Създават ембрион между човек и животно

Водещи британски учени отправиха молба за правото да създадат първия хибриден ембрион между човек и животно за научни изследвания
27 авг 2007 10:21,
20
Създават ембрион между човек и животно
Учени искат да създадат хибриден ембрион между човек и крава за научни изследвания. Снимка: Булфото

Водещи британски учени отправиха молба за правото да създадат първия хибриден ембрион между човек и животно за научни изследвания, като използват яйцеклетки от мъртви крави, пише британският „Обзървър”.

Британските власти ще обявят решението си дали дават разрешение на лабораториите на Острова да създават хибридни ембриони за генетични изследвания следващата седмица.

Въпросът е спорен, тъй като учените вземат животинска яйцеклетка, отстраняват генетичния й материал и слагат в нея човешко ДНК. Така могат да се създадат линии от стволови клетки, които да се използват в изследвания на генетични заболявания, като например увреждания на моторните неврони.

Според някои активисти и религиозни организации този метод не е етичен. Категорично против е и католическата църква, според която живота може да започне само със зачеване и създаване на каквито и да е ембриони само за научни експерименти е грешно.

Британското правителство обаче смекчи позицията си срещу хибридните ембриони напоследък. В момента властите предлагат да се позволи частично употребата на хибриди само за научни цели, а тази дейност да бъде регламентирана от специален закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
JJ преди 16 години
Nishto chudno che izpolzwat kravi. Prilikata s angliiskata jena e udivitelna
18
0
 
0
 
! Отговори
sirena преди 16 години
da probvat skone,kentavri ve4e e imalo.6te gi napraviat policai,po6tadjii.sportisti,*** zvezdi.izob6to niama da imat problem s transporta.a i angli4ankite kakto sa zak1sali za maje 6te ima skogo da se 4iftosvat,4e tehnite mom4eta si imat boyfrendove i ne6tat da 4uiat za jeni.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
АХ, КОЛКО ЖАЛКО Е ДА СИ ЧОРБАР!
16
0
 
0
 
! Отговори
Dark Dirk преди 16 години
Още позволяват църквата да им спъва науката.
15
0
 
0
 
! Отговори
CUBA LIBRE преди 16 години
ДРАГИ "psychoboy" ДА ТИ ГО НАХИБРИДЯ ОТЗАД.
14
0
 
0
 
! Отговори
CUBA LIBRE преди 16 години
ЗНАЕШ ЛИ "psychoboy", ЩО НЕ СИ ГО НАТАКОВАШ ОТЗАД. АКО НЕ МОЖЕШ САМ, ЩЕ ТИ ПОМОГНА С КЕФ.
13
0
 
0
 
! Отговори
чoвекъ преди 16 години
акo чoвекът е мъжът а живoтнoтo е жената-да прoдължават
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Хахахаха британците пак са закъснели.....ние доста отдавна в БГ си имаме такъв вид мутант т.е. м/у крава и човек.И то не само един или някаклко броя а хиляди поне.....сетихте ли се вече......даааа точно така всички *** лефскари са плод точно на такъв дяволски експеримент!!! И това единствено с цел най-жалкия отбор в света и той да си има публика хахахаххх!!!Само ЦСКА!!!
11
0
 
0
 
! Отговори
Меродиев преди 16 години
К´ви ембриони, к´ви 5лв, в парламента има доста възрастни екземпляри. Да идват с лабораториите и да почват с изследванията! :)
10
0
 
0
 
! Отговори
rumen преди 16 години
tova donqkade sum suglasen no ot dr.gledna to4ka ne sum gledali sme mnogo filmi koito pravat nqkakvi takiva opiti i sled vreme tova su6testvo kato zapo4ne da se razviva kakvo ste si pomisli za sebe si ste iska da ymre vednaga a ot dr. gledna to4ka ste e interesno da se vidi kakvo suzdanie se poly4ilo i kak ste se vuzprieme tova e ne6to fantastika ste e qko
9
0
 
0
 
! Отговори
обикновен ембрион преди 16 години
между крава и човек а? аааааааа гадни перверзниции!!! :) искат да си създадат лабораторни удоволствия като например жени с по 4 цици щото поцял ден нямат кво да правят в тези лаборатории и усвоявайки парите от научните проекти, да си мачкат жени с по 4 цици :)
8
0
 
0
 
! Отговори
let the scientists d преди 16 години
абе я остаете учените намира, не може попвете и всякакви други такива гамени да се правят на много религиозни по повод норманото напредване в науката, а в същия момент сред тях да има истински престъпници, *** и кви ли не други ***... а това, че правят пари от заснемането на църквите, сватби, кръщенета и кво ли още не, да не говорим, че в БГ, около манастирите има истински бит пазари и изобщо не можеш да постигнеш никакво по сериозно възвишено чувство от това, което получаваш, ако случайно попаднеш в женския пазар... тъй, че тъпите управници на църкви и там прочее храмове, да вземат да се стегнат, щото, ако на тях масово им се отнеме здравето по един или друг начин, и те ще потърсят помощ в болниците, а не в молитвите си... обаче като отидат и лекарите ще им кажат - да, ама вие не ни разрешихте да разберем начина по който да ви излекуваме... :))
7
0
 
0
 
! Отговори
girl rulZ преди 16 години
Новите идеи:българин и миеща мечка - за пътуващите в грАДски транспорт;фолкзвезда и двугърба камила - силиконът бил вреден;славитУ и прилепт - як ПиаР; българин и зелено растение - поради ниските заплати да се кара на фотосинтеза (тая е изпълнена и е в действие);гума и дупка - още се правят опити в бг какво ще се получи;чалгаджия и гърмяща змия - щтракането с пръсти добива нови децибелни стойности;българин и паметник - не яде и търпи всичко, само гледа как другите се веселят на площада - също работеща в 7 милиона екземпляра...
6
0
 
0
 
! Отговори
psychoboy преди 16 години
ами чудесно! попитай нея ти от какво си хибрид. вероятно ще каже, че си червей, съчетан с попово прасе
5
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 16 години
кефиш 3-ти номер :) мисля доста хибриди има създадени много отдавна :)
4
0
 
0
 
! Отговори
той преди 16 години
да дойдат тук. нашите политици всичките са такива. даже повечето май не са смесица,ами са си животни
3
0
 
0
 
! Отговори
CUBA LIBRE преди 16 години
ОХО - О - О - О, ТАКЪВ ХИБРИД ОТДАВНА Е СЪЗДАДЕН - ТОВА Е ЖЕНА МИ - ЕДНА ЧУДЕСНА КОМБИНАЦИЯ ОТ КРАВА, ЗМИЯ И ДОНЯКЪДЕ ЖЕНА!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
yavor преди 16 години
ми то на мен ми се струва, че ние затова сме дошли на този свят....за да се бъркаме в природата :).....ама като някой наш близък се разболее от рак примерно всички почват да задават въпроса "Е как няма един учен да напрви лекарство против това" еми ей на...дайте им шанс на хората да го направят!
1
0
 
0
 
! Отговори
Kate преди 16 години
Това е прекалено. Човек не трябва чак толкова да се бърка в природата.

Спонсорирани публикации