Два рекорда счупи новият Boeing 787 Dreamliner

19 835км без презареждане и за скорост при пътуване около света
9 дек 2011 09:01,
72
Два рекорда счупи новият Boeing 787 Dreamliner
Boeing 787 Dreamliner. Снимка: Reuters

Американската самолетостроителна компания Boeing обяви, че е поставила два нови световни рекорда за скорост и дължина на полета със своя нов самолет за презокеански линии Dreamliner 787, съобщи АФП.

Изпитателен самолет от модела излетял от базата на Boeing в Сиатъл, в 1,02 часа във вторник и прелетял без спиране разстоянието до Дака, в Бангладеш - 19 835 километра.

Това е истински рекорд за самолетите с тегло между 200 и 250 тона, отбелязват от компанията.

Досегашният рекорд за дължина на полета на самолет от същия клас беше поставен от Еърбъс А330 през 2002 г., когато той измина без междинно кацане разстояние от 16 903 километра.

След като спрял за два часа в Дака, за да зареди с гориво, Dreamliner 787 се е върнал в базата в Сиатъл вчера в 05,29 часа местно време. Така бил поставен и рекорд за скорост при пътуване около света (на изток), като цялото му пътешествие е продължило 42 часа и 27 минути.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: Boeing 787 Dreamliner
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
0
 
! Отговори
до Киро1 преди 12 години
до 70, познавам само българи пилоти, българи монтиори на летище в бг, и само българки стюардеси, а "небългарино" или "ти - циганино" си виждал самолето само в нета или на телевизора, а ако си летял със самолет вероятно е за да емигрираш и да омаскариш името на България някъде на запад. А относно "kopetetnata gyaurska natsiya" Тя е която ходи на училище и се учи за да сполучи а не да краде, проси лъже, *** и подиграва с хора в нета. Съжелявам че други не е видяли твоят коментар та те нахокат ...
69
2
 
0
 
! Отговори
Супер Боинг преди 12 години
Всичко американско е хубаво. Европейските машини и уреди са ***! След 2012 година дори Европейската комисия ще се вози с американски машини. За обикновените хора изобщо не говоря. Те естествено ще изберат американското. Вместо европейските ***.
68
2
 
1
 
! Отговори
kiro1 преди 12 години
abe vie i balgarite po4nahte i ot samoleti da razbirate.kak li pak ne nali ste nai kopetetnata gyaurska natsiya na sveta.ot vsi4ko rabirate bez oba4e da znaete kakvi ste vsashnost.ne si znaete rasata i proizhoda.
67
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 12 години
До 20.Не само през последните години е назад. Още много преди конкурета му там да лансира двуетажния McDonnell Douglas MD-12. Освен Бойнг и MD загуби много след успешния си MD-11, поради невъзможността да създаде самолет за полети от Азия до Европа без кацане, което пък даде предимство на Ербъс и модела А340 (1991г.). И така през 1997 Boеing и MD се "сляха", закривайки монтажните халета на MD.
66
1
 
0
 
! Отговори
------- преди 12 години
До 54Ще изкарат нов, да. Дано подобри този рекорд. Машината е А350 -> bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%8A%D1%80%D0%B1%D1%8A%D1%81_%D0%90350 . Повече инфо в английската секция на Уикито и сайта на Ербъс.
65
1
 
12
 
! Отговори
Jack do 58 преди 12 години
Пълни глупости !! Ти кога си летял па с нещо друго , освен с тимаджйиските смешници?! Качвал ли си се на Austrian да видиш какво става, особено в презокенаските им полети? А в Singapore Airlines? A Thai Airways? А да имаш изобщо представа как се лети с ANA, JAL или, опазил Бог , с Qatar Airways? Българските стюардеси са по-дърти само от пероснала на British, по-грозни от тея в Lufthansa и по-невъзпитани от Air France.Нямало по-красиви от тях...Ела да видиш в Emirates кво става и ти спре дъха...
64
1
 
1
 
! Отговори
славянин преди 12 години
Аз не обичам ГМО-тата, но тук наистина заслужават признание.
63
2
 
20
 
! Отговори
Мишок преди 12 години
Абе комплексирани - интернет мишоци малко се обърках... тук за Боинг Дриймлайнер ли се говореше или кой колко е комплексиран, че живее в България??? Дай придържайте се към темата и кажете БРАВО, на едно сравнително добро инженерно постижение и това е!!! Вие няма и едно свестно мнение да сте записали тук. а сте взели да ми говорите за България, политика, руска техника.... аз ли съм *** вие ли не можете да четете не знам ама ... едно знам вселената и човешката глупост са безкрайни!
62
3
 
6
 
! Отговори
до 62 преди 12 години
Ти постави рекорд по невежество и незнание,гейберастко ако!
61
6
 
6
 
! Отговори
до 62 преди 12 години
Ако пък знаеш, гробовете на загиналите с DC-10,стигат до хоризонта.
60
15
 
6
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Браво, а руските самолети поставиха рекорд по най-много катастрофи !
59
3
 
7
 
! Отговори
Един от Прасетата преди 12 години
Много ми харесва разни хора от различни краища на света, да ми обясняват по форумите колко сме зле ние в България и в каква *** живеем и нам си какво още. Това е нещото което се нарича избиване на комплекси. Ако нещо не ти е прятно, защо по-дяволите ще се интересуваш от него? Пази боже сляпо да прогледне! Изкарват мизерни 1К Евро и всички са в краката им...и те едва ли не вече са много по - възвишени от тази гнусна "***" населяваща Родината им. Жал ми е за вас!
58
2
 
6
 
! Отговори
аз преди 12 години
До 36Не е България ***, а ти си прасе!!!Затова си мислиш че щом ти си там то и страната е ***! Е не свинчо - не позна, това че ти си от тука, не прави страната кочкина!Само свинчо, гледай да не пукнеш от злоба.
57
3
 
3
 
! Отговори
do 47 преди 12 години
Ти за Вернер фон Браун, чувал ли си бе жалък ***?
56
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За самолетите не знам, ама БГ стюардесите са върха, по красиви от тях няма. А са и човечни и любезни, направо са супер. От самолета искам само да ме закара жив и здрав и хич не ми дреме на катапулта колко харчи и колко дълго може да лети. Но стюардесите са важни, като ти се усмихне да ти стане добре. А не да ти се пули насреща като швейцарска крава, аха, аха и да проговори, че и постояно се хилят с изкуствени усмивки. На нашите и очите им се усмихват а на западнячките очите им са като на змии.
55
1
 
11
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Сега очаквам Русия да направи Туполев,който да измине същото разстояние с дестилирана вода.......
54
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тесла е хърватин, но сърбите ... абе сърбите са като макетата. Що е сръбско все е лепо.
53
3
 
10
 
! Отговори
бай ганьо преди 12 години
аре стига безмислени спорове вече! всеки българин знае, че най-икономичният, най-бързият, с най-дълъг полет, най-комфортният, най-големият, най-сигурният, с най-красивите стюардеси и с най-надарения пилот самолет е българският!!!
52
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак е добре след 10 години разработки са подобрили рекорд на Еърбъс. Ако догодина Еърбъс изкара някой още по-нов модел и бие този рекорд направо ще ги съжалявам от Боинг.
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 52-точно така-ще дам пример- великия учен Никола тесла е Сърбин-но всичките му грандиозни открития са направени в чужбина, а не в Сърбия. сърбия не му дава никакви условия да работи там. Но днес сърбите повтарят навсякъде за откритиятя на Сърбинът тесла-нищо,че всичките му открития са в чужбина направени. А ние имаме велики откриватеели като Ночев, Петър Петров, А. Йорданов, д-р Григоров-и тук хейтърите казват как са откривали нещата в чужбина. И какво от това, като са работили в чужбина!