2
 
! Отговори
steli преди 16 години
br na k0tkata ;]
6
0
 
2
 
! Отговори
Geri преди 16 години
Du6i4ka
5
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 16 години
уоу!леле добре,че немам котка:Р
4
0
 
2
 
! Отговори
sexileidi преди 16 години
moje da ne e 4em6ir moje da e bosilek
3
0
 
2
 
! Отговори
Един от трима :) преди 16 години
Вече ще гоня моята котка да не ми спи в кратата , че взел съм гушнал чемшира :)
2
0
 
2
 
! Отговори
Анчо преди 16 години
Милото Писе :)
1
0
 
2
 
! Отговори
Joyride преди 16 години
yay

Спонсорирани публикации