Google дава $1 млн. на хакери за грешки в Chrome

Условието е да се открият пропуски в системата за сигурност на новия браузър
29 фев 2012 09:45, Елка Василева
19
Google дава $1 млн. на хакери за грешки в Chrome
Google дава $1 млн. на хакери да открият грешки в Chrome. Снимка: архив, Reuters

Google предлага на хакери награди до 1 милион долара, ако успеят да открият и да се възползват от пропуски в системата за сигурност на новия й браузър Chrome, съобщи вчера компанията, цитирана от ДПА.

Софтуерният гигант ще плати 60 000 долара за всеки "пълен експлойт на Chrome", който позволява на злонамерени хакери да превземат потребителски компютър чрез бъг, съществуващ единствено в софтуера на браузъра на компанията. Експлойтът е софтуерен код или поредица от команди, които се възползват от грешка, бъг или уязвимост в програмното осигуряване за прилагане на атаки.

За да имат право да претендират за наградата, хакерите трябва да могат да представят на Google всички детайли на експлойта и да не са давали тази информация на друга компания, обясни вчера екипът на Google Chrome, отговарящ за надеждността на браузъра.

Освен това Google ще плати 40 000 долара на всеки, чийто нов експлойт разчита на бъг в Google Chrome в съчетание с пропуск в Windows 7. Предлагат се и 20 000 долара на тези, които открият неизвестен досега бъг в Windows 7. Тези суми ще бъдат платени за всеки нов експлойт, който компанията получи, до достигането на лимита от 1 милион долара.

От компанията обясниха, че целта е нейните специалисти да се поучат от евентуалните слаби места на продуктите си, да ги ликвидират и да предложат по-добра защита на потребителите, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: наградиGoogle Chrome
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
0
 
! Отговори
ferd12 преди 12 години
ЕЙ ХАКЕРИ , СЕГАЕВРЕМЕТО ДА ПОКАЖЕТЕ КАКВО МОЖЕТЕ.
17
4
 
0
 
! Отговори
от 16 преди 12 години
В допълнение - никой сериозен човек не би докладвал бъг в Хрома или в 7-цата, който наистина да е сериозна заплаха, а би го кеширал. Суми от по няколко десетки хиляди долара са смешни и са за замазване очите на политици и обикновени хора - видите ли, те правят нещо за сигурността.Вие ако измислите начин да оберете банка и никой да не може да ви спре по никакъв начин, какво бихте направили? Предполагам ще докладвате на охраната веднага. Да бе да :) А един мармот...
16
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Google ще плати 40 000 долара..."Слабо. Откриеш ли такъв пропуск, евентуалните ползи биха се измервали в стотици милиони долари. И в първият закрит форум спокойно ще го продадеш за 10% от изкараните пари. Тоест, без да си мърдаш пръста, ще получиш 10% от всеки зулум направен с пробива, който си открил - ако сгънат 10 мил, това ще са 1 мил за откривателя.Ако пък ти липсва организация, но искаш ти да екслоитваш, процента лично за теб е 30%. Осигурява ти се всичко нужно(хора, техника, ресурс).
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ne obi4am webkit
14
2
 
2
 
! Отговори
Discovery преди 12 години
До 13:Shemata, дали не е *** а? Конспиратор смотляв...
13
15
 
2
 
! Отговори
Shemata преди 12 години
Хром е най-трудния браузер.На пръв поглед изглежда лесен за работа, но ако обикновения потребител има нужда от някакви настройки или да си организира favoretes сайтове става ужас.Изобщо не може да се сравнява с прегледноста на IE.А иначе тук далаверата е следната-Някой шеф дава сорс кода с направен дефект на свой човек уж на хакер, разкриват бъга, Шефа програмист взема парата, дава някой лев на мнимия хакер, удря едно конско на програмистите и им прибира бонусите за него!
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Търсят предатели?
11
9
 
3
 
! Отговори
hahahahaha преди 12 години
На тези *** им казвам само: Ще пусна грешките на системата Ви в нета , отколкото да взема мизерните Ви заплащания. Сменете си скапаните програмисти ...това мога да Ви препоръчам.
10
5
 
7
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Най сигурният компютър е този, който не е свързан в мрежа с други, не е свързан с интернет, и най-важното - не е включен... За браузър, какъвто и да е той, изобщо не става и дума! :)))) Такива подходи, като на Google, откровено ме дразнят!
9
4
 
7
 
! Отговори
ZZ преди 12 години
Дърпането на щепсела от контакта може ли да се интерпретира като експлойт? Ако е така, искам си моите 40 000
8
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това ми напомня за най-лесния начин за предотвратяване на корупцията.Само трябва МВР или прокуратурата да обявят награда от 10000 лв за всеки заснет със скрита камера държавен служител който иска или получава подкуп. Така много бързо ще изгорят повечето корумпирани.
7
1
 
24
 
! Отговори
съсляза преди 12 години
Юруш на маслините!
6
9
 
9
 
! Отговори
Оня преди 12 години
Да бе да .. и фейсбук даваха пари за откриване на бъгове и какво стана .. оказа се, че е само на приказки. Жалки опити за закърпване на скапани продукти за сметка на гладните източноевропейски и азиатски нърдове..
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днешният Комунизъм се изразява в промиване на мозъци чрез медиите. Цялостната политика на управляващите е изградена на този принцип. Собствени тв канали (бтв и европа тв) - премиера, министъра, дебеланата са винаги на преден план, собствени социологически агенции (рейтингите удрят в тавана) според тези агенции. След няколко месеца Дянков ще обяви че сме 3та по сила икономика в Европа.Филма Кит сме ние нищо друго
4
10
 
4
 
! Отговори
до двойкаря преди 12 години
ти си увреден, бе човек - *** на психиатър може и да те оправят
3
11
 
39
 
! Отговори
Entusiast преди 12 години
2ри, ако питаш *** - според тях щеше да е по-добре да нямаме интернет въобще. На комунистите не им трябват информирани хора, знаещи, а само овце.
2
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така се прави ! Преди *** да са налазили да ги питам благодарение на кой в момента имат достъп по интернет ? :) На мръсните капиталисти , нали ? :))
1
20
 
18
 
! Отговори
Хакерче преди 12 години
Охаааа, видех некви лесни пари...!