Какъв съвет даде Стив Джобс на Зукърбърг?

Младият иноватор искал да знае как да събере качествен екип
8 ное 2011 17:30,
42
Какъв съвет даде Стив Джобс на Зукърбърг?
Снимка: Reuters

В едно от редките си интервюта, в които говори за развитието на компанията, създателят на Facebook разкри, че се е допитвал до технологичния гуру Стив Джобс как да ръководи бизнеса си. Най-интересната част от телевизионното интервю за PBS е именно отношенията в последните години между двамата, посочва mashable.com. 

„Имах много въпроси, свързани с изграждането на екип от наистина добри специалисти“, разказва Зукърбърг. Той споделя, че истински се възхищава на развитието на Apple, тъй като компанията върви напред с мисия да промени света. Нещо, което младият милиардер иска да наложи и в своите продукти.

В същото време Марк Зукърбърг беше категоричен, че в разговорите му с Джобс не се е стигало до обсъждане на евентуално придобиване на Facebook от страна на Apple.

„Никога не съм искал да продавам компанията и Стив Джобс много добре разбираше това. И по тази причина дори не е подхващал темата“, уточнява Зукърбърг.

В интервюто си той определи конкурента Google+ като „малка версия на Facebook“ и заяви, че компанията му не планира да влиза в бизнеса с видеоигрите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
o 38"Да си гледат търсачката, че Сири ще ги изяде! :) "Ша ги "изяде" ама ТАРАТАНЦИ!Туй Сири(тъпанараска онлайн апликация) , отдавна е изяденено от Спийктоит ! (и не само )
40
0
 
2
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
Как да създаде екип е най-слабото място на БЕЗПРУПУЛНИЯ ТЪРГОВЕЦ Ст.Джобс! Вижте в Уикито че , че точно мозъкът на Епъл, Возняк е дал от акциите си(собствените) на инженерите си и конструктурите, а Джобс не е искал ! (планът Воз)Както сега Кук се опитва да ги задържи след смъртта на великия търговец!Зукърчето просто е подставено лице което открадна идеята на МайСпеис и е в ИГРАТА!
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да се гръмне по скоро.
38
0
 
2
 
! Отговори
Striker преди 12 години
Гугъл и функционалност?!!? Ти или падаш от Марс или не си ползвал примерно Хандроид...Да си гледат търсачката, че Сири ще ги изяде! :)
37
1
 
2
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 31: Ти нормален ли си? :))Google+ първи вкараха кръговете, които впоследствие Фейсбук изкопираха и прекръстиха на List :)))
36
0
 
4
 
! Отговори
Sme6ko преди 12 години
Както винаги, заглавието няма нищо общо с статията...
35
0
 
1
 
! Отговори
Ибре преди 12 години
да ни събере неколко балканджии, отбор тумбаци и да ни пои със домашна парцуца - печеливша стратегия, доказала се във времето :)
34
0
 
0
 
! Отговори
Цонка преди 12 години
До 33:D :D само това остана...
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Очаквам любителите на фацето да започнат да казват, че ЦРУ е измислено от мразещите фацето...
32
1
 
7
 
! Отговори
Иво преди 12 години
По скоро Google + е по-добрата версия на Facebook. Бавно и полека слагат функционалност, типично в техен стил. Вярно е, че почти нищо, което не сме видели, но определено е много по изчистено и много далеч от бозата на фейса.
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да бе, Гугъл сериозна фирма. Колкото и да не ми допада Фейсбук, като видях Google+ останах без думи. Всичко което са направили Google е да сменят имената на функциите на Facebook. Такава липса на иновативност, направо да му се доповръща на човек. Ясно е че Цуки все някой ще го събори, но това смешно проектче Google+ няма да е. И гугльовците си иизгърмяха посления патрон - вече кой опит е това за създаване на революционна мрежа - 5-6???? Защо не говорят за бройка потребители вече?
30
1
 
4
 
! Отговори
Стив Джобс до 26 преди 12 години
Ами съвета ми беше да се научи да лъже професионално като мен и да се научи да продава продукт, който при същите параметри с конкуретните продукти да му иска поне тройно отгоре, това е. ПР му е майката и да засвириш на тънката струна на балъците, снобарите и овцете. Такъв съвет му дадох
29
0
 
2
 
! Отговори
Цугерберг е прав . преди 12 години
Никога не се е опитвал да продава чужда фирма .
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е има една приказка за Рокфелер *** нал сте невярващи, но да ви я кажа...На младини гат бил беден, но както сега модерно се казва, е бил амбициозен, зел една ябълка, почистил я, опаковал я и я продал, после зел две......и така нататък и така нататък (демек труди се човека, работи неуморно, честно и напористо за да има) .........докат умряла леля му и му оставила милиони наследство....Та тия матряли са за младежите с мечти...че един ден и те....ако се трудят като тези .... и т.н.
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Както казва колегата 25-ти по долу - трябват ти пари за да правиш повече пари. ЗукърБЕРГ е еврейска фамилия (евреин - пари.... правопропорционално) Има една друга компания (саит) който не е много известен в БГ - myspace. Те бяха пионерите в този бизнес и наистина започнаха от нулата като университетски проект, а фейсбук просто ги копираха буквално едно към едно и с голямата реклама (капитал) станаха по известни. Знам, защото бях там когато това се случи. Гугълвайте....
26
0
 
8
 
! Отговори
ЖОРО преди 12 години
НЕ ПРОЧЕТОХ САМО КАКЪВ Е БИЛ СЪВЕТА.КРАЙНО НЕПОДХОДЯЩО ЗАГЛАВИЕ ЗА ТЕМАТА ;)
25
2
 
8
 
! Отговори
Аре сеа... преди 12 години
Нещо не можете да се сещате глобално.За да тръгне фейса пък и който и да е сайт и то толкова бързо му трябва огромна рекламна кампания. Та за както тръгна суратя главоломно и тоя Бръмбързъмбър изведнъжка стана милионер ли милиардер ли, само за рекламата, която вървеше по всички медии под най различни форми, още тогава трябваше да е милионер за да я финансира.Айде сега сме първолаци и нищо не знаем...
24
1
 
16
 
! Отговори
Фют преди 12 години
Никога не съм имал лоджин в соц.мрежа. Това са пълни глупости, да не говорим какви шпионки са. Ако всички бяха като мен, този гнусляр щеше да прави сандвичи в Макдоналдс :-)
23
7
 
7
 
! Отговори
brigante преди 12 години
гугъл може да кракне всяка една отдалечена система! може да попилеят технологично всяка една държавица, ама си пазят джокера!те са последен стълб във виртуалната защита на сащ! ама сте глупави и не ги знаете тези неща:)фейсбук е просто пореден виртуален защитен и контраатакуващ и не само такъв инструмент на сащ! intel, ibm - също!!! китай и русия могат само да свиркат с уста и да се чудят и маят!
22
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Не разбрах - Какъв съвет даде Стив Джобс на Зукърбърг?"Където е текло, пак ще тече...