13-годишeн изобрети звънец срещу крадци

Уредът издава шум - все едно, че къщата е пълна с хора
8 юни 2011 10:38,
49
13-годишeн изобрети звънец срещу крадци
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

13-годишно момче изобрети остроумен звънец срещу крадци, съобщи  "Дейли мейл".

Уредът на външен вид е като тези, продавани в магазините, но издава шумове, все едно, че къщата е пълна с хора. Това би трябвало да откаже крадците от поредния им взлом. В устройството младият британски изобретател монтирал чип 3G.

Когато бъде задействан, той свързва мобилния телефон на собственика на дома и той може дистанционно да отговори на позвъняването, все едно, че си е вкъщи. В действителност може да се намира в офиса, на стотици километри разстояние, даже в друга държава.

Собственикът на апартамента може да попита, досущ като по домофон, кой го търси и по каква работа.

Остроумната система с вградена SIM карта може да имитира и да излъчва битови звуци, шум на пералня и прахосмукачка. Звънецът може да дава насоки на пощаджията къде да остави колетите или пратките.

Новият звънец се харесал на производителите и фирмата Commtel Innovate пусна в продажба 20 хиляди бройки срещу 40 британски лири бройката.

Друга компания също се готви да закупи и разпространи още 25 хиляди звънци. Това означава, че 13-годишният изобретател Лорънс Рук ще вкара в банковата си сметка около 280 хиляди евро до края на месеца.

С получените печалби британският Едисон смята да финансира висшето си образование.

Но част от парите ще отидат да си купи веднага видеоигри, които родителите дасега са му отказвали поради финансови съображения, информира БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: крадецзвънец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
4
 
! Отговори
ЕКО ТЕРОРИСТ преди 12 години
Ей ама то не е лесно да си ПРО-с
26
1
 
32
 
! Отговори
прогрес преди 12 години
24, "поредният безсмислен ***" всъщност се оказва доста смислен за създателя си - или 280 000 лири ти се струват глупаво и излишно нещо? така ами, къде-къде по-добре си е да на 35 да бачкаш в офис за 350 лева и да си убеден, че си по-умен от всичките американци, англичани, китайци и прочее накуп....
25
1
 
43
 
! Отговори
прогрес преди 12 години
едно скромно и заслужено "браво!" - той другото сам си го е осигурил. за публиката остава само да отчете успеха му, да се поучли, или да завижда и плюе - според умствения си капацитет. ако 13 годишен у нас изобрети нещо, то сигурно ще е уред, позволяващ му да повръща, без да спре да се налива с евтина водка, и едновременно с това да мята гьобек под трелите на Милко Калайджиев....
24
2
 
10
 
! Отговори
Станев преди 12 години
неуспоримо факт е, че човека го е изобретил, друг е въпросът, че устройството няма да бъде в никакъв случай ефективно, поради простата причина че в днешно време стилът и похватите на крадците не се опират до едно позвъняване на звънец.... иначе методът, с който момчето е решило да постигне желанието си да си има собствена видео игра, е похвален.
23
4
 
13
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
Ъъъъъ в млад конструктор преди години има такова и секви други трикове. Помня даже че самото GSM беше 2 вида в зависимост от буксата и струваше 40-50 лв. Останалите части бяха евтини. А аз самия преди 2 години щях такова да правя за къщата на родителите ми но измислихме таймера с луминицентната лампа. Крадците все пак идват през ноща.Другия месец може и тва да "изобрети"
22
0
 
28
 
! Отговори
yaro преди 12 години
браво на момчето,много практично и полезно изобретение,гениалните неща в повечето пъти са много простички неща...дано по бързо да навлезе и на българския пазар..
21
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гениалните неща, обикновенно са много прости! Супер! Важното е, че пръв се е сетил! Браво!
20
1
 
69
 
! Отговори
fen преди 12 години
пък моят комшия като отиде командировка, от тях жена му издава странни звуци и така пази апартамента от крадци.имам подозрения че понякога вика и "приател" да издават звуци двамата
19
26
 
0
 
! Отговори
, преди 12 години
basi i typia zvynec,osobeno ako govori mangofski
18
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
като си нямат чалготеки,седнало детето в къщи и измислило нещо умно. браво на юнака!
17
2
 
23
 
! Отговори
Discovery преди 12 години
До 15:Ти, ако имаше 280 000 евро изобщо нямаше да си правиш труда да коментираш, така че съм съгласен със номер 12. А номер 6 се е изразил много точно... Не ми се коментира, по тая до болка позната тема...Успеха е в развитието и в нищо друго... Браво на момчето...
16
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя па ще си купува видеоигри. Да е яувал за замунда.нет?
15
21
 
8
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
Истината е че ти си смучеш пръста, дали аз имам 280 000 евро ти си последният човек който знае. Просто ти си от хората които като чуят че нещо е направено извън България значи е най-великото, независимо че всъщност това вече е измислено тук. Ха сега си прибери езика дето облиза западните *** и подай дупе :)
14
10
 
8
 
! Отговори
an преди 12 години
KAKVI ZVANCI KAKVI 5 LEVA. IMA TAKAVA ALARMA ZA VRATITE I PROZORCITE, 4E NA KRADCITE 6TE IM ISKO4AT O4ITE. VSI4KI VARATI I PROZORCI SA VARZANI KAM VISOKO 4ESTOTEN TOK, KOITO NE MOJE DA TE UBIE, NO MOJE TAKA DA TE DRUSNE 4E NA KRADECA 6TE MU SE VIDQT ZVEZDI PO SRED BQL DEN.
13
3
 
30
 
! Отговори
БГ преди 12 години
Истината е, че и в България се лучват хубави неща, че и в България има умни и нахдчиви хора, които създават различни и интересни неща. Масово медийте обаче в лицето на БТВ, а в случая и Днес.бг ни спестяват положителното за сметка на това колко човека са умрели днес и по какъв начин, а в другите държави всичко е наред, те са по-умни и по-добри. Не сме толкова изпаднала или глупава нация дори напротив, нека да имаме малко повече вяра в себе си.
12
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
10-ти може и да не е най-умното изобретение на лапето има 280 000 евро в сметката си а ти само среден пръст в устата. Тъй, че продължавай да си смучеш палеца и простотиите.
11
1
 
24
 
! Отговори
Бай Хой преди 12 години
От това безпорно умно дене след време ще стане виден британски учЕн!
10
24
 
9
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Само дето домофон който да те набира на мобилният телефон отдавна е изобретено и се предлага от някои от фирмите които се занимават с домофонни ситеми в България. Не бих го определил като голямо изобретение.
9
1
 
35
 
! Отговори
... преди 12 години
Харесва ми мотивацията му ... "След като не може родителите ми да си позволят да ми купшят ХХХХХ (каквото и да е), време е да измисля как да препечеля сам" .... Нашия жалостив народ винаги чака някои да му даде, да му каже какво да прави... това е разликата между българина и европееца...
8
0
 
42
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Браво на момчето!Има и такива будни и умни деца!На 13 години и вече богат!Успехи и занапред!

Спонсорирани публикации