По Explorer-а ще ги познаете

Ползвателите на браузъра били по-глупави, твърди проучване
Обновена: 29 юли 2011 16:20 | 29 юли 2011 15:47,
136
По Explorer-а ще ги познаете
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Компанията Aptiquant проведе интересно проучване сред 100 хиляди онлайн потребители, съобщава businessinsider.com.

Всички анкетирани попълнили тест за интелигентност, а резултатите били сортирани в зависимост от това какъв браузър за достъп до интернет използват.

Оказва, че тези, които разчитат на най-разпространения Internet Explorer имат по-слаби общи резултати (под 100) в сравнение с предпочитащите Chrome, Firefox, Safari и Opera (с най-висок общ коефициент – 125).

Данните изненадват, като се има предвид, че преди 5 години Internet Explorer се радваше на най-умните потребители, посочва businessinsider.com.

От онлайн изданието дават и предположения защо се е стигнало до рязката промяна.

IE е инсталиран 2 пъти повече в сравнение, с който и да е друг браузър. А големият брой потребители спомага за спада на общия коефициент на интелигентност.

Освен това Internet Explorer е браузър по подразбиране за 95% от хората, които не знаят как да си инсталират друг клиент за достъп до интернет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
0
 
! Отговори
az преди 12 години
По принцип не трябват чак 15 години за да затъпееш с експлоръра. Освен ако вече не си.
108
5
 
6
 
! Отговори
nabludatel преди 12 години
Давам един глас за Операта - просто е най-смислено направена, но Explorer-a особено последните версий е повече от приличен. И за 15 години почти ежедневно ползване никога не ми е създал ядове, незнам какъв ви е проблема с него.
107
6
 
7
 
! Отговори
nabludatel преди 12 години
Аз го ползвам Explorer-a от 15-на години и така адски съм затъпял вече, че чак немога да се трая сам! Ако вярвах на *** статии и още по-*** "новаторски" коментари отдолу трябва май сериозно да се притесня.Да ама не!По вашата логика човек трябва да е много *** да прави секс със жена както е по default, къде къде по-добре е да си гей - новаторско е, а трябва и доста повече акъл да се сетиш а?
106
1
 
7
 
! Отговори
uladislau преди 12 години
аз пък ползвам Опера за кеф а мозила за работа
105
5
 
1
 
! Отговори
MURDOC преди 12 години
Е как личи скритата реклама на Chrome и Firefox и др ... Не знам дали съм по -умен щом не ползвам Explorer обаче е вярно че по бъгава работа от него няма ползвам съм го една седмица и си инсталирах лисицата за онова време си беше върхът . Сега съм с Гугъла и летя ....
104
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хромираните мозиладжии много ми приличат на опозицията у нас.... Хем некадърни, хем с претенции срещу по-добрите от тях! Кума Лиса може да е хитра, ама Кумчо Вълчо може да й цепне кожухчето по всяко време ;)
103
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо да си инсталирам друг браузър, като Експлорера ми върши идеална работа? Супер си е! Не знам какво не му харесвате, но който не го кефи, може да си го смени. Ползвайте си каквото си искате, само не ми казвайте на мен какво да ползвам!
102
1
 
10
 
! Отговори
до 104 преди 12 години
Да, но е критерий за .... интелигентност.
101
3
 
42
 
! Отговори
Internet Explorer преди 12 години
Коефициентът на интелигентност съвсем не е критерий за щастие ;)
100
8
 
7
 
! Отговори
който и да е преди 12 години
По-глупав извод от този скоро не съм чувала!
99
3
 
22
 
! Отговори
Пиерета Ц. от завода преди 12 години
Естествено, че хората, които ползват различен браузер от IE са по- умни. все пак, за да използваш нещо различно от това, което ти идва наготово трябва да имаш мозък, за да достигнеш до извода, че ти трябва нещо друго и още малко мозък, за да разбереш какво точно е то.
98
12
 
10
 
! Отговори
tulski преди 12 години
Този коментар е написан с помощта на Google Chrome.
97
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моето независимо изследване показва, че идиотските браузъри, за които се карате са продукт на крайно идиотския Windows. Нема Windows-нема проблеми.
96
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Друго независимо изследване показва, че 99 % от коментиращите в този така приятен сайт за забавление ползват с гордост продукта на майкрософт.
95
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според всички Вас кой е най-добрия браузер ???
94
3
 
6
 
! Отговори
До 79 преди 12 години
За Мозилата съм съгласен, но Тъндърбърд да тъпче Outlook... объркал си се нещо. Това, че ти и двама трима познати го ползвате, не означава нищо!
93
2
 
12
 
! Отговори
До 93 преди 12 години
Щом *** като 93-ти намират поле за изява в такива теми,не ми се мисли,на къде сме се запътили...*** и в тази тема ли взе да храни хората?кой знае каква пуберска *** си ,никой не те *** за слива и си изливаш мозъчните фекалии тук...
92
6
 
8
 
! Отговори
До 93 преди 12 години
А ти избра ли какво да ползваш,лубрикант или вазелин?Тутманик
91
4
 
8
 
! Отговори
до 93 преди 12 години
Много ги разбираш нещата явно... ***!
90
30
 
10
 
! Отговори
аззз преди 12 години
Който използва IE6 е гей, който използва IE7 е ***, който използва IE8 е ку*ва, който използва IE9 е травестит. Изберете какво да използвате, ***!