Samsung иска глобална забрана на новия iPhone 4S

Подозират Apple в незаконно ползване на технологии на Samsung
5 окт 2011 11:26, Елка Василева
94
Samsung иска глобална забрана на новия iPhone 4S
Снимка: Reuters

Южнокорейският концерн Samsung Electronics планира да действа за глобална забрана върху продажбите на новия модел iPhone 4S, представен снощи от американския му конкурент Apple, твърди в. "Чосун илбо“, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Възнамеряваме да се обърнем към съда и да се забрани продажбата на новия смартфон", посочи представител на Samsung пред южнокорейското издание.

Още по темата
5 окт 2011 08:17
71

Той добави, че концернът подозира Apple в незаконно използване на технологии на Samsung в новия модел на смартфона и планира да бъде направена експертна оценка.

Напоследък обемът на продажби на Samsung стремително расте и южнокорейците се превърнаха в основен конкурент на Apple на световния пазар на смартфони.

Отношенията между двете компании се изостриха, след като те внесоха една срещу друга искове с обвинения в кражби на технологии и плагиатство, което доведе до забрана на продажбата на южнокорейския таблет в Германия.

Сега компаниите водят няколко паралелни съдебни дела в различни съдилища по света. В края на септември един от вицепрезидентите на Samsung заяви, че концернът възнамерява да обяви "тотална война" на американския си конкурент, отбелязва БТА.

Снощи Apple представи новия си iPhone 4S, който е подобрена версия на четвъртото поколение от мултифункционалния телефон на компанията, с по-мощен процесор и нова система гласови команди, предаде Франс прес.

Анализаторите са разочаровани, че компанията не е представила iPhone 5 (смартфон от пето поколение) с още повече подобрения.

При представянето вчера котировките на акциите на Apple потънаха с 3,7 процента в началото на търговията, след това обаче котировките започнаха да растат и достигнаха 372,5 долара за акция. За цялата сесия спадът на котировките на Apple бе 0,6 процента (2,1 долара), посочва ИТАР-ТАСС, като цитира данни на агенция Блумбърг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: SamsungappleiPhone 4S
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
3
 
! Отговори
До 44 преди 12 години
Я мръж обратно да си пишеш домашното. Youtube е html5 съвместим от сигурно 2 години. Флаш се пази за обратна съвместимост, е за такива като теб с морално остарели компютри и кобилни устройства.
48
3
 
5
 
! Отговори
ТЕХНОЛОГ преди 12 години
...рлих още толкова за ремонт6.Нетбук асус - на 4 месеца е и вече се появяват черти на дисплея7. американския ми Дел работи вече 5та година безотказно8.турска пералня беко 6 месеца работи и изгоря мотора9. върнах си се пак на немската миеле - 20 годишна, ама не се нуждае от ремонт вече 20 години (сменял съм само дреболиите - уплътнения и една пружина за барабана)10. телевозор ЛГ- 3 години и го изхвърлих, щото ремонат ми бе мн скъп11. стерео уредба шарп(произведена е в япония)-дефект сл.6 г
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Samsung e nai-dobroto koeto moje da sashtestvuva kato smartphone,sravnete samo Samsung Omnia 7s i phona i shte vidite kva razlika ima,a s novia *** update ,ne stava nikvo sravnenie veche.Omniata struva 200? a i phona 600?.Plus tova znaete che I phone izpolzvat chasti na samsung.Do 1-2 godini pazara shte im prinadleji...
46
0
 
4
 
! Отговори
koko преди 12 години
фон мон... айди де..иде бойкофон.
45
4
 
1
 
! Отговори
ТЕХНОЛОГ преди 12 години
Аз искам да ви разкажа малко за досега си с техниката. Ейпъл не съм си купувал досега, защото съм глупав естествено. Ще разберете защо съм притивник на далечноизточните стоки:1.Първият ми телефон бе шведски ЕРиксон - 5 години2.Финладска нокиа - 6600 - 4 години (още работи между другото)3.после китайски сони ериксон-1 година и след ежеседмични дефекти го смених при оператора за4.унгарска нокиа даде дефект след 1,5 год.5. имам 2 лаптопа: Гигабит, В961у или нещо такова - дефект на 6я месец хвъ
44
1
 
6
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Пичове няма как Епъл да измисля всяка година революции, колкото и да ни се иска :)
43
3
 
4
 
! Отговори
IT преди 12 години
Това ли е новото? Че то същото като предишното! :-)) SAMSUNG GALAXY S2 и бъдещият WIndows Phone от това ли щяха да бъдат застрашени?!?! Смех! :-D :-D
42
3
 
3
 
! Отговори
redordead преди 12 години
то понеже ютюб са нещастници затова и те позлват флаш...
41
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки, който Iphone мисли, че другите го мразят и му завиждат. Сигурно му завиждат и за анцуга Adidass, Голф 3ката с лети джанти и сребърният ланец, изкаран върху *** от чалга и кебапчета тениска. Никой не завижда на хората с Iphone, просто ги съжаляваме. Само в България има простаци, които дават по 2 бона за телефон, който в чужбина струва няколко пъти по-малко!
40
0
 
9
 
! Отговори
до 24 преди 12 години
Пич, стига избива комплекси :) Виж сайта на Мтел: iPhone 4 16GB, М-Tel SURF NO LIMIT M: В кеш е 999лв., на същият план Samsung Galaxy S II в кеш е 919лв. - същата цена. Така ще стига сте избирали комплекси и да се правите на гъзарчета и да говорите глупости за кисело грозде. А тези 80лв. разлика са нищо при 1000лв. Всеки си има предпочитания. Имам и iPhone и Android и кво..гъзар ли съм? iPhone не ми допада, стои за тестове на приложения, а си ползвам Андроид-а. Други предпочитат iPhone :)
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имам всичко на епъл буквално и очаквах тази премиера, но честно казано съм доста разочарован.More of the same.Това е губещ ход, определено. Трябваше да покажат нещо наистина революционно ново, а не междинка, каквито са S версиите.
38
2
 
5
 
! Отговори
До 8 преди 12 години
Бенчмарк знаеш ли какво е? Виж тестовете правени с Iphone 4 и примерно Samsung Galaxy S2. Освен това прочети сравнения на iOS и Android за да разбереш колко по-функционален е Android. Повече няма какво да се обяснявам. Както казах Iphone е само за гъзарийката.
37
0
 
2
 
! Отговори
до 15 преди 12 години
А тук в Испания с най-скъпите оферти ти го дават безплатно. И не само Айфон, ами и останалите. Иначе със средна по цена оферта на договор ти го дават за 100 евра. Но тук има нещо друго. Под средна разбирай 30-35 евро месечна със стотина минути ;)
36
1
 
5
 
! Отговори
до 35 преди 12 години
Човекът казва, че не е богат, а ти четеш като *** читанка :-)) Предполага се, че човек с автомобил за 45 хиляди е човек от средната класа, макар че според мен човек с подобен автомобил може да се сметне за богат, като се има предвид кошниците, които се движдат по пътищата ни! Очевидно обаче човека не е *** с Айфон, който се вози в трамвай, живее под наем в Овча купел и се мисли за тарикат!
35
13
 
6
 
! Отговори
feww преди 12 години
Според мен всички, които плюят тук по ифона, просто нямат такъв :) Не се обиждайте, ама си е така!НЯМА недоволен юзер на айфон...
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Flash-ът умира?!?! Да, тук очевидно пишат само селски простаци, които си нямат ни най-малко понятие от техника и софтуер! Интересно колко от защитниците на Iphone имат Mac?!?! Сигурно един на хиляда! Защо ползвате "тъпите" Windows-и, нали сте тарикати?!?! :-)))
33
4
 
2
 
! Отговори
До 32 преди 12 години
С авточобил за 20к евро се имаш за богат????Боже, боже.. да се смея ли, да плача..
32
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига с тази липса на Flash, не разбрахте ли, че флашът умира с пълна сила, всички големи сайтове вече работят с HTML 5, който прави флашът напълно излишен.Българските селски сайтове стил вбокс естествено не са хтмл5, защото са билднати на основата на опенсорс от преди 8 години.
31
4
 
11
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Карам автомобил за 45 хиляди и пак не се смятам за достатъчно богат, за да си купя телефон за 2000 лева! Една NOKIA 6303 ми върши перфектна работа, а и не трябва да я зареждам всеки ден като бунак с риск да пропусна някое важно обаждане. Телефоните все пак са за разговори, но ако случайно искам да прочета новините или спорта пак мога да свърша това с Nokia-та, която струва 200 лева.
30
1
 
11
 
! Отговори
24 преди 12 години
24, Селтик, и кой ти каза, че трябва да си богат за да си купиш епълски тел? Това не е Ферари, бе мен :) Май не знаеш какво значи богат човек :)