Intel предсказа вграждане на чипове в мозъка

Компютри, телевизори и телефони ще се управляват от мозъчните вълни
20 ное 2009 11:53,
68
Intel предсказа вграждане на чипове в мозъка
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

През 2020 година потребителите няма да управляват компютрите с помощта на клавиатура и мишка, пише ComputerWorld. Тяхното място, според сътрудниците на питсбъргската лаборатория на Intel, ще бъде заето от вградени в мозъка процесори.

Служителите на лабораторията проучват възможността за управлението на компютри, телевизия и мобилни телефони с помощта на датчици, управляващи мозъчните вълни.

От компанията се надяват, че потребителите доброволно ще се съгласяват на вграждането на чиповете.

Главното предимство на новата схема на управление е свободата за всякакви интерфейсове, избирани интуитивно. Изследователите прогнозират, че със силата на мислите потребителите ще могат например да сменят една уеб страница с друга или да превключват телевизионни канали.

Служителите на корпорацията отбелязват, че преди 20 години никой не е вярвал, че всеки ще носи компютър в джоба си, и предполагат, че същата съдба чака и тяхната разработка.

Все още размерите на датчика не са достатъчно малки, за да бъдe имплантиран в мозъка. Освен това далеч не е завършена работата по разшифроването на мозъчните сигнали.

Изследователите само открили, че подобните образи се проявяват еднакво при различните хора. Това дава надежда за разпознаване на някои стандартни реакции, а това означава – и команди, подавани на компютъра.

Вече съществуват редица устройства (обикновено наричани неврошлемове), използващи мозъчните вълни за управляване на електроника. Въоръжените сили на САЩ силно се интересуват от тази тема. Всички подобни устройства обаче изискват внимателна настройка, често сработват неправилно и не могат да се имплантират в мозъка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Котка преди 10 години
Моите съседки са куку ,нямат нищо в главата, явно са психично болни и си общуват помежду си именно с такива чипове, те са за психично болните хора, все едно са роботи...ужас
60
0
 
1
 
! Отговори
The_White_Rabbit преди 13 години
Да и накрая ще стане като във филма "THE NET" със Сандра Бълок. Да имаш достъп до лична информация и да можеш да я манипулираш и изменяш... И после върви докажи че ТИ си ТИ, а не ТЯ или ТОЙ...
59
0
 
2
 
! Отговори
TwiceBlessed преди 14 години
въпрос на време и целия кеш..всички пари да минат на карти..картата е чип..въпрос на не много време след това,тези чипове да бъдат вграждани в хората..дори и днес в САЩ има вече стотици хиляди с чипове..те го наричат безопасност..а това е едно голямо безумие..дори не само в САЩ..това ще е последния етап от тоталното уничтожение на свободата..като цяло това е план,който е мечта дори и за хора като Хитлер..а ние вървим по този път без да осъзнаваме..
58
0
 
1
 
! Отговори
lom преди 14 години
kontrol nad vsichki sled vreme !!!!!!!!!!
57
0
 
0
 
! Отговори
косето преди 14 години
с простотия към прогреса
56
1
 
0
 
! Отговори
H8CORE преди 14 години
Човечеството върви по задънена улица. Предстои връщане назад и поемане на нов път. Това ще е болезнено, но корекцията е нужна за оцеляването на Човечеството.
55
0
 
0
 
! Отговори
popa преди 14 години
i ako ni nabutat i windows o6te p0 dobre 6te bude :-)
54
0
 
0
 
! Отговори
Мнемото9 преди 14 години
Не искам Джони Мнемоник. И сега сме информационно затормозени, а с чип...ще сме сигурно "задоволени". А прословутите неврошлемове ги има от години, но още не са навлезли масово в употреба. Като направят комп-игра с такъв и нещата са уредени.
53
0
 
0
 
! Отговори
evil преди 14 години
Е то има и бубулечки с дистанционно бе пич.... тук за друго иде реч.Ти да не си котка... разликите са огромни. Висшата мозъчна дейност е загада и такава ще си остане оше мнооого дълги години. Да детектнеш отделни функции на базата на анализ пак е достатъчно сложно и има някакъв скромен напредък в областа, но ДА СИ ИМПЛАНТИРАШ ЧИП ще е зя правнуците. "ПЪк и АЗ" смея да твърдя, че съм доста добре информиран по въпроса, ако нямаш нищо против. За твоя информация виж технологийте от преди 50 години
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
братле.... тия неща ги има от повече от 50 години. ТОва че ТИ не си ги чувал и виждал не значи нищо :)В нета има клипове на опити с котки, които се контролират със шлемове изпращащи електромагнитни импулси в мозъците им.
51
0
 
1
 
! Отговори
evil преди 14 години
46:Аз вече съм се примирил с неграмотноста на журналята иначе ИНТЕРФЕЙСОВЕ добро попадение.... пак изкъртиха ***.
50
0
 
0
 
! Отговори
evil преди 14 години
Ади стига бе, много са далеч всички от ВГРАЖДАНЕ на чип в мозъка. Много фантастика гледате. Иначе аз с радост бих приел такъв интерфейс. Като се има предвид 10 часовата ежедневна клизма пред компютъра, би бил голямо улеснение. Не става въпрос за контрол, тва са мноооого далечни евентуални перспективи. И сега като гледам на какво ниво са разработките, си мисля колко далеч све още. Пък и преди да критикувате помислете за хората в инвалидни колички, подобна технология би обърнала живота им
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
## Резюме : Действието на екшън-трилъра Геймър се развива в близкото бъдеще, където игрите и забавленията са еволюирали в ужасяващ нов хибрид. Хора контролират други хора в он-лайн игри. Широкоразпространени се технологиите, които контролират мозъка, като в основата на тези спорни игри е техният създател милиардерът Кен Касъл (Майкъл Хол). Неговото първо дете - "Slayers," позволява на хиляди да изразят своята жестока фантазия он лайн, пред цялата глобална мрежа, чрез използване на истински затворници като аватари, с които се бият до смърт.
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Представете си сега какво ще стане, когато други ще управляват ВАС с тези чипове :) Интересно ще е
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Чип в главата или *** на друго място- изберете сами!
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
интерфейсове :D :D
45
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
disputo project
44
0
 
0
 
! Отговори
ХОрос преди 14 години
Ооо Интел моите любими САТАНИСТИ! Мартин те правят точно обратното на това, което пише в Книгата на Книгите!!!
43
0
 
0
 
! Отговори
GPS преди 14 години
Четете "Тайните протоколи" на Н. Николов и гледайте четирите филма "Цайтгайст", и ще разберете, че отдавна са намислили как да ни турят чипа и да ни командват с дистанционното. И понеже нещата вървят "през океана" (Рокфелер...Ротшилд), те вече доста добре ни вкарват в техния нео-комунизъм - само така мога да определя този "Биг Брадър", в който живеем. Биометрични данни, камери, телефони, gps-и, банкови карти... Това ни чака. Колкото повече се дърпаме, толкова по-"доброволно" ще се съгласим!
42
0
 
0
 
! Отговори
batou преди 14 години
Ghost in the Shell SAC