Китай ще скачва модул и космически кораб

"Тянгун-1" с тегло около 8 тона ще остане две години в околоземна орбита
29 апр 2011 23:15,
15
Китай ще скачва модул и космически кораб

Тази година Китай ще направи опит за скачване между орбитален модул и безпилотен космически кораб, с което ще бъде отбелязан първият етап от построяването на китайска космическа станция, заяви китайският астронавт Ян Ливей, цитиран от Франс прес.

Той описа предстоящите етапи от китайската програма за пилотирани полети. Следващата ни цел е скачване между модула "Тянгун-1" ("Небесен дворец-1") и кораба "Шънчжоу-8" през второто шестмесечие на 2011 г., каза астронавтът.

"Тянгун-1" с тегло около 8 тона трябва да остане две години на околоземна орбита. През 2012 г. с него трябва да се скачат корабите "Шънчжоу-9" и "Шънчжоу-10" с астронавти на борда.

Около 2020 г. планираме да построим космическа станция, предназначена за продължително пребиваване, допълни Ян Ливей.

Тя ще включва централен модул, две лаборатории, товарен кораб и пилотиран кораб, съобщава в. "Чайна дейли", цитиран от БТА.

Цялата станция ще е с тегло едва 60 тона, при тегло от 137 тона за руската станция "Мир". Международната космическа станция пък е с тегло 419 тона.

Китай иска да работи в сътрудничество с други страни за мирното усвояване на Космоса, отбеляза Ливей.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кое е по-страшно, сделано в ссср или made in china.....
14
1
 
5
 
! Отговори
... преди 13 години
нищо чудно тая страна вади около 300 000 инженера всяка година...при положение че лидерите в космическите изследвания Америка и Русия ... вадят 80-90 хил.(САЩ) и Русия около 25 000...разликите са огромни...както икономически така и в космоса ще станат лидери неизбежно е...
13
0
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
tova samo *** moje da go misli,ako zemes da poprochetes malko,kitai nikoga ne e vodil zavoevatelna politika,a odbranitelna,.i,ako kitai ne se chuvstva zastrasen od USA,vaobste nikoi njama da chue za tjah.Tia gluposti deto sa v prostranstvoto,sa chista proba dezinformacia,s cel da oplyujat edna velika nacia,tova e nai starata darjava kojato saschtestvuva,sas zakoni,i t.n.
12
0
 
3
 
! Отговори
Kitaiska Pechka преди 13 години
E ha da vivim...
11
2
 
3
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 13 години
До#10Нищо чудно няма,при тяхната икономическа мощ не е проблем да съградят,т.е.вече са го сторили,и страховита военна мощ.Командувани от компартия-не знам за вас,съфорумници,но мен ме побиват тръпки!
10
4
 
7
 
! Отговори
jjv преди 13 години
Китайците се интересуват предимно от военното приложение на космическите изследвания.Всякакви приказки за сътрудничество за "мирното "усвояване на космоса,са прах в очите на хората!Те са се запътили да стават не трета,а първа военна сила,за да налагат на света комунистически те си безумия,под прикритието на "изчанчени капиталистически"промени в икономиката!?Милионери-контролирани от"ПАРТИЯТА"!?Хайде ,де!?Чушки в гроздето-манджа с грозде!!И тук някои(като БСП)искат да изкярат нещо от тях,но..ядец
9
0
 
7
 
! Отговори
Копират , копират... преди 13 години
Затова пък , ние не копираме . И топлата вода ни е оригинална . Ама друго , напоследък не правим .
8
4
 
4
 
! Отговори
лапнишаран преди 13 години
Има две причини, заради полетите до Луната. Едната е, че Лунната среда е с негостоприемен вид за човека, като организъм и втората са лунните същества, които са там и вероятно никак не са съгласни лудите зверове от Земята да дойдат и да разрушат и там? това се праведливо донякъде, според мен? то тука ни изпотрепаха и разрушиха и заробиха, пък лунатиците ли да се радват? те да не се балъци като нас? А и там няма НАТО да ги пази, а сами се пазят от луди мафиоти и панислямо-християнски завоеватели.
7
2
 
7
 
! Отговори
Газибарев преди 13 години
Знае ли човек, защо последните 30 години нема полети до Луната... Е я къде е... Колко са 400 000 километра? :)
6
1
 
12
 
! Отговори
лапнишаран преди 13 години
А пън кие, българите ще си правим пак избори и за президент и за правителство. ниес ме много по-умни от китайците. За 35 години, не можем да си направим един автомобил, една АЕЦ, кораб, но хотели, дворци, банкови сметки, избори, СПА-центрове, приватизации - колкото щеш? Китай много има да учи от нас за демокрацията и диктатурата, преплетени в едно цяло. Кой не ни яхна, той не ни го .... отзад? Сега е на ход за президент, а догодина за полупрезидент. сега сем на ниво полупроводници, а догодина ..
5
2
 
5
 
! Отговори
Светльо преди 13 години
Китайците трябва да престанат с техните скромни голове за прости космически станции, копия на руските. Напълно във възможностите им е да направят пилотирано облитане на Луната. Защо не го правят?
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И както се вижда от снимката и корабът и станцията са изкопирани от руските!Китайците в момента нямат собствени идеи и разработки!Копират чужди идеи, затова и никога няам да получат признанието което принципно биха получили при други обстоятелства!
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Китайците имат космическа програма още от времето на Мао, т.е. същото време по което и Америка и Русия.Но успяха да изстрелят човек едва преди 8 години, и досега имат само 2 такива полета!
2
1
 
8
 
! Отговори
Назад или напред , преди 13 години
китайците са на път да станат единствените , имащи възможност да си позволят това много скъпо удоволствие . В момента само руснаците имат летящи кораби до Международната станция .
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре дошли...40 години назад във времето.

Спонсорирани публикации