Skype уволнява наред

Компанията не иска да плаща дивиденти
20 юни 2011 15:26,
83
Skype уволнява наред
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Предвид предстоящата сделка за придобиване на собственост върху Skype Technologies SA от страна на Microsoft, от компанията за безплатни онлайн разговори вече действат по подсигуряването на максимална печалба.

В тази връзка са уволнени редица високопоставени служители, в това число вицепрезидентите Дейвид Гурле, Кристофър Дийн, Ръс Шоу и Дон Албърт.

Целта на скоростното отстраняване е да се избегнат плащания на солидни бонуси след продажбата на компанията срещу договорените 8,5 млрд. долара. Процедурата по масови уволнения е в ход от няколко седмици, но се пази в тайна.

Още по темата

От Skype коментираха лаконично: „Промените в мениджмънта са част от скорошно вътрешно преструктуриране”. Но по всичко личи става въпрос за ограничаване на парите, които би трябвало да отидат по джобовете на ръководните кадри след финализирането на продажбата. 

Skype е основан през 2003 година от Никлас Зенстрьом и Януш Фрийс. Впоследствие те продават компанията на Ebay срещу 2,6 млрд долара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: Skype
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
2
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Испанец зле си. В България са отраснали роителите ти. Нищо че беше бай Тошово време можеше да се живее.По онова време испанците бяха по бедни от *** в България. Евросъюза който НЕ ИСПАНСККО ОТКРИТИЕ ги пооправи защото са католици. В тяхата история също има един такъв период от триста години като нашия периодот петстотин.
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв президент си, ако могат да те уволнят ей така... Изобщо кой ги уволнява?
78
1
 
7
 
! Отговори
Марто преди 12 години
Искам да кажа, че и аз съм бил емигрант, но никога не ме е било срам, че съм Българин. Нито от Христо Ботев, Васил Левски, Кирил и Методий, Иван Вазов и т.н. Разбрали бе 24годишно испанче глупаво, какво си мислиш, че аз не пиша програми ли ?Чети историята и се гордей с произхода си, и се моли да не те види някой истински българин, защото ще ти скъса ...
77
2
 
3
 
! Отговори
Do american dream преди 12 години
Колкото и пари да получаваш и да зяпаш каньоните и езерата на щатите, ако си с шкембе и сдухан какво ни пука на нас. И като си толкова щастлив защо влизаш тук да се хвалиш пред нас неудачниците. Колко тоалетни и офиси изми на 2-рата си работа. Американците са най тъпите хора, щом ме убеждават че трябва да работя по 14 часа и това е било добре.Живота в щатите е скапан и това го знае всеки който е живял там.Затова и сте нещастни и плюете по родината си.
76
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоз испанеца, добре ви го казва!Значи смятай, щом с две изказвания, накара един тон льольолвци да ръсят слюнки!Значи добре ви жегна, точно в болното място!А така боли, само когато някой каже истината, и естествено следва ответната реакция на мишата тълпа!
75
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Турция завладя България в онлайн играта Ерепублик ! Елате и помогнете на съпротивата ! - ***/erepublik-registartion
74
1
 
2
 
! Отговори
Испанец бил преди 12 години
Така нареченият испанец момче жалко,че си толкова слабоумно момче да българин съм да обичам си родината не-държавата,а родината.Ако като малък си бил малко по-умен ще да знаеш пра-родителите ни какво са направили за да жибеем точно тук на тази земя,но ови ограничен до Васил Левски сигурно.Родината ни не е създадена 681-а а много преди това просто тогава я признават за сила която е била много силна.Няма да те мъча ти си испанец вече.Дано децата ти след време да те питат от къде си ЕМИГРАНТ!
73
1
 
0
 
! Отговори
Скипар преди 12 години
Не знам дали са почнали да уволняват, ама днес па се оака, няма логване от сутринта... Май ще го преработват на уинскай месинджър... хахахах!!!
72
1
 
3
 
! Отговори
Sid преди 12 години
Ало Испанеца и нас ни е срам,че в Бг си се родил ,жалко продажно псе.Работи си взимай си парите,пожелавам ти всичките за лекарства да ти ходят.Млад си и теб ще те учука живота,явно не си поживял от стоене пред компютъра.Явно представата ти за добро прекарване е там където е и работата ти - отново пред компютъра.Забавлявай се в твоя си виртуален свят,но ни остави ,не ни занимавай с твоите глупости.То е ясно,че имаш нужда от помощ,да ти ,а не ние.
71
0
 
6
 
! Отговори
До Испанеца преди 12 години
Приятелю, уверявам те, че и нас ни е срам, че си се родил в България. Ако може и в Испания навсякъде да казваш, че си испанец - цена няма да имаш. Цял живот по 3000$ ти пожелавам, само казвай, че си испанец ;)
70
3
 
0
 
! Отговори
Don Antonio преди 12 години
Tam 24 godishniqt ispanec. Tronco ako ti vzima6 3 mil vseki den v Almudena da mqta6 10c za da ti svetne krucica (tova mvesto sv6t). V4era na moi poznat mu kazaxa zaplatka(nomina) 800? neto 12 pati (pagas). Ti mai4e ne6to si 4ul kak be6e predi 5-6 godini. Da po tova vreme se pla6taxa okolo 5-6 xilqdi, no v momenta v ESpana 1500? e ciffffra zaplata. Priqtelqt mi e na 27 godini i raboti v INTERMONEY (nai stariqt broker v Espana) 1100? neto....Taka 4e por favor spri da drazni6 naroda.Adios
69
1
 
20
 
! Отговори
беден, но щастлив преди 12 години
Емигрантите, които пишат по бг форуми само доказват, че щастието не е в парите. Много българи в чужбина изкарват добри пари и пак не са щастливи. За човек, който се ръководи само от материалните си потребности, добрата заплата е решение. Но живота не е само къща, кола, телефон, мола. Жалко че много хора не го разбират.
68
1
 
6
 
! Отговори
Терминатор преди 12 години
Интересно ми е как програмка от 10 мгб като Скайп взима около 100 мб рам памет на компа??? Очевидно Скайп използва ресурсите на всички свои абонати за някакви си цели и рано или късно Скайп ще се превърне в Скайнет, помнете ми думата.
67
2
 
8
 
! Отговори
staniмир преди 12 години
Знаете ли .....инсталирайки Скайп, вие : Приемате политиката на Скайп, че може да използва ресурсите ви като: твърд диск, достъпа до Интернет, процесорна мощ за нуждите на Скайп услугите. може да се използва компютъра ви като концентратор/хъб (като сървър) за да се употребява от други: От време на време вашият комп. може да се превърне в Супервъзел... Това може да включва възможност вашия комптюър да подпомага анонимно (!!! как става анонимно в IP пространството) и сигурно (особено сигурно) способностите за комуникации между други потребители на Скайп софтуер.Така ,че не си мислете че ви е безплатно-плащате си и още как!И още.."софтуера(скайпа) да използва процесора и достъпа ви до мрежата за краен брой функции" и т.н.
66
0
 
7
 
! Отговори
g преди 12 години
Така става, когато семейство Aдамс поеме контрола над нещо. Я го вижте чичо Фестър на снимката колко е доволен.
65
2
 
6
 
! Отговори
Do Ko40 преди 12 години
В Испания безработицата е много висока - факт. Но заплатите, които написах са съвсем реални. За държавните служители е 100% заплатата такава. Но да станеш такъв там е доста трудно и системата за оценка и повишения е доста по-тегава от нашата.Съответно има и мн. ограничения за тези хора. А за нашата заплата, тя не зависи от ЕС, а от нашето си производство. Като ни е малък БВП, няма как да има заплати. Бг не произвежда продукт, а само услуги.
64
2
 
3
 
! Отговори
dev преди 12 години
Скайп са супер зле
63
3
 
4
 
! Отговори
ciganina преди 12 години
nerazbrax za kakvo stava duma no predi 2 godini izbiagah ot ispania biax tam 5 godini i firma otkrix i zatanax ako gi niama kofite za iadene bulgarite ste umrat ot glad vispania tova e darzava s 80%PEDERASI I LIZBIIKI I 100%*** NATURA NEMI XVALETE ISPANIA TAM PARI NIAMA
62
0
 
8
 
! Отговори
ко40 от село преди 12 години
ами това го е яд човека, как взема в испания 3000 евро с 5 часа сиеста, а у нас за същото 300 лева. може ли да ми се обясняват за 270 лв мин заплата, няма такава дума в световният речник да го опиша това, пета година в ЕС 270 лв заплата
61
1
 
6
 
! Отговори
bili преди 12 години
a be kakvo bilnuvate az sim v germania i imam firma toest sam rabotya za sebe si izkarvam mejdu 3000 i 3500 no kato platis osigurovki danici cisto 1600 i 1800 kakvi 3 i 5 bona be momceta ya slezte na zemyata