Zafer – луксозна ел. кола за $20 хил.

Турска компания удря конкуренцията с ниски цени
Обновена: 9 фев 2011 15:21 | 9 фев 2011 15:20,
139
Zafer – луксозна ел. кола за $20 хил.
Снимка:etox.com.tr

Макар и все още далеч от лидерите в бранша, турският автопроизводител Etox е готов да влезе мощно в челните редици на бизнеса с изцяло електрически автомобили.

За да застигнат конкуренцията, от компанията залагат на примамлива оферта.

Турците работят върху прототип на своята популярна суперлуксозна спортна кола Zafer, който ще работи само с електричество, а крайната му пазарна цена ще варира между 30 и 35 хиляди турски лири или около 20 хиляди долара.

А това е значително по-малка сума в сравнение с другите представители на подобен клас коли.

Електрическият Zafer ще хваща окото с дизайн и способността да изминава 250 километра без презареждане. Като за спортна кола обаче няма да има впечатляваща максимална скорост – едва 120 км/ч.

В крайна сметка реализацията на проекта все още е далеч от осъществяване. От Etox обясняват, че всичко зависи от държавата и възможността за отпускане на субсидии за стартиране на масовото производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още по темата: Etoxел колаZafer
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
10
 
6
 
! Отговори
обеснител II преди 13 години
Ел. турска кола , че биде произведена с тесла, мистрия и маламашка. Че е с ноого равни дувари и портити ша са иликтричничиски. Арна рабута да знаити, турска.
79
13
 
8
 
! Отговори
обеснител преди 13 години
Ел.турска кола, че се пали с чакмак! Па си е и турска дума. Аиде, аджали - лупайте минуси, *** по техничари нема да станете. Се че сте си анадолски ***!
78
2
 
2
 
! Отговори
Milano преди 13 години
Subsidii ima , i gi e imalo vinagi. V Milano we davat na taksimetrovite wiofiori po 1000 evro 3a 3kupuvane na nov avtomobil . 750 evro pri postaviane na uredba Gas- Metan.
77
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аве ти изобщо в час ли си?
76
3
 
31
 
! Отговори
ако уважавате ..... преди 13 години
себе си,спрете и не коментирайте,не се излагайте!За съжаление между Турция и България има разлика от земята до небето!Мъчно ,но факт,България остава безгласна буква в световната икономика!
75
2
 
21
 
! Отговори
do 75 преди 13 години
Abe vie za6to na vsi4ko kazvate 4erno,sled kato go vijdate 4e e bqlo ,breeh 4e zlobni *** bree
74
3
 
6
 
! Отговори
български циганин преди 13 години
На мен най-много ми харесват българските коли ,като изпия една по-студена и ми става онаа работа!
73
3
 
7
 
! Отговори
bo преди 13 години
Ami sled kato pove4e ot 30 godini pravjat koli i rezervni 4asti, normalno e da se probvat s podoben proekt. Samo 4e nadali 6te vidi bjala svetlina. I nie ako pravehme koli , 6tjahme da imame podobni meratzi....sled tolkova dalgo vreme v biznesa.
72
20
 
14
 
! Отговори
На дедо дедовия преди 13 години
Друг въпрос е качеството. Един познат си купи кола, нова от магазина. Плати си кеш, беше работил 20 г. в ЕС и се пенсионира. От София до тях около 250 км. път 2 аварии на колата. Върна се човека в София с хиляди разправии върна колата и си взе парите. Ока за се че тая кола е сглобена в Турция. После човека отиде в Италия и си купи колата от там, директно от магазин на ФИАТ. Докара си я на ход и си я кара вече втора година без проблеми. Та това е, турчин техник няма. Виж баклавата я могат.
71
2
 
12
 
! Отговори
турски циганин преди 13 години
бря,бря е таме у далечината се види мой апартмент дето живеем.
70
3
 
10
 
! Отговори
На дедо дедовия преди 13 години
Ясно ли ви е сега как стоят нещата. На БГ като държава и е забранено да субсидира и подпомага собствения си бизнес, икономика и т. н. Но за другите може, няма държава в ЕС освен БГ която да не подкрепя и субсидира под най различни форми собствения си бизнес. Интересното е, че същите тези кръгове дето нас ни пресират и забраняват държавната намеса не ги виждат а някъде и открито подпомагат точно обратното. После другите правели това или онова а ние не. Ами как да стане ?! ...
69
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тва отзаде на снимката е *** махала в Истанбул
68
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Турците откриват заводи.Бойко закрива заводи,но открива молове....Затова ние нямаме икономика и всичко е внос,външният дълг мина 56 милиарда.Скоро ще станем битер гърците и тогава ще трябва да продаваме държавата.
67
5
 
15
 
! Отговори
нееее! преди 13 години
Не дразнете българите с подобни новини!
66
8
 
8
 
! Отговори
гуньо преди 13 години
"От Etox обясняват, че всичко зависи от държавата и възможността за отпускане на субсидии за стартиране на масовото производство." Тия да не са от турското ДПС ??? Каква държава , какви субсидии ??? Много дразнещо е да чуеш от частен стопански субект, че чака субсидия от държавата.
65
1
 
8
 
! Отговори
някой преди 13 години
Това последното - го казах малко на майтап де. Да не вземе някой да се върже на снимката, защото в dnes.bg рядко публикуват снимка която е автентично свързана с новината. Няма да забравя статия за изпитание на нова балистична ракета от Северна Корея със снимка на ракета, на която беше знамето на Южна Корея.
64
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Електрокарите са измислени отдавна . Купетата, ходовата част ина колите също не са тайна вече. Електромоторите не са проблем. Проблем за сега са батерийте, но макар и бавно се усъваршенстват.
63
2
 
14
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: номер 59Тази инфраструктура зад колата, както спомена някой преди нас сигурно е въпросната "колиба" на турчина от Диарбекир.
62
6
 
10
 
! Отговори
turkinq преди 13 години
mehanik q vij etiketite na vsichko varhu tyeb ako e made in turkey plshvarli gi ise razhijday po onaq ti mirizlivka
61
0
 
15
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: номер 50А, като стана въпрос за Формула-1, със съжаление трябва да отбележа, че и в Турция си имат писта. Ние се пуйчихме миналата година че сме щели да правим такава писта близо до София, ама един журналист който е навътре в нещата като каза цената за поддръжката само колко е, всичките ми надежди увяхнаха :-(