Apple постигна забрана на Samsung Galaxy в ЕС

По неясни засега причини Холандия е изключена от ограничението
Обновена: 10 авг 2011 10:18 | 10 авг 2011 10:18,
174
Apple постигна забрана на Samsung Galaxy в ЕС
Снимка: Reuters

Корейският концерн за потребителска електроника Samsung няма право да продава своя таблет Galaxy в Европейския съюз (ЕС), предаде Ройтерс.

Решението е на съд в Дюселдорф и бе оповестено от представители на Apple и Samsung. Забраната е във връзка със сигнал на американската компания за нарушаване на права за интелектуална собственост, свързани с iPad.

Забраната важи за територията на целия ЕС с изключение на Холандия и е в съответствие с паневропейското право, което позволява издаването на подобни разпореждания. Към момента остава неясно защо Холандия е изключена от забраната.

Засега съдията, който е отсъдил в полза на Apple, се е съгласил, че последният таблет на Samsung нарушава повече от един патент на американците и е копирал елементи на iPad 2.

Корейската компания вече обжалва, но докато се чака новото решение (около 4 седмици), Samsung ще трябва да прекрати продажбата на таблета и ще претърпи огромни загуби.

Силният азиатски концерн искаше да прекрати доминацията на таблета iPad на Apple именно с модела Galaxy, а новият модел Galaxy 10.1 бе представен в Европа едва наскоро.

Двата концерна от година се обвиняват взаимно в нарушаване на патенти. Преди седмица заради подобно съдебно решение Samsung трябваше да прекрати продажбата на Galaxy в Австралия.

След като Apple подаде преди четири седмици жалба в Международната търговска комисия (ITC) на САЩ за забрана на продажбата на няколко устройства на Samsung, през миналата седмица комисията започна разследване, което се простира както върху таблети, така и върху смартфони. Чрез ITC щатската компания иска да забрани вноса на повечето важни устройства на Samsung в САЩ.

Спорът между двете компании ескалира през април, когато Apple заведе дело в Сан Хосе срещу Samsung, жалвайки се, че южнокорейският концерн е копирал дизайна на нейните мобилни устройства, а корейският концерн отвърна с подобен, като междувременно те спорят пред различни инстанции в различни щати.

Още технологични новини в Investor.bg

Историята се усложнява и от факта, че Samsung е сред най-важните доставчици на Apple и произвежда чипове, които Apple влага в доста от технологичните си устройства. През миналата година американците поръчаха на Samsung части на стойност 5,7 млрд. долара и така се превърнаха в най-големия клиент на южнокорейския концерн.

Същевременно става дума и за война между производители, ползващи различни платформи за мобилна телефония - Samsung е водещ производител на смартфони и таблети, ползващи операционната система на Google Android.

През първата половина на годината Apple успя да продаде в целия свят около 14 млн. устройства iPad. Анализатори прогнозираха за конкурента му от Корея годишни продажби от 7,5 млн. броя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: appleipad 2Samsung Galaxy
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
4
 
5
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 131: Не само линукс, целият свят се ориентира къъм open-source (че даже и щатският Department of Defense). Това е бъдещето, closed-source платформите като Уиндоус рано или късно ще умрат.
129
0
 
3
 
! Отговори
crus преди 12 години
129 ...а има ли нещо което не се прави в китай , корея :)))
128
4
 
2
 
! Отговори
иво преди 12 години
До 126 Превзеха, но нали се сещаш, че може да е временно явление. Хората искат безплатно, надеждно и лесно за обслужване. Линукс работят в тази насока, и ако уин 8 е поредният гаф, като вистата... сещай се. Доста администрации в Европа минават на Линукс и такава е тенценцията.
127
3
 
1
 
! Отговори
Ангел преди 12 години
А ти естествено си "пробвал" iPad, че така набързо го оцени, че не става :)))
126
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре бе, кое му е толкова скъпото на Епъл? Преди сменях телефони един-два пъти годишно по какви ли не причини. А все взимах висок клас устройства. Айфон си взех преди 4 (!!!) години и го смених с новия чак сега, а и продължава да бачка перфектно.Същото беше и с РС-тата, сглобявах, видеокарти, хиляди левове годишно за ъпгрейди.. Преди 1.5г си взех 27" iMac и не е мръднал ! А за дизайн и естетика изобщо няма какво да кажа, китайските и корейски са рагедия, материалите са ужас..Скъпо?
125
1
 
6
 
! Отговори
Ивчо преди 12 години
От цялата работа разбрах само, че тука има някъв тип дето е селскостопански производител, занимаващ се главно с грозде, но има амбиции и за нещо повече :D
124
2
 
6
 
! Отговори
nikola преди 12 години
еми като са най добрите, защо съдят самсунг, трябва да направят кръгъл таблет за да не ги копират ли ?
123
0
 
3
 
! Отговори
Alex преди 12 години
124, шарените линукси ги пуснаха 2002ра (примрно) и пак бяха мега неразбираеми за масовия потребител.Помня как четях некви книги за дебиън, ред хет и незнам си коя версия още и в общи линии бързо се ориентирах...само дето Уиндоус вече беше превзел пазара.
122
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само до преди година предсказваха, че Нокия ще устиска до 2013 или 15, после иШит ще догонят после Андроид. Оказа се, че само година по-късно никой не си спомня, че Нокия правят "умни телефони", а само евтини дръвца, а иШит е догонващ с постоянно намаляващ дял. Естествено печалбите на нахапаните ябълки е до небесата, щото "умните" им потребители плащат със страшна сила и по много.
121
1
 
7
 
! Отговори
Иво преди 12 години
До 98 Ами то има доста шарени дистрибуции на линукс, които са доста лесни за обикновенния потребител. Не си мисли, че линукс е само команди в черния прозорец.:)))
120
0
 
6
 
! Отговори
Alex преди 12 години
Инкогнито, както се казва на чист български език- анджък :)а и в днешно време какво значи "най-добро"???това което е добро за един, за 10 други не е добро...или днес си най-добър ама утре, вече има нещо по-добро :)та такива ми ти работи....
119
2
 
3
 
! Отговори
crus преди 12 години
120 нещо смислено имаш ли да казваш ? форумен *** ..както казах не ме занимавай повече със себе си ...
118
2
 
8
 
! Отговори
mao_dze_dun преди 12 години
До 115: Само, ако приемем, че Епъл имат патент за правоъгълната форма. или може би трябва да ги правят кръгли, за да не кажете, че ги копират :Х
117
4
 
3
 
! Отговори
до crus преди 12 години
Както вече казах - не ми давай тон, момче. Какъв "културен образователен спор" водиш пък ти точно? Липсва ти каквато и да било информация относно исторически факти (пак подчертавам), тръгнал да ми пише глупости по новинарските коментари. Точно заради фалшиви интелектуалци като теб, масата се подвежда с много грешни "изводи". Точно такива като теб наричам *** и винаги ще ги наричам така, защото има резон ;) А ти защо се обиждаш, след като уж не си?Гроздето е много кисело, нали?
116
1
 
5
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 117: Значи казваме едно и също нещо: мобилните устройства на Apple не са най-доброто, но все пак са на светлинни години от по-голяма част от конкуренцията. (:
115
1
 
8
 
! Отговори
Alex преди 12 години
Инкогнито, също така....WV Golf и Toyota Corolla са двата най продавани автомобила в историята на автомобилната индустрия. Това прави ли ги най- добрите в света?Не разбира се :)просто са приличен продукт, на достъпна цена и са задоволяват нуждите на потребителите.Също както епъл :)
114
0
 
4
 
! Отговори
Alex преди 12 години
Инкогнито, понеже се включи леко по-късно в темата, аз никъде не съм казвал че епил, айфон или квото и да е, е супер, мега, най-добро.Както казах по-рано имам айфон и директно мога да изброя една купчина глупости дето не ме кефят.Уиндоус е популярен защото е сравнително лесен и 90те години няма конкуиренция....плюс експанзивна политика :)Епъл- слаба конкуренция на ипад и айфон в началните години, юзър френдли продукти с прилично качество и ...експанзивна политика :)
113
1
 
5
 
! Отговори
crus преди 12 години
за МП3 плеарите Audio Highway Listen UpAudio Highway's Listen Up player, winner of an Innovations Award at the Consumer Electronics Show in Jan. 1997.The world's firstpany to announce a portable MP3 player and the attendant system for uploading MP3 audio content to a personalputer and then downloading it onto a personal MP3 player was Audio Highway. Under the direction of founder and CEO, Nathan Schulhof, Audio Highway announced its Listen Up player on September 23, 1996,[5] won an
112
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахах смях! Е то е очевадно, че самсунг и кой ли още не копират дизайните на епъл, за какво споеим изобщо
111
1
 
1
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
Дo 109: Е, то по-голямата част от smarthone потребителите ползват и продукти на Apple, при все че са "по-слаби" от конкуренцията. Просто хората си свикват с нещо и си го ползват без значение колко логични доводи им показваш, опитвайки да ги убедиш, че има и по-добри продукти на пазара. Windows "sucks", но хората го ползват поради незнайно какви причини. Ipad/iphone "***", но хората ги ползват поради незнайно какви причини (забележи как не намесван настолните и мобилните компютри на Apple) ;)