Русия възобновява космическия туризъм от 2013 г.

Space Adventures сключи договор с Роскосмос
Обновена: 14 яну 2011 08:34 | 14 яну 2011 08:33,
84
Русия възобновява космическия туризъм от 2013 г.
Снимка: NASA/Scott Andrews

Американската компания Space Adventures, която извършва космически туризъм, сключи договор с Роскосмос и ракетно-космическата корпорация "Энергия", който предвижда от 2013 г. руските кораби "Союз" всяка година да превозват до МКС до трима туристи, съобщава сайтът на компанията.

По такъв начин космическият туризъм с използване на кораби "Союз", прекъснат през 2009 г. заради увеличения брой на астронавтите на МКС и съответно намалелия брой на свободните места в корабите, фактически ще бъде възобновен, пише РИА Новости.

"Радостни сме да обявим за този договор и бихме искали да благодарим на руските ни партньори за решението да увеличат произвежданите кораби "Союз" и за представената транспортна услуга на Space Adventures", казва Ерик Андерсън, представител на компанията.

Руската страна също приветства сключването на договора.

"Приветстваме възможността да се увеличат полаганите от нас усилия и да се задоволи общественият интерес към космическия туризъм", казва Алексей Краснов, шеф на пилотираните програми на Роскосмос.

Компанията Space Adventures е участвала в организацията на полетите на седем души до МКС. Последният от туристите на станцията е канадският милиардер и основател на цирка Cirque du Soleil – Ги Лалиберте. Пътешествието му струвало 40 млн. долара.

Освен космически туризъм Space Adventures предоставя услуги по полети в условията на безтегловност, тренировка и обучение на космонавти, както и редица други услуги, свързани с Космоса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** или не компа операционната система и всичко което ползваш са от САЩ, а не от великия братски народ.
40
1
 
2
 
! Отговори
do 41 преди 13 години
mnogo si tap Sashe
39
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ех много Руснаци в тоя сайт много нещо. Докато САЩ завладяват света с технологии влезли във всеки дом направили зависим всеки човек, то Русия се опитва да прави чайници.Докато НАСА обмислят последния полет на совалката, то в Русия мислят за първия на Буран.Съвсем спокойно всяко изречение за Русия може да започва с "имало едно време". Държава чиито БВП се базира на природни ресурси е обречена.
38
0
 
4
 
! Отговори
Просветител (прод.) преди 13 години
По съветско време работи в ЦАГИ, където конструира ракетни двигатели. Той за пръв път стига до идеята за ракетен двигател с течно гориво и окислител. Червената армия първа използва ракети въздух-земя при Халхин Гол,после масово във ВСВ от щурмоваците Ил-2.Катюшите са пълна изненада за немците, които до края на войната ме могат да създадат аналог.Всред върховете на немската техническа мисъл в тази област на първо място е Херман Оберт, фон Браун е негов последовател. Да почетем американеца Годард!
37
0
 
4
 
! Отговори
Просветител преди 13 години
Шопе, някои твърдят, че шопите са печенези. Не знам. Какво ти влиза, какъв е произходът на Циолковски? Прочел в Уикито...Явно материята ти е нова, след като си опрял до Уикито. Защо ли руският учен Циолковски живее и работи в Калуга? Той, шопе, не е "най-обикновен научен фантаст". Освен, че е правил лабораторни изследвания в аеродинмична тръба, създал е формула, описваща съотношението м/у масата на ракетата, скоростта й, масата на горивото и скоростта на изтичащите газове (1897).
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тука не си прав!от ФАУ тръгват американските.Затова американците се замотват отначало.Руснаците, понеже документацията е при американците, правят точно копие на ФАУ със сругарите и механиците ангажирани в това прозводство, не им харесва и тръгват по свой път. От тогава минават на двигатели с течно гориво, затова още в тая област никой не ги е надминал.
35
5
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 13 години
Понеже виждам, че сте почитатели на полуполяка-полутатарин Циолковски (той не е руснак), направих справка в Уикито... Inspired by the fiction of Jules Verne, Tsiolkovsky theorized many aspects of space travel and rocket propulsion. Tsiolkovsky never built a rocket; he apparently did not expect many of his theories to ever be implemented. Tsiolkovsky spent most of his life in a log house on the outskirts of Kaluga, about 200 km (125 miles) southwest of Moscow.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
31- ви, драги, ракетния (не турбореактивен) Би 1, с който лети (и загива) Бахдживанджи, няма нищо общо с реактивните Ме-263, с които немците реално воюват.СССР дръпва с реактивните снаряди ( всявали страх и ужас) изпозвани от катюшите и от авиацията, които са най голямата изненада не само за немците.Първите усавършенствани реактивни самолетни двигатели руснаците вземат от англичаните. Не е важно кой е "по най", важно е достиженията да са благото на хората, а не за изтреблението им.
33
4
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 13 години
Циолоковски е бил най-обикновен научен фантаст. Колкото Жул Верн е строил подводници, толкова Циолковски има отношение към руската ракетна програма. Руските ракети тръгват директно от Фау-2. Щатите са подкрепили Русия през войната, защото ги е било страх повече от Третия Райх, защото са знаели, че с помощта на руснаците ще извият врата на Хитлер, а после вече е лесно. Както и стана.
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сринати? Само Германия измисля 2 пъти повече нови технологии от Русия.
31
1
 
1
 
! Отговори
ЕГАТИ БЪЗИКА преди 13 години
Мисля, че изброените от теб държави са доста "сринати" в момента ?
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Въпрос на лобизъм.И в СССР в ония години много се коментираше- пилотирани или непилотирани и съответните икономически разчети- и тогава се спореше за цента на 1 кг товар изнесен на орбита. Ясно в Русия са се наложили "ракетчиците" (още повче, че Хрушчов беше готов да затрие военната авиация в интерес на ракетите), докато в САЩ са успяли привържениците на пилотируемите апарати. Помните, че и руснаците успешно реализираха проекта БУРАН , но се отказаха да го развиват - въпрос на сметки, на пари.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Впрочем никакви немци не седят в основата на руските ракетни постижения. Които е чувал за Константин Циолковски и Сергей Корольов знае за какво става въпрос. Още преди Втората световна война руснаците тестват ракетния изтребител "Би-1", с който полагат основите на ракетостроенето. За Фон Браун да казват американците какво е правил..
28
0
 
3
 
! Отговори
... до 25 преди 13 години
Лети само ракетата Атлас. Американците са купили около 50 двигателя РД-160, двигател с много добри параметри, затворен цикъл и в пъти по-мощен от стария двигател на Атлас. Но всички останали ракети на американците си имат собствени двигатели- Никак не подценявам руските разработки. През 60 години хвърляха много пари и имат постижения. Двигателл със такъв затворен цикъл имат само руснаците. Другите не успяха да го направят. Но и те си имат двигатели.
27
2
 
1
 
! Отговори
до 27 преди 13 години
Изтъркаха се вече тези приказки, че някой пречи на Русия. Напротив, Русия си спретна сама Октомврийската революция, даже се опита със сила да я наложи на половината свят.Сама се срина и икономически, поради неефективната стопанска система и сега хаоса там е следствие на липсата на демократични традиции и закостеняло държавно управление, наследени ченгенешки структури и лошо отношение към частния бизнес. Що някой не се опита да срине САЩ или Германия, или Англия? А на нас кой ни е виновен?
26
1
 
5
 
! Отговори
Разочарован преди 13 години
От друга страна, Обама , в момента практически закри НАСА със смехотворни оправдания, че едва ли не всичко вече било изучено и нямало смисъл да се хвърлят пари за глупости! Наса - бюджет 18 милиарда , за сравнение бюджета на пентагона официални е над 600 милиарда, а неофициално над 1 трилион. НАСА официално закри повечето си програми, включтително тази за нова лунна мисия. В същото време Китай планира лунна база до 10-тина години а и експедиция до Марс, а Русия отново е сериозно в Играта
25
0
 
4
 
! Отговори
Бейкър преди 13 години
Сегашна "перестроечна" Русия продължава да използва достиженията си отпреди 20- 30 години. Всчки приказки за "лошия" социализъм са ала бала. Въпроса беше как да се спре напредъка на тази държава. През 1917 й спретнха Октомврийска революция, а през 1990 0 криминална революция и я върнха с 30-40 години назад.30 000 милилиарда долара похарчи САЩ за да събори социализма и да предизвика материален и духовен срив (справка - 1992 г. изявление на Държавният секретар на САЩ Джеймс Бейкър).
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе нормално за военните да налагат нещо без да влагат мисъл. Във всички излседвания, където се намесят - след тях трева не расте.
23
1
 
3
 
! Отговори
Разочарован преди 13 години
Приятелю, американските товарни ракети от 1996 година летят с руски двигатели със "затворен цикъл". Шефа на НАСА в прав текст каза, че 30 години НАСА са вървяли в погрешна посока. От друга страна самите американци отново признават,че совалките, в този им вид, наложен от военните, са били най-голямата грешка в цялата им програма. Едно изстрелване на совалка струва полвин милиард долара (към 2000г.) което е 10-пъти повече от аналогична "стандартна" ракета.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Совалката е най-безмисленото нещо летяло в космоса!А програмата Constellation бе официално закрита минлата година!Сега чета че за тежката ракета трябвало още пари и време т.е. 2020 година най-вероятно!А "Орион", още се чудят какво да го правят, тъй като е строено нещо, но програмата вече закрита..