Ричард Брансън откри космодрум на Virgin Galactic

$200 000, за да хвърлиш едно око на Земята отгоре
Обновена: 18 окт 2011 12:46 | 18 окт 2011 12:38,
41
Ричард Брансън откри космодрум на Virgin Galactic
Ричард Брансън и губернаторът на щата Ню Мексико Сузана Мартинес при откриването на космодрума на Virgin Galactic. Снимка: Reuters

Британският милиардер Ричард Брансън тържествено откри космодрум, от който апаратите на неговата компания Virgin Galactic в близко бъдеще трябва да започнат да изпращат пътници в Космоса, съобщи Би Би Си.

Брансън отбеляза откриването на космодрума, като се изкачи на покрива на терминала по специално опънати въжета. След това той се спусна долу по стъклените стени на зданието, пръскайки присъстващите с голяма бутилка шампанско.

Строителството на терминала и пистите е глътнало 209 млн. долара, като част от тези средства са предоставени от американския бюджет.

"Зданието е забележително – каза Брансън в понеделник. – Това е нещо абсолютно неземно и точно към това сме се и стремили".

Сред поканените на откриването на космодрума са били около 150 души, включително губернаторът на щата Ню Мексико Сузана Мартинес, стъпилият на Луната астронавт Бъз Олдрин и някои бъдещи пътници на Virgin Galactic, които вече са си закупили билети за Космоса.

Брансън обеща, че космическата екскурзия ще продължи два часа и половина и пътниците ще се намират в безтегловност в продължение на пет минути.

Апаратът на компанията Virgin Galactic под името WhiteKnightTwo трябва да се издига до суборбиталното пространство, а от борда му ще се открива гледка към Земята, която досега е била достъпна само за космонавтите.

Скъп билет за Космоса

Билет за Космоса, за съжаление, не може да си купи всеки – стойността му е $200 000.

В деня на откриването на космодрума се състоя демонстрационен полет на пътническия космически апарат, но чак догодина той ще се отправи към суборбиталното пространство. Скоро след това могат да започнат и пътническите космически рейсове.

Шефът на корпорацията Virgin е готов да стане един от първите пътници и възнамерява да вземе на борда и децата си. Но дотогава ще е необходимо да се убеди в безопасността на полета, уточни бизнесменът.

"Искаме да удостоверим, че апаратът е преминал всички щателни изпитания, и чак тогава ще го предадем на астронавтите, които са си купили билети за Космоса – казва Брансън. – Ако за това се изисква малко повече време, ние сме съгласни да почакаме".

Шефът на Virgin се надяваше първите полети на космическия му апарат да се състоят през 2007 г., но реализацията на проекта се забави.

Докато започне превозът на пътниците, компанията на Брансън ще трябва да получи и лиценз от американските авиационни власти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Хари преди 11 години
Ричард Брансън ми е симпатичен - може би защото още 17-годишен си е лафил с Джон Ленън и Мик Джагър за студентското си вестниче. Да прави бизнес му иде много отръки, включително и когато трябва да устоява на гадни нелоялни държавни монополисти, като Бритиш Еъруейз. От частните предприемачи той е от най-коректните. Неговата железница и неговите самолети са най-обезопасените. С Върджин Галактик пръв ще полети той и семейството му, а които първи са си купили билети за 2007 и 2008 г.- след него.
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя ще литне в космоса когато на баба ми и пораснат крила
39
1
 
2
 
! Отговори
tuzarya преди 12 години
Еййй.... какво правите бе малоумнициии!! Не знаете ли че новия космодрум може да е построен от Ричард Бракстън, но трябва да бъде открит от.... Бойко Борисов, а не от някаква си там губернаторка ?! Ако не се коригирате няма да получите и стотинка финансиране от България!! Ха ха ха !!
38
0
 
6
 
! Отговори
Нико преди 12 години
До 23.Космос е всичко над линията на Карман - 100 км. --> Това е космически короб който не достига орбита и няма аналог в света в момента.Да кажеш че е просто реактивен самолет , ами просто не е вярно.Няма самолет койт ода лети на височина дори 1/3 от апарата на VG.Поздрави, Нико
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
29Има една причина Ту 154 да е забранен самолет в Русия и сигурен съм, причината са гадните империалисти, дето само се чудят как да преебат великолепната руската техника. Мама им да *** капиталисти ниедни ! Не ги е срам, да прецакат този великолепен транспорт за оня свят - ту 154 !
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Руснаците се напъват и харчат пари с военна и пропагандна цел, а това тука си е обикновен бизнес. Нещо като луна-парк за много богати хора.
35
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да 33, пияните *** изкараха няколко туриста и толкова, а за това летище и приключението което предлага са изкупени вече няколко стотин билета. Те това е масовост.
34
10
 
4
 
! Отговори
бг преди 12 години
Ако не са доларите на Америка ние живи сме умрели. Тя ни храни и облича
33
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво не правят руските *** за някой лев. Даже склониха на една от ракетите им да има реклама на пица хът за няколко милиона долара. Ех ако не са доларите на НАСА живи са умрели.
32
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АБЕ МАСОВО,МАСОВО АМА ТОВА НЕ Е ПОЛЕТ ОКОЛО ЗЕМЯТА,КОСМИЧЕСКИ ПОЛЕТ. А САМО ПОЛЕТ СЪС СВРЪЗВУКОВ САМОЛЕТ С РАКЕТНИ УСКОРЯВАщИ ДВИГАТЕЛИ. А РУСНАЦИТЕ ИЗСТРЕЛЯХА НЯКОЛКО ДУШИ В КОС-МО-СА ЗА 7-10 ДНИ И ТЕЗИ НЯКОЛКО ДУШИ НЕ СА КОИ ДА Е,А АМЕРИКАНСКИ МИЛИОНЕРИ КАТО ДЕНИС ТИТО И ДРУГИ. И ТОВА Е КОСМИЧЕСКИ ПОЛЕТ О-КО-ЛО ЗЕ-МЯ-ТА, А НЕ САМО ВИСОКО НАД ЗЕМЯТА. ТО И ОБИКНОВЕНИТЕ САМОЛЕТИ СА МАСОВИ. АЙДЕ ДА СРАВНЯВАМЕ 3 ДУШИ В 1 СОюЗ С 500 ДУШИ В ЕДИН БОИНГ-747. КОЙ НОСИ ПОВЕЧЕ ХОРА? СОюЗА ИЛИ БОИНГА?
31
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няколко туриста ?!?1 хаха абе пич хората ще го правят масово чак специално летище си правят, а ти ги сравняваш с няколко туриста. Те Руснаците и в изследванията са толкова напред затова въртят сучат чакат все на НАСА и бюджета и.
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
30-ти не правиш абсолютно никаква разлика между космически изследвания и космически туризъм....И още еднъ работа - руснаците си возиха няколко туристи вече....само че на доста по-високо от 100-те километра височина докъдето ще ги возят тия Върджин Галагтик...а и за доста по-дълго време от няколкото часа за 200000 долара....ъъъаааа интересувай се и тогава пак пиши
29
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Руснаците пак са години назад.
28
3
 
3
 
! Отговори
Уикипедия преди 12 години
12 август 1985 година! Полет 123 на японските авиолинии катастрофира в Япония и убива 520 човека. Това е най-голямата авиокатастрофа в историята.
27
2
 
2
 
! Отговори
Уикипедия преди 12 години
1985 година! Полет 123 на японските авиолинии катастрофира в Япония и убива 520 човека. Това е най-голямата авиокатастрофа в историята.
26
1
 
2
 
! Отговори
norma преди 12 години
BRAVO.segae red na na6 Boiko.
25
4
 
2
 
! Отговори
Уикипедия преди 12 години
Катастрофа на авиошоуто в РамщайнПо време на авиошоу, провеждано в американската военновъздушна база Рамщайн край гр. Рамщайн-Мизенбах, Германия на 28 август 1988 година, се разбиват 3 италиански изтребителя.Около 40 очевидци загиват в първите минути, а още няколкостотин са ранени. В следващите 2 месеца черната статистика достига 69 жертви.
24
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И този си е намерил ниша за източване на държавни средства. С яка реклама на една супер привлекателна идея. Нищо не се споменава за излъганите, които си купиха билети за по 200 х. за полети през 2007, 2008, 2009 г.
23
5
 
9
 
! Отговори
Anonimen преди 12 години
Само англо-саксонския гениален стремеж към неизвестното в комбинация със страната на неограничените възможности може да постига чудеса , другите да седят и да цъкат с език , те това е .
22
16
 
7
 
! Отговори
ОБИКНОВЕН САМОЛЕТ преди 12 години
МОЖЕ ДА Е ГЕНИАЛЕН КОНСТРУКТОР НА СВРЪХЗВУКОВ САМОЛЕТ С РАКЕТНИ УСКОРИТЕЛИ ЗА КРАТЪК ВИСОЧИНЕН ПОЛЕТ, НО ТУК КОСМИЧЕСКИ КОРАБ НЯМА!!! ТОВА НЕ Е КОСМИЧЕСКИ КОРАБ,А РЕАКТИВЕН САМОЛЕТ! НИщО НОВО!!!

Спонсорирани публикации