Anonymous блокираха за 20 мин. сайта на ФБР

Вчера служители на бюрото затвориха сайта за споделяне Megaupload
Обновена: 20 яну 2012 12:48 | 20 яну 2012 12:48, Бойчо Попов
49
Anonymous блокираха за 20 мин. сайта на ФБР
Снимка: Reuters

"Най-голямата атака на Anonymous - 5635 човека потвърдиха, че използват #LOIC, за да сринат сайтовете".

Това съобщение публикува преди броени часове хакерската групировка Anonymous в системата за микроблогване Twitter.

LOIC е програма, с чиято помощ потребителите могат да пренатоварят сайтове с безсмислени заявки. При това става дума за т. нар. атака Distributed-Denial-of-Service (DDoS), която не изисква особени технически познания.

Само масовостта на участниците може да срине всеки сайт, пише специализираният технологичен блог Golem.

В рамките на операцията "#OpMegaUpload" в продължение на 20 минути са били блокирани 10 важни сайта, сред които сайтът на ФБР – FBI.gov, Justice.gov на американското правосъдно министерство, MPAA.org на американската филмова индустрия и сайтът на музикалната индустрия RIAA.org, както и Universalmusic.com, Whitehouse.gov и BMI.com.

Мониторинговата услуга на оператора на CDN – Akamai, отчита с 24% повече атаки от обичайното, докато трафикът към тези сайтове е скочил с между 11 и 13% от нормалния за това време.

Във видеообръщение Anonymous обвиняват отговорниците за закриването на сайта за споделяне на данни Megaupload в корупция.

"Групата няма да гледа безучастно как се приемат законопроекти като SOPA и PIPA".

"На 19-и януари 2012 популярният сайт за споделяне Megaupload беше затворен. Не се колебахме дълго и реагирахме бързо", се казва във видеопосланието.

В четвъртък служители на ФБР и на правосъдното министерство с помощта на полицаи и прокурори затвориха файлови сървъри в осем други страни и арестуваха четирима от общо седмината обвинени.

Сред тях е и основателят на Megaupload Ким Шмиц. Те са обвинени в онлайн пиратство. Създателите на Megaupload били спечелили около 175 млн. долара с дейността си, като при това са предизвикали щети за над 500 млн. долара.

В рамките на повече от 20 претърсвания в осем страни е иззета собственост на стойност над 50 млн. долара. Обвиняемите са заплашени със затвор между 5 до 20 години.

В началото на лятото федералното бюро арестува 14 предполагаеми хакери във връзка с нападения над фирмени сайтове след аферата с WikiLeaks. Арестуваните бяха обвинени в конспирация и умишлено повреждане на защитен компютър, най-вероятно за атаката срещу PayPal, Visa и MasterCard през декември 2010 г. На арестите хакерската групировка отговори с доста по-скромна атака от сегашната.

Още новини от света на технологиите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: хакерска атакаAnonymous
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мечтата на всички управляващи света винаги е била една и съща, да могат когато поискат да заграбят каквото поискат и да отстранят когото поискат без никой да им пречи и да им държи сметка. Натам отива и сега света. Няма вече правителства, има банки и корпорации, които държат всички и искат никои да не им държи сметка за нищо, куопуват си закони, медии, армии, държави, новото робство. Интернет е последното място останало за масова информация, където хората могат да кажат истината на милиони.
22
0
 
8
 
! Отговори
до Machiavelli преди 12 години
Според теб СОПА какво е, дървена пръчка ли? Този закон визирам аз. Но теб сигурно не те касае, понеже не ползваш уикипедия, не теглиш от сайтове за споделяне и т.н. :)
21
0
 
19
 
! Отговори
стефко преди 12 години
западните компании сами са си виновни за пиратството. те го причиниха, като поддържаха цени, непосилни за цяла източна европа и болшинството от азия и африка (ако въобще има компютри и интернет). ако навремето имаха достатъчно акъл да продават на човешки цени, щяха хем повече пари да направят, хем нямаше да има пиратство. сега, обаче, духът е пуснат от бутилката и даже и да се сетят да свалят цени, всеки ще предпочете да вземе без пари, щом може. а насилствената регулация е обречена. ту лейт!
20
1
 
30
 
! Отговори
Anonymous преди 12 години
Свобода на народа!! Долу корпорациите!! Хуманност!!Ние сме Анонимните. Ние сме Легион. Ние не прощаваме. Ние не забравяме. Обединени като едно, разделени от нула. Очаквайте ни!
19
0
 
42
 
! Отговори
Az преди 12 години
Когато Анонимус удариха сайтовете за детска порнография, американското правосъдие го нямаше никъде. Сега, когато миултимилиардерите от продоцентските къщи тропнаха по масата, "институциите" веднага се засилиха да ги защитават. *** лицемери ще си изпатят! А, че българина няма грам гражданска позиция, това не учудва никого.
18
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пиратство ще има винаги докато 5 милиарда души нямат пари да си купят нещо монополизирано от 10-15 глобални корпорации.
17
2
 
13
 
! Отговори
Бургас преди 12 години
Hack the planet !
16
0
 
37
 
! Отговори
ентъртейнър преди 12 години
Живеем във "модерно време" в което лобито на продуцентските компании може да надвие всичко. Преди 6,7 г. федералният съд в САЩ реши, че Интернет е пространство на сигурност, обмен на информация и не следва анонимността и сигурността на потребителите да бъдат премахвани, включително и с цел борба срещу наистина гнусното престъпление педофилия. Трябва да се търсят други начини за борба, тъй като Интернет е място на граждански права и свободи. Няколко години по-късно се оказва, че явно защитата на авторски права е по-важен приоритет от борбата с педофилията. Гнусен комерсиализъм.А иначе на всички, които биха скочили моменталически да защитят правата на авторите, бих направил две прости забележки- авторите на оригинални произведения по статистически данни извличат едва 10% от печалбите. Всичко друго отива в корпорациите, обикновено продуценти.- интелектуалната собственост има период на защита от доживот на автора плюс 60 г. И това ако не е необосновано социално дълъг период. Тъй че проблемите са сериозни и изискват не барети, а нормално нормативно регулиране.
15
6
 
5
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
До 15Кви закони те гонят бе? Що да не имат колкото си искат, къде е проблема? Да си ги кара със здраве машините Lil Wayne, а ти се пукай от яд.
14
19
 
5
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Рубладжийте пак се размечтаха нещо..... аз за това как САЩ се разпада и умира слушам от както се помня, ама факт е че СССР и СИВ се споминаха, а САЩ си е най-голямата икономика и военна сила в света и това скоро няма да се промени....
13
5
 
10
 
! Отговори
аххаха преди 12 години
за мен и двете страни не са напълно правитрудът на хората трябва да бъде заплащан и защитен от кражба!!!защо в торент сайтовете няма БГ филми ? нали няма да вземат пари и да направят втори филм...също така трябва да има свобода за споделяне на информация в интернет.както за много други неща по света и тук трябва да се намери златната среда.
12
1
 
44
 
! Отговори
до Machiavelli преди 12 години
А онова бавноразвиващо се джудже Lil Wayne например, колко коли има? Актьорите, продуцените и режисьорите също едва свързват двата края. Но нямат наяждане, това не им е достатъчно явно, затова се прокарват и тези закони..
11
1
 
69
 
! Отговори
:) преди 12 години
Американци, не разбрахте ли, че в internet няма петрол?
10
24
 
5
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Създателя на Megaupload е притежавал нещо като 30-40 коли, смятайте кви пари е правил човека.
9
8
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най големите хакери у нас са ***.Те хакват по всяко време мрежата на енергото и източват милиони киловатчаса енергия.Лошото е , че после бунаци като нас ги плащат.Ако не вярвате,елате и вижте как изглежда квартал "Нов път" във Видин.Има места все едно мрежа на лозе някой е опънал.Толкова много кабели има насновани.И това е така от години.Енергото там не стъпва никога!Живеещите там имали права????
8
6
 
55
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Евала на тия хора, поне каквото могат вършат, докато други си остава форумни мишоци.
7
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Големи хакери :))))) блокирали сайта на ФБР дето е за ловене на мушици :)))) няколко хиляди вече са светнали където трябва. Що не си наеха една бот мрежа а набутаха над 5000 човека.
6
13
 
8
 
! Отговори
лили преди 12 години
да няма пържолки за хакерите!
5
5
 
78
 
! Отговори
Barbarian преди 12 години
Щатите се държат като Рим и ще свършат по същият начин!
4
3
 
76
 
! Отговори
Стоимен преди 12 години
С действията си Америка показва егоизъм и незаинтересованост към останалия свят-когато си искат нападат страни,сриват режими,убиват хора и прехвърлят вината върху други.Готови са на всичко само и само накрая печеливши да излезнат те.Според мен е хубаво да има "групировки" като "Анонимните",които да показват,че с живота на хората не може да се играе.Колкото недоволството на хората по света расте,толкова анонимните ще се множат.