Anonymous удариха сайта на български туроператор

Компанията не връщала пари след провалена екскурзия
Обновена: 24 фев 2012 20:07 | 24 фев 2012 18:11, Бойчо Попов
98
Anonymous удариха сайта на български туроператор
Илюстрация: Dnes.bg

Българският клон на хакерската организация Anonymous блокира сайта на български туроператор, за когото се твърди, че отказва да върне парите за несъстояла се екскурзия.

На началната страница на Eurotours Анонимните са публикували клип с предупреждение към компанията. „Похищението над сайта“ било и предупреждение към останалите туроператори, които имали намерение да вдигат цените на екскурзиите си.

На една от подстраниците е поставан и клип с предупреждение, направен заради нов проект за Закон за детето, който според хактивистите е в разрез с интересите на обществото.

„Отново ще се опитате да отнемете свободата на хората без тяхното знание. Ние знаем за законопроекта „Закон за детето“, който е потенциално опасен за обществото, поражда риск от пълен социален срив или дори гражданска война. С приемането на този закон рискувате свободата, спокойствието и безопасността на семействата и всички деца...“.

Атаките на Anonymous в България започнаха в началото на месеца, като първи беше сринат сайтът на ПРОФОН. Преди седмица беше свален сайтът на ДПС, а в неделя го последва сайтът на ГЕРБ.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: хакериAnonymous
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
3
 
! Отговори
ДО 89 преди 12 години
можеш да им пишеш на стената във фейсбука: Anonymous Bulgariaкаквото направят го изкарват там:)
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бавноразвиващи се ***...Кога ще се научат,че Анонимните не са организация...Всеки може да говори от името на Анонимните ...
59
0
 
27
 
! Отговори
Винету преди 12 години
Браво на момчетата, абсолютно подкрепям. Само така, не позволявайте никой да ви спре!
58
5
 
6
 
! Отговори
Ime преди 12 години
До 73: Наказват ги как ли? Елементарно пич, новината е навсякъде, цяла България ги научава що за *** са, ще си загубят клиентите. Малко ли е според теб?До 74: Няма хакери и хакери. Има хакери има и кракери и двете думи са със съвсем различно значение, но мозъка ви е промит от разните вестници, ТВ и етц...
57
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оправен е вече сайта!Аре, ве! Удряйте пак!
56
0
 
18
 
! Отговори
До 73 преди 12 години
Колко може да направи обикновения човек? Малък удар тук, малък удър там.... Но когато тези удари са милиони или миларди, те могат да повалят дори гигант....
55
0
 
14
 
! Отговори
до 75 преди 12 години
Първите, които си описал - лошите, са кракери. Хакерите са добри, те се раздават. Но журналиситие не ги разбират тия неща, и заради това настава объркване.
54
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kak moje da se napravi donation na anonymous?
53
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Анонимен,действай!
52
2
 
59
 
! Отговори
до умния ГОГО преди 12 години
Не е важно, че са "лапета", важно е че имат обществено съзнание и че НЕ са безучастникъм обществените проблеми. Това е знак, че робите и промитите мозъци в България намаляват.Това е една радостна новина, която е между редовете Гого, чети по-внимателно.Дай боже повече такива "лапета"!
51
3
 
1
 
! Отговори
nikoleta преди 12 години
@ Anonymous BG - пич, противоречиш си.... пробвай пак ! :)
50
1
 
2
 
! Отговори
Dicho преди 12 години
Къде си виждал евтин сайт на туристическа компания? "Ти си се объркал ,пич!"
49
23
 
8
 
! Отговори
Гого преди 12 години
Сега започнаха всякакви лапета да спекулират с името Anonymous и да "хакват" разни евтини уеб сайтчета, който могат да бъдат пробити от всяко лапе на 15 години с познания как да търси в google. Смешна работа. Още по смешно е, че днес.бг правят новина от това :D
48
2
 
15
 
! Отговори
Anonymous Bulgaria преди 12 години
Всички заприличахме на ***,защото някакъв си пикльо решил да се позабавлява на гърба на Анонимните България.А след това се намесиха и Архангелите за да търсят слава и те,и я оплескахме съвсем!Когато разбрахме за Сайта ние влязохме и възтановихме паролата и името на *** панела,предадохме ги на журналиста Виктория Викторова да ги предаде на собствениците им,сега аз влизам и виждам че Архангелите пак са оплескали всичко...Моля направете си извод кои е виновен.
47
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз нищо не разбрах, ама май пада виртуален кютек...
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ииии отново е хакнат. Май го карат на двучасови смени : )))
45
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пълна пародия :)
44
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
72:Наказват как?! Да не мислиш, че пичовете ще върнат парите?! Ще си качат сайта обратно за 5 минути и хич няма да ги сърби за разни анонимни хипстъри анархисти. Знам, че "идеята" им ви изглежда много готина и си мислите, че променя нещо, но ако му дадете 5 мин. обмисляне ще видите, че са просто обикновени хакери... с "кауза". А хакерите са като ***, досадни са, но има начин да се отървеш от тях.
43
3
 
6
 
! Отговори
Име преди 12 години
хахаах, сега пак се смени на Anonymous :D Тия лапета си нямат друга работа по нощите, а се гаврят с някакъв измъчен сайт :)
42
1
 
0
 
! Отговори
too bad преди 12 години
най-много да земат да ги хакнат пак L)